Κορωνοϊός στον Πόρο: Νέο μερικό lockdown - Δείτε τα νέα μέτρα που θα ισχύσουν από σήμερα
Κορωνοϊός στον Πόρο: Δείτε αναλυτικά τα έκτακτα μέτρα που ελήφθησαν στο νησί του Αργοσαρωνικού.

Τα κρούσματα του κορωνοϊού στη χώρα μας συνεχίζουν να σημειώνουν ανοδική πορεία, αφού σύμφωνα με τη χθεσινή ενημέρωση του ΕΟΔΥ χθες ανήλθαν στα 153 συνολικά.

Όσον αφορά τον Πόρο, εντοπίστηκαν 13 νέα κρούσματα χθες και για αυτό το λόγο ελήφθη η απόφαση έκτακτων περιοριστικών μέτρων μετά από έκτακτη σύσκεψη στο Κέντρο Επιχειρήσεων της Πολιτικής Προστασίας, η οποία πραγματοποιήθηκε μετά την ανακοίνωση των κρουσμάτων.

Το «μερικό lockdown» αποφασίστηκε με βάση τα νέα επιδημιολογικά δεδομένα στο νησί με εντολή του υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκου Χαρδαλιά, σε συνεννόηση με τον καθηγητή Σωτήρη Τσιόρδα και με απόφαση του γενικού γραμματέα Πολιτικής Προστασίας, Βασίλειου Παπαγεωργίου, για επιτακτικούς λόγους αντιμετώπισης σοβαρού κινδύνου δημόσιας υγείας και ειδικότερα για τον περιορισμό της διασποράς των επιπτώσεων του κορωνοϊού.

Συγκεκριμένα, αποφασίστηκαν τα κάτωθι περιοριστικά μέτρα:

  • Απαγόρευση λειτουργίας όλων των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος από τις 23.00 έως τις 07.00 της επομένης.
  • Αναστολή κάθε είδους εκδήλωσης όπως live πάρτυ, εμποροπανήγυρεις, λιτανείες, λαϊκές αγορές κλπ.
  • Απαγόρευση κάθε είδους συνάθροισης πολιτών άνω των 9 ατόμων για οποιονδήποτε λόγο, τόσο σε δημόσιο όσο και σε ιδιωτικό χώρο.
  • Στους χώρους εστίασης επιτρέπεται μέγιστος αριθμός ατόμων σε κάθε τραπεζοκάθισμα έως 4 άτομα, εκτός εάν πρόκειται για συγγενείς Α’ βαθμού όπου επιτρέπεται έως 6 άτομα.
  • Υποχρεωτική η χρήση μάσκας σε όλο το νησί τόσο σε εξωτερικούς όσο και σε εσωτερικούς χώρους.

Όσον αφορά τις επιχειρήσεις που πλήττονται, θα υπάρξει δυνατότητα αναστολή σύμβασης των εργαζομένων σε συνεννόηση με το υπουργείο Οικονομικών, ενώ αναμένεται να εκδοθεί αντίστοιχη ΚΥΑ με τις επιχειρήσεις που εντάσσονται στα πλαίσια της ρύθμισης.

Τέλος, στο νησί θα μεταβούν και θα εγκατασταθούν σήμερα κλιμάκια της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας (Ε.Α.Δ), 10μελες ειδικό κλιμάκιο της ΕΛ.ΑΣ προκειμένου να εντατικοποιηθούν οι έλεγχοι τήρησης των μέτρων, καθώς και ειδικό κλιμάκιο του Λιμενικού Σώματος για τη πιστή εφαρμογή και επιτήρηση των μέτρων στους χώρους εποπτείας του.

Δείτε επίσης: Πέτσας: Απαγορεύεται η διέλευση στις χερσαίες πύλες εισόδου – Δείτε τι ώρες

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Πληροφορική

Πλήρης Απασχόληση

05-02-2024

Άγιος Δημήτριος Αττικής

Υπάλληλοι γραφείου

Πλήρης Απασχόληση

13-03-2024

Μενίδι

⚽🏀 LIVE SCORES
30 Μαρ. 2024
Παν
15:00
-
Αστ
30 Μαρ. 2024
Βόλ
17:30
-
Κηφ
28 Μαρ. 2024
ΖΑΛΓΚ
20:00
-
ΜΛΝ
28 Μαρ. 2024
ΠΑΡ
21:30
-
ΟΣΦΠ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;