Θερινές εκπτώσεις 2020: Ξεκινούν αύριο - Πόσο θα διαρκέσουν;
Τη Δευτέρα 13/7 ξεκινούν οι θερινές εκπτώσεις 2020.

Το καλοκαίρι έφτασε και οι θερινές εκπτώσεις 2020 ξεκινούν. Μεγάλες προσφορές θα μπορέσεις να βρεις στα καταστήματα για να κάνεις τα ψώνια του καλοκαιριού.

Τη Δευτέρα 13 Ιουλίου ξεκινούν και επίσημα οι θερινές εκπτώσεις για το 2020. Οι εκπτώσεις είναι προγραμματισμένο να ολοκληρωθούν τη Δευτέρα 31 Αυγούστου.

Οι έμποροι, ωστόσο, ζητούν να μετατεθούν οι εν λόγω ημερομηνίες. Συγκεκριμένα, με επιστολή, που στάλθηκε πριν περίπου δύο μήνες, προς τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Αθηνών, Σταύρος Καφούνης, είχε ζητήσει να μετατοπιστεί η ημερομηνία για τη χρονιά αυτή. Ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Αθηνών ζητάει στην επιστολή αυτή, η έναρξη των θερινών εκπτώσεων 2020 να μετατεθεί κατά 15 μέρες και να ξεκινήσουν στις αρχές Αυγούστου.

Ο λόγος για αυτό το αίτημα είναι για να δοθεί περισσότερος ωφέλιμος χρόνος στις επιχειρήσεις να διαθέσουν τα αποθέματά τους που έμειναν αδιάθετα κατά την περίοδο του υποχρεωτικού κλεισίματος λόγω του νέου κορωνοϊού. Μένει να δούμε και τις επίσημες ανακοινώσεις της πολιτείας για το αίτημα αυτό.

Τα καταστήματα μπορούν να παραμείνουν προαιρετικά ανοικτά την Κυριακή 19 Ιουλίου 2020, με προτεινόμενο από τον Εμπορικό Σύλλογο Αθηνών ωράριο λειτουργίας 11:00 έως 18:00. Στην ανακοίνωση του Εμπορικού Συλλόγου Αθηνών αναφέρονται τα εξής:

“Η Αθήνα και οι περιφερειακές αγορές είναι έτοιμες να υποδεχτούν τους καταναλωτές τηρώντας όλους τους υγειονομικούς κανόνες, προσφέροντας όλων των ειδών τα προϊόντα σε πολύ ελκυστικές τιμές.”

Οι εμπορικές επιχειρήσεις θα πρέπει να δείξουν ιδιαίτερη προσοχή στα εξής σημεία:

  • Είναι υποχρεωτική η αναγραφή διπλής τιμής, δηλαδή της παλαιάς (διαγεγραμμένης) και της νέας τιμής όλων των ειδών που πωλούνται με έκπτωση.
  • Επιτρέπεται και η αναγραφή και η εμπορική επικοινωνία ποσοστού έκπτωσης.
  • Εφόσον παρέχεται μειωμένη τιμή σε περισσότερα από το 60% του συνόλου των πωλούμενων ειδών, η επίδειξη του παρεχόμενου ποσοστού έκπτωσης επιβάλλεται, οπότε θα πρέπει να αναγράφεται στην προθήκη του καταστήματος και σε οποιαδήποτε άλλη εμπορική επικοινωνία.
  • Στην περίπτωση που υπάρχουν διαφορετικά ποσοστά έκπτωσης ανά κατηγορίες προϊόντων, θα πρέπει να αναγράφεται το εύρος του παρεχόμενου ποσοστού («από ….% έως ….%»).
  • Σε κάθε άλλη περίπτωση θα αναγράφεται ότι οι εκπτώσεις αφορούν επιλεγμένα είδη με αναφορά στο αντίστοιχο ποσοστό.
  • Οι καταστηματάρχες θα πρέπει, σε περίπτωση ελέγχου, να είναι σε θέση να αποδείξουν, ότι η παλαιά τιμή πώλησης που αναγράφεται στην πινακίδα, ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα.

Δες ακόμα: Ανοιχτά καταστήματα Κυριακή 2020: Πότε θα παραμείνουν ανοιχτά μέσα στον Ιούλιο;

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Παραγωγή

Πλήρης Απασχόληση

09-01-2024

Κηφισιά

Marketing

Πλήρης Απασχόληση

18-12-2023

Μαρούσι

⚽🏀 LIVE SCORES
30 Μαρ. 2024
Παν
15:00
-
Αστ
30 Μαρ. 2024
Βόλ
17:30
-
Κηφ
28 Μαρ. 2024
ΖΑΛΓΚ
ΤΕΛ
87 - 73
ΜΛΝ
28 Μαρ. 2024
ΠΑΡ
ΗΜ
40 - 32
ΟΣΦΠ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;