LinkedIn: 4 συμβουλές για ένα καλύτερο προφίλ
Επειδή και το προφίλ σου στο LinkedIn έχει σημασία!

Το LinkedIn πλέον είναι η πιο σημαντική πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης για επαγγελματίες. Εκεί, όχι μόνο θα βρεις αγγελίες για δουλειά, αλλά μπορείς να δικτυωθείς με άτομα του κλάδου σου (και όχι μόνο) και να συζητήσεις για επαγγελματικά ζητήματα και θέματα επικαιρότητας.

Το LinkedIn είναι αρκετά σημαντικό για την καριέρα σου. Επομένως, γιατί περιμένεις; Κάνε ένα προφίλ και ξεκίνα ακολουθώντας τις παρακάτω συμβουλές!

1. Ασχολήσου!

Εφόσον θα διαθέτεις ένα προφίλ στο LinkedIn, καλό θα είναι να ασχοληθείς με αυτό. Δες προφίλ άλλων χρηστών, σχολίασε σε post που σε ενδιαφέρουν και κάνε αναρτήσεις. Ακόμη, μπορείς να δεις διάφορες αγγελίες εργασίας που πιθανότατα να σε ενδιέφεραν μελλοντικά, ώστε να γνωρίζεις τι προσόντα ζητούνται και κινηθείς αναλόγως.

Ωστόσο, αν δε θέλεις να φαίνεσαι ένας τυχαίος χρήστης της πλατφόρμας φρόντισε την ποιότητα και όχι την ποσότητα των σχολίων και των post σου. Φυσικά, καλό είναι να κάνεις 2-3 post την εβδομάδα, αλλά η ουσία σε οποιαδήποτε δραστηριότητα κάνεις εντός της πλατφόρμας «κρύβεται» στην ποιότητα των λεγομένων σου, καθώς και σε αυτά που προσφέρεις στον αναγνώστη ή το συνομιλητή σου.

2. Πρόσθεσε keywords στο προφίλ σου

Τα keywords η αλλιώς οι λέξεις – κλειδιά είναι σημαντικές σε κάθε σου κίνηση στο internet. Έτσι, είναι αρκετά σημαντικά και στο LinkedIn, αφού μπορούν να σε εμφανίσουν σε κάποιον, ο οποίος αναζητάει κάποιον με τις δικές σου γνώσεις και τα ικανότητες.

Όπως είναι φυσικό, όταν κάποιος αναζητάει επαγγελματίες σε ένα συγκεκριμένο κλάδο, πληκτρολογεί συγκεκριμένες λέξεις – κλειδιά προκειμένου να τους βρει. Αυτές οι λέξεις είναι τα keywords, και αν εσύ δεν τα έχεις γραμμένα στο headline η την περιγραφή σου, τότε μάλλον όσο καλός ή καλή και να είσαι, ο πιθανός/πιθανή εργοδότης ή εργοδότριά σου δε θα σε ανακαλύψει ποτέ.

3. Προώθησε ό,τι κάνεις

Αν ολοκληρώσεις μαθήματα πρώτων βοηθειών ή κάποιο σεμινάριο, αν συμμετέχεις σε κάποιο συνέδριο ή παρουσιάσεις μία εργασία, μην παραλείψεις να τα προσθέσεις στο προφίλ σου. Ένα  προφίλ στο LinkedIn (είτε είσαι ακόμη φοιτητής ή φοιτήτρια είτε όχι) όπως και ένα βιογραφικό δεν γίνεται να είναι πολύ μεγάλο. Για αυτό τον λόγο αυτές οι μικρές διαφορές πρέπει να φαίνονται, καθώς σε ξεχωρίζουν και σε αναδεικνύουν ως ιδανικότερο υποψήφιο!

4. Τι συμβαίνει με τα κλικ;

Μόλις ολοκληρώσεις το προφίλ σου στο LinkedIn θα πρέπει να το κάνεις και λίγο πιο δημοφιλές. Για αυτό το λόγο όταν αναφέραμε πιο πάνω ότι πρέπει να ασχοληθείς το εννοούσαμε. Πώς όμως μπορείς να φέρεις κλικ και αντιδράσεις σε όσα ανεβάζεις;

Αρχικά, καλό θα ήταν να πάρεις μερικά reccomendations από άλλους χρήστες και φυσικά, πάντα βοηθάει να κάνεις repost άλλων χρηστών. Ωστόσο, καλό θα ήταν να επιδείξεις προσοχή, καθώς δεν αρκεί να κάνεις απλώς repost, αλλά θα πρέπει να τα θεωρείς όντως άξια προσοχής όσα ανεβάζεις.

Δείτε επίσης: LinkedIn: 3 συμβουλές για καλύτερο networking

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Τεχνικοί - Τεχνίτες

Πλήρης Απασχόληση

03-01-2024

Μενίδι

⚽🏀 LIVE SCORES
20 Απρ. 2024
ΟΦΗ
18:30
-
Βόλ
20 Απρ. 2024
Αστ
19:30
-
Παν
20 Απρ. 2024
ΑΡΗΣ
17:15
-
ΚΟΛ
21 Απρ. 2024
ΑΕΚ
17:15
-
ΠΑΟΚ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  
 1