TikTok: Ο Trump απαγορεύει τη δημοφιλή εφαρμογή στις Η.Π.Α
Ο Donald Trump πέρασε στην επίσημη ανακοίνωση της απαγόρευσης του TikTok στις Η.Π.Α.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Donald Trump, μας έχει δείξει το τελευταίο καιρό ότι έχει αρχίσει έναν “πόλεμο” ενάντια στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Το επόμενο βήμα σε αυτή τη μάχη είναι η απαγόρευση του TikTok από τις Η.Π.Α.

Όπως, ισχυρίστηκε η Αμερικάνικη κυβέρνηση, υπάρχουν βάσιμε υποψίες ότι το δημοφιλές μέσο κοινωνικής δικτύωσης χρησιμοποιείται από τις κινεζικές υπηρεσίες πληροφοριών. Ενώ, ο Πρόεδρος της Αμερικής, Donald Trump, δήλωσε σε δημοσιογράφους επί του προεδρικού αεροσκάφους:

“Σε ό,τι αφορά το TikTok, το απαγορεύουμε στις ΗΠΑ.”

Το TikTok ανήκει στον κινεζικό όμιλο ByteDance. Το γνωστό μέσο κοινωνικής δικτύωσης έχει 1 δισεκ. χρήστες σε όλο τον κόσμο και είναι ιδιαίτερα δημοφιλές μεταξύ των νέων. Ενώ, μέρα τη μέρα, η δημοτικότητά του αυξάνεται.

To TikTok αποτέλεσε αντικείμενο έρευνας της CFIUS, της αμερικανικής υπηρεσίας που αξιολογεί τις προτεινόμενες επενδύσεις και εξαγορές από ξένους, ώστε να κρίνεται αν απειλούν την αμερικανική εθνική ασφάλεια. Αμερικανοί αξιωματούχοι εξέφρασαν τις τελευταίες εβδομάδες φόβους ότι η πολύ δημοφιλής πλατφόρμα βίντεο μπορεί να χρησιμοποιείται από το Πεκίνο για λόγους που κρίνονται επιζήμιοι για τις Η.Π.Α. Ο Αμερικανός υπουργός Οικονομικών Στίβεν Μνούτσιν δήλωσε την Τετάρτη ότι αυτή την εβδομάδα θα υπέβαλε στον Λευκό Οίκο την πρόταση του για το TikTok.

Το TikTok έχει χρειαστεί αρκετές φορές το τελευταίο χρονικό διάστημα να υπερασπιστεί τις σχέσεις του με την Κίνα. Στην Κίνα, η ByteDance κατέχει μια παρόμοια εφαρμογή, αλλά με άλλη επωνυμία. Η πλατφόρμα ανέκαθεν αρνείτο ότι μοιράζεται δεδομένα με τις κινεζικές αρχές και έχει διαβεβαιώσει ότι δεν σκοπεύει να αποδεχθεί αυτού του είδους αιτήματα.

Πριν από την ανακοίνωση της απόφασης για τη γνωστή πλατφόρμα από τον Donald Trump, τα αμερικανικά μέσα ενημέρωσης εκτιμούσαν ότι ο πρόεδρος θα επέβαλε στον όμιλο ByteDance να πουλήσει το TikTok. Σύμφωνα με τα όσα είχαν αναφέρει η Wall Street Journal και το ειδησεογραφικό πρακτορείο Bloomberg, ο πρόεδρος θα υπέγραφε επίσημο διάταγμα για να αναγκάσει την κινεζική μητρική εταιρία να προχωρήσει σε πώληση της πολύ δημοφιλούς αμερικανικής πλατφόρμας, στο όνομα της προστασίας της εθνικής ασφάλειας. Όμως, δεν έγινε κάτι τέτοιο!

Ο Trump ανακοίνωσε την απαγόρευση του TikTok στις Η.Π.Α και δήλωσε ότι πρόκειται να προχωρήσει σήμερα στις ανάλογες ενέργειες.

Σύμφωνα με το Reuters, δεν είναι άμεσα σαφές ποιες εξουσίες έχει ο Trump για να απαγορεύσει το TikTok, το οποίο στις ΗΠΑ έχει έως 80 εκατ. ενεργούς μηνιαίους χρήστες. Επιπλέον, δεν έχει γίνει σαφές με ποιο τρόπο θα μπορούσε να επιβληθεί μια τέτοια απαγόρευση, αλλά και ποια νομικά προβλήματα εγείρει.

Δες ακόμα: TikTok: Οι Η.Π.Α. εξετάζουν το ενδεχόμενο απαγόρευσης της εφαρμογής

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Επιστήμες

Μερική Απασχόληση

31-01-2024

Ξηροκρηνη

400

Πωλήσεις

Πλήρης Απασχόληση

14-02-2024

Καλλιθέα Αττικής

950

⚽🏀 LIVE SCORES
30 Μαρ. 2024
Παν
15:00
-
Αστ
30 Μαρ. 2024
Βόλ
17:30
-
Κηφ
29 Μαρ. 2024
ΦΕΝ
19:45
-
ΑΛΜΠ
29 Μαρ. 2024
ΒΙΡ
21:30
-
ΠΑΟ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;