4 ταινίες που ασχολήθηκαν με ψυχικές ασθένειες
Ταινίες που μίλησαν για την πραγματικότητα ψυχικών ασθενειών με ρεαλισμό.

Η ψυχική υγεία είναι ένα σημαντικό ζήτημα με πολλές εκφάνσεις και στη σημερινή εποχή είναι πιο επίκαιρο από ποτέ. Για πολλά χρόνια οι ψυχικές ασθένειες δεν αποτελούσαν θέμα, το οποίο θιγόταν στον κινηματογράφο ή πολλοί λίγοι καλλιτέχνες αποφάσιζαν να ασχοληθούν με αυτό.

Ωστόσο, οι ψυχικές ασθένειες και η ψυχική υγεία γενικότερα άρχισε να απομυθοποιείται εδώ και κάποια χρόνια στο χώρο του κινηματογράφου και έχει καταφέρει να αποκτήσει μερικές πολύ ωραίες και αντιπροσωπευτικές που σχετίζονται με διαφορετικές ασθένειες. Παρακάτω προτείνουμε μερικές ταινίες που ξεχωρίσαμε.

1. Silver Linings Playbook

Ψυχική ασθένεια που πραγματεύεται: Διπολική Διαταραχή

Υπόθεση:  Ένας πρώην δάσκαλος που έχει χάσει τη δουλειά του, το σπίτι και τη γυναίκα του έχοντας περάσει τα τέσσερα τελευταία χρόνια σε ψυχιατρικό ίδρυμα, αναγκάζεται να γυρίσει στο σπίτι των γονιών του. Φαίνεται αποφασισμένος να ανακτήσει την παλιά του ζωή, καθώς και την πρώην σύζυγό του. Το μόνο που θέλουν οι γονείς του Πατ είναι να σταθεί ξανά στα πόδια του, τα πράγματα όμως περιπλέκονται όταν γνωρίζει την Τίφανι, ένα μυστηριώδες κορίτσι με πολλά προβλήματα. Εκείνη προθυμοποιείται να τον βοηθήσει να επανασυνδεθεί με τη γυναίκα του και το μόνο που έχει να κάνει εκείνος είναι κάτι πολύ σημαντικό για να της το ανταποδώσει. Καθώς ο καιρός περνά, ένα αναπάντεχο δέσιμο δημιουργείται μεταξύ τους, και σημάδια αισιοδοξίας αρχίζουν να παρουσιάζονται στις ζωές τους.

2. We Need to Talk About Kevin

Ψυχική ασθένεια που πραγματεύεται: Αντικοινωνική Διαταραχή Προσωπικότητας

Υπόθεση: Καθώς ο γιος της έχει διαπράξει κάτι ασυγχώρητο, μια μητέρα προσπαθεί να συνεχίσει τη γεμάτη ενοχές ζωή της και να καταλάβει πόσο ευθύνεται η ίδια για τις πράξεις του.

3. Black Swan

Ψυχική ασθένεια που πραγματεύεται: Ιδεοψυχαναγκαστική διαταραχή (OCD), Σχιζοφρένεια, Διασχιστική Διαταραχή Ταυτότητας, Οριακή Διαταραχή Προσωπικότητας

Υπόθεση:  Μια νεαρή μπαλαρίνα πρέπει να αποδείξει στον απαιτητικό καλλιτεχνικό διευθυντή της ότι μπορεί να ενσαρκώσει τον πρώτο ρόλο στη «Λίμνη των Κύκνων». Ταυτόχρονα, προσπαθεί να απαγκιστρωθεί από την ψυχαναγκαστική μητέρα της και να ξεπεράσει τον ανταγωνισμό μιας φιλόδοξης συναδέλφου της.

4. American Beauty

Ψυχική ασθένεια που πραγματεύεται: Κλινική Κατάθλιψη

Υπόθεση: Ένας άνθρωπος που έχει πεθάνει αφηγείται την αποδιάρθωση των δεσμών ανάμεσα στα μέλη της οικογένειάς του και τα γεγονότα που οδήγησαν στο θάνατό του.

Δείτε επίσης: 6 ταινίες που θα φέρουν το καλοκαίρι στο σπίτι σου

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Χωρίς κατηγορία

Όλοι οι τύποι εργασίας

21-03-2024

Θεσσαλονικη

Υπάλληλοι γραφείου

Πλήρης Απασχόληση

05-03-2024

Ταύρος

⚽🏀 LIVE SCORES
30 Μαρ. 2024
Παν
15:00
-
Αστ
30 Μαρ. 2024
Βόλ
17:30
-
Κηφ
29 Μαρ. 2024
ΦΕΝ
19:45
-
ΑΛΜΠ
29 Μαρ. 2024
ΒΙΡ
21:30
-
ΠΑΟ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

 1 
 0