Ζάκυνθος: 5 πράγματα που πρέπει να κάνεις στο εξωτικό νησί του Ιονίου
Η Ζάκυνθος θα σε μαγέψει.

Ένα από τα πιο εξωτικά και δημοφιλή νησιά της Ελλάδας βρίσκεται στο Ιόνιο πέλαγος και ακούει στο όνομα Ζάκυνθος. Η Ζάκυνθος είναι γνωστή τόσο για τις παραλίες της που θυμίζουν εξωτικό νησί του Ειρηνικού όσο και για την ξέφρενη ζωή της, την οποία συνήθως χαίρονται τουρίστες και τουρίστριες από την Ιταλία και το Ηνωμένο Βασίλειο.

Ωστόσο, το νησί της Ζακύνθου έχει πολλά πράγματα να δεις και να δοκιμάσεις, που πραγματικά μία εβδομάδα δε γνωρίζουμε αν είναι αρκετή. Μάλιστα, η ομορφιά της ήταν αρκετή για να τραβήξει το ενδιαφέρον των παραγωγών της κορεάτικης σειράς “Descedants of the Sun”, οι οποίοι γύρισαν τη σειρά στο νησί της Ζακύνθου.

Αν λοιπόν άνθρωποι από πολλές πλευρές του κόσμου επισκέπτονται τη Ζάκυνθο και μαγεύονται από το νησί, μήπως αξίζει να το επισκεφτούμε και εμείς που είμαστε πιο κοντά;

Αν το σκέφτεσαι λοιπόν μία ενδεχόμενη απόδραση στη Ζάκυνθο, τότε παρακάτω θα βρεις 5 πράγματα που πρέπει να κάνεις οπωσδήποτε!

1. Ζάκυνθος και (εξωτικές) παραλίες

Η Ζάκυνθος όπως αναφέρθηκε και πιο πάνω είναι ένα νησί με πολύ εξωτικές παραλίες, σε πολλές εκ των οποίων υπάρχει πρόσβαση μόνο με καραβάκι.Τα νερά είναι κρυστάλλινα και πεντακάθαρα, ενώ οι παραλίες πλην ελάχιστων εξαιρέσεων έχουν καθαρή και μαλακή άμμο.

Φυσικά, πρέπει να επισκεφτείτε την πιο δημοφιλή παραλία του νησιού, το Ναυάγιο, αφού Ζάκυνθος χωρίς ναυάγιο είναι σαν καλοκαίρι χωρίς τον Αύγουστο. Επίσης, εμείς προτείνουμε οπωσδήποτε την παραλία Ξύγκια, όπου το νερό είναι αρκετά βαθύ, έχει κολλαγόνο, ενώ οι σπηλιές τριγύρω βγάζουν θειάφι και για αυτό λένε πως το νερό είναι ιαματικό. Είτε είναι είτε δεν είναι πάντως η παραλία είναι όνειρο!

Σε εμάς άρεσε επίσης ο Βασιλικός, όπου βρίσκεται ένα από τα πιο πολυδιαφημισμένα beach bar, το Banana, ενώ λίγο πιο κάτω βρίσκεται και η παραλία του Αγίου Νικολάου στο Βασιλικό για chill καταστάσεις. Ακόμη, μπορείτε να επισκεφτείτε τις Αλυκές, που βρίσκεται ένα πολύ τίμιο beach bar, το Hakuna Matat, και την παραλί Κερί, που έχει θέα στο Μαραθονήσι.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

#Navagio_Shipwreck_official #navagio_shipwreck #navagio_beach #zakynthos #zante #greece #ναυάγιο #summer #summer2020

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Navagio_Shipwreck_official (@navagio_shipwreck) στις

2. Το Μαραθονήσι

Τι είναι όμως το Μαραθονήσι; Το Μαραθονήσι είναι μία νησίδα στον κόλπο του Λαγανά, η οποία βρίσκεται σε κοντινή απόσταση από το Κερί, ενώ σε εκείνο τον κόλπο γεννούν τα αυγά τους οι περίφημες χελώνες Καρέτα- Καρέτα.

Στο νησί μπορείς να πας με καραβάκι, αλλά δεν έχει κατασκευές. Το μόνο που θα βρεις είναι δύο πλωτές καντίνες, οι οποίες όμως είναι καλά εξοπλισμένες, αφού μπορείς να βρις κάτι να φας αλλά και να πιεις.

Στο δρόμο για το Μαραθονήσι μπορεί να συναντήσεις κάποια χελώνα, αν είσαι τυχερός ή τυχερή, αλλά κανείς δεν εγγυάται τίποτα. Το μόνο που εγγυάται κανείς είναι μία εκπληκτική παραλία, καταγάλανα νερά και την ησυχία σου. Από εμάς λοιπόν είναι ναι!

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Proudly presents a ? by Artist @fab.drone ? . ? Congratulations ? .⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ ? Please visit his / her beautiful Gallery ! . ? Selected By: ? @Theclumsydog_⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ . ♻️ ? . ➡️ Follow:@greece_united ? ? Use #greece_united ? . ? Spread your ❤ to our Friends: @greeceunlimited @patras_best @airbnb_greece @adoregreece @eros_greece @greeceshotz @greecemoods @wanderlust_beautiful_greece @visit_ioannina @zagorohoria_greece @visualattraction @visual_city @serbia_vibes @wonderfulrooms4u @greece_tips ——————————————————————— #greece #greece_united#zante #greeceunlimited #airbnb_greece #adoregreece #travel #visitgreece

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη ? Best pictures of Greece ? (@greece_united) στις

3. Γλυκάκι;

Όπως κάθε τόπος έτσι και η Ζάκυνθος έχει τα δικά της εδέσματα. Αυτά ακούν στο όνομα Μάντολες και Μαντολάτα. Οι Μάντολες είναι μικρές μπουκίτσες φταγμένες από καραμελωμένα αμύγδαλα και φυσικό χρώμα, ενώ το μαντολάτο είναι λίγο μεγαλύτερο και φτιάχνεται από ασπράδι αυγού, πολύ μέλι, ελάχιστη ζάχαρη και αμύγδαλο. Στη Ζάκυνθο θα βρείτε παραδοσιακά εργαστήρια που φτιάχνουν μάντολες, μαντολάτα, αλλά και παραδοσιακά λουκούμια και παστέλια και το μόνο σίγουρο είναι πως αξίζει να δοκιμάσετε και φυσικά, να αγοράσετε δώρο για τους αγαπημένους σας!

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Τα μαντολάτα κι οι μάντολες αποτελούν τα δημοφιλέστερα γλυκίσματα του Ιονίου. Μην χάσεις την ευκαιρία να τα γευτείς από κοντά! ?? #ioniansea #ionianislands #ioniangroup #zanteferries #levanterferries #mantoles #mantolata #zakynthos #kefalonia

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Levante Ferries (@levante_ferries) στις

4. Μουσείο Σολωμού και Επιφανών Ζακυνθινών

Ο γνωστός ποιητής και κατά πολλούς εθνικός μας ποιητής, Διονύσιος Σολωμός, έζησε πολλά χρόνια στη Ζάκυνθο, ενώ εκεί εμπνεύστηκε και τους Ελέυθερους Πολιορκημένους. Μπορεί να εμπνεύστηκε τους Ελέυθερους Πολιορκημένους στη Μπόχαλη, που είναι μία περιοχή σε ύψωμα με πανοραμική θέα όλου του νησιού, αλλά το Μουσείο του θα το βρείτε στην κεντρική πλατεία του Αγίου Μάρκου.

Εντός του Μουσείου θα βρείτε τον τάφο του Διονύσιου Σολωμού και του Ανδρέα Κάλβου, χειρόγραφα του ποιητή, πράγματα από το σπίτι του και χώμα από το μέρος που θάφτηκε αρχικά, στην Κέρκυρα. Επιπλέον, θα βρείτε χειρόγραφα και αντικείμενα του Γρηγόριου Ξενόπουλου, ενώ μπορείτε να μάθετε περισσότερες για πολλούς ανθρώπους της Ζακύνθου που προσέφεραν με τον τρόπο τους στον πολιτισμό. Άλλωστε, το μουσείο λέγεται “Μουσείο Διονύσιου Σολωμού και Επιφανών Ζακυνθινών”.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Καλοκαίρι 2020 ? Φέτος το καλοκαίρι πορευόμαστε στον δρόμο του Ήλιου! Διαδικτυακές συναυλίες, συζητήσεις κ.ά. θα δώσουν την ευκαιρία σε επισκέπτες και φίλους του Μουσείου Σολωμού και Επιφανών Ζακυνθίων να συμμετάσχουν στις ψηφιακές δράσεις μας, ακόμα κι αν βρίσκονται μακριά. Περισσότερες πληροφορίες στο zakynthos-museumsolomos.gr και στο link in bio. _____________________ #ZMSsummer #ZakynthosMuseumSolomos #MuseumSolomos #EminentPeopleOfZakynthos #MausoleumSolomosKalvos #ZMSshop #Zakynthos #Greece #VisitGreece #PameZakyntho

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Μουσείο Σολωμού & Επ.Ζακυνθίων (@museumsolomos) στις

5. Σπηλιές

Τέλος, η Ζάκυνθος όντας ένα νησί με πλούσια βλάστηση και ατημέλητη ομορφιά, διαθέτει σπηλιές. Οι πιο γνωστές είναι οι γαλάζιες σπηλιές, όπου συνήθως τα καραβάκια που πηγαίνουν στο Ναυάγιο κάνουν στάση για βουτιές, οι οποίες σίγουρα μένουν αξέχαστες.

Ωστόσο, υπάρχουν και οι σπηλιές στο Κερί, τις οποίες μπορείτε να επισκεφτείτε με καραβάκι, αν βρεθείτε κατά μήκος της ακτής του Ακρωτηρίου Μαραθιά κοντά στο Μαραθονήσι. Μία από τις Σπηλιές Κερίου έχουν επιλέξει ως “καλοκαιρινή κατοικία” η μοναχή φώκια της Μεσογείου (aka Μονάχους-Μονάχους), οπότε αν είστε λίγο ριψοκίνδυνοι μπορείτε μάλιστα να επισκεφθείτε αυτή τη συγκεκριμένη σπηλιά.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Blue caves Zakynthos Divine turquoise waters ?? thank you for your support ? 10k today ? on @divineingreece the new divine hub exclusively for Greece ?? ? stay safe dear friends?‍♂️?☕? !!!! . #zante #divine_worldplaces #ionio #greece #europestyle_ #kings_greece #beachlife #architecture #voyaged #streetart #turquoise #tlpicks #shetravels #vacations #bestvacations #houses_phototrip #bestdiscovery #travel_drops #bestvacations #beautifuldestinations #sea #divine_villages #tlpicks #topgreecephoto #ig_europa #earthpix #beachesnresorts #zakynthos #wonderful_places #blue

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Valantis M (@minogiannisvalantis) στις

Δείτε επίσης: 4 νησιά που πρέπει να επισκεφθεί ένας λάτρης της ελληνικής λογοτεχνίας

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Marketing

Πλήρης Απασχόληση

19-12-2023

Νέα Ιωνία Αττικής

Υπηρεσίες ένδυσης και υπόδησης

Όλοι οι τύποι εργασίας

23-01-2024

Αθήνα

1

⚽🏀 LIVE SCORES
20 Απρ. 2024
ΟΦΗ
18:30
-
Βόλ
20 Απρ. 2024
Αστ
19:30
-
Παν
19 Απρ. 2024
ΠΑΟ
20:15
-
ΠΕΡ
20 Απρ. 2024
ΑΡΗΣ
17:15
-
ΚΟΛ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;