Κύθηρα: 4 πράγματα που μπορείς να κάνεις στο νησί της Αφροδίτης
Τα Κύθηρα είναι το παραμυθένιο νησί, που θα σε παρασύρει στις πιο ονειρεμένες διακοπές του καλοκαιριού.

Το καλοκαίρι είναι εδώ και όλοι αναζητούμε έναν καλοκαιρινό προορισμό, όπου θα δημιουργήσουμε νέες αναμνήσεις και θα χαλαρώσουμε απολαμβάνοντας ξέγνοιαστες, καλοκαιρινές στιγμές. Ένας από αυτούς τους ήσυχους, αλλά μαγευτικούς καλοκαιρινούς προορισμούς είναι τα Κύθηρα.

Λίγα λόγια για τα Κύθηρα…

Τα Κύθηρα ανήκουν στο νησιωτικό σύμπλεγμα των Ιονίων Νήσων και έχουν μία αρκετά ενδιαφέρουσα μυθολογική ιστορία. Σύμφωνα με την αρχαιοελληνική μυθολογία τα Κύθηρα ήταν το νησί της θεάς Αφροδίτης, αφού εκεί γεννήθηκε. Πιο συγκεκριμένα, όταν ο Κρόνος έκοψε τα γεννητικά όργανα του πατέρα του, Ουρανού, έπεσαν πάνω στην Αφροδίτη και αυτή γεννήθηκε στους αφρούς της θάλασσας των Κυθήρων. Βέβαια, υπάρχει και μία αντίθετη άποψη, η οποία θέλει την Αφροδίτη να γεννήθηκε στην Πάφο της Κύπρου.

Πολλά αρχαία ελληνικά κείμενα αναφέρονται στην Αφροδίτη ως θεά των Κυθήρων, ενώ ένα από τα πιο συχνά προσωνύμια της θεάς Αφροδίτης στην αρχαία ελληνική γραμματεία ήταν αυτό της Κυθέρειας. Αυτό το νησί λοιπόν, που γέννησε τη θεά του έρωτα και της ομορφιάς, δε θα μπορούσε παρά να κρύβει μέσα του πολύ πλούτο και φυσικό κάλλος.

Ας δούμε λοιπόν τι μπορείς να κάνεις στα Κύθηρα, ώστε να χαλαρώσεις και να περάσεις υπέροχα!

1. Κύθηρα και παραλίες

Φυσικά, ένα από τα πιο σημαντικά πράγματα που πρέπει και μπορείς να κάνεις στα Κύθηρα είναι τα καλοκαιρινά μπάνια στις υπέροχες παραλίες της. Μερικές από αυτές είναι το Καλάμι, για όσους δε θέλουν και πολύ κόσμο τριγύρω τους, αλλά και η Φυρή Άμμος, η οποία έχει  άμμο σε κόκκινο χρώμα, για το οποίο μάλιστα έχει λάβει το βραβείο “Χρυσός Αστερίας” για τα πεντακάθαρα νερά της και το φυσικό της κάλλος.

Τέλος,  μπορείτε να επισκεφτείτε τον Χαλκό ή το Σπαραγγαρίο, αλλά θα πρέπει να έχετε υπ’ όψιν ότι το νησί διαθέτει πολλές ακόμη εξωτικές και πανέμορφες παραλίες που αξίζουν το χρόνο και την προσοχή σας.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

#beach #redbeach #sea#fyriammos #waves #kythira

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Honza Holec (@honzaholec) στις

2. Κύθηρα, μουσεία και μνημεία

Τα Κύθηρα, όπως αναφέρθηκε ήδη από την εισαγωγή, έχουν μεγάλη ιστορία, η οποία έχει τις ρίζες της στην αρχαιότητα και φτάνει ως και τη σύγχρονη εποχή. Για αυτό το λόγο αν βρεθείτε στο νησί της Αφροδίτης,  αξίζει να επισκεφτείτε τα δύο μουσεία της – το Αρχαιολογικό και το Βυζαντινό. Όσον αφορά το Αρχαιολογικό Μουσείο, ανακαινίστηκε και δόθηκε σε λειτουργία μετά από 10 χρόνια το 2016 διαθέτοντας μία συλλογή  αντικειμένων από την 9η χιλιετία π.Χ. ως και τον 3ο αιώνα μ.Χ.

Σχετικά με τα μνημεία μπορείτε να επισκεφτείτε το Μινωικό Ιερό Κορυφής, στο οποίο εντοπίστηκαν πολλά αντικείμενα λατρεία της μινωικής θρησκείας λόγω μίας τυχαίας επίσκεψης ενός λάτρη της αρχαιολογίας που έτυχε να επισκεφτεί το βουνό, πριν φυσικά την ανακάλυψη του Ιερού. Τέλος, μπορείτε να επισκεφτείτε μία από τις μονές του νησιού, όπως είναι ο Άγιος Ανδρέας, όπου γίνονται πολλές συντηρήσεις του ναού προκειμένου να διατηρηθούν οι  τοιχογραφίες, μερικές εκ των οποίων ανάγονται στον 10ο-11ο αιώνα π.Χ.

3. Αναρρίχηση στα Κύθηρα

Αν αγαπάς τα σπορ και είσαι φυσιολάτρης, τότε τα Κύθηρα είναι το νησί σου. Στα Κύθηρα μπορείς να κάνεις πολλά είδη αναρρίχησης, αρκεί όμως να μην είσαι αρχάριος, αφού χρειάζεσαι εξοπλισμό, αλλά το σημαντικότερο όλων εμπειρία προκειμένου να μην έχεις κάποιο ατύχημα και γενικότερα δυσάρεστες εμπειρίες.

4. Καταρράκτης της Φόνισσας

Ο θρύλος λέει ότι δύο γυναίκες μάλωσαν, η μία έσπρωξε την άλλη εκεί μέσα, όπου και σκοτώθηκε. Ωστόσο, δεδομένου του καταπράσινου τοπίου, που θυμίζει περισσότερο μία όαση, θα προτιμήσουμε το εναλλακτικό όνομα που είναι “Καταρράκτης τη Νεράιδας”. Όπως και να έχει πρέπει οπωσδήποτε να βουτήξετε στα νερά και φυσικά, να δείτε ολόκληρη την τοποθεσία, η οποία σίγουρα θα σας αφήσει άναυδους.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη wanderluster/earthlover? (@marina_kasfiki) στις

Δείτε επίσης: Σάμος: 5 πράγματα που μπορείς να κάνεις στο νησί της Ήρας και του Πυθαγόρα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Πωλήσεις

Πλήρης Απασχόληση

06-03-2024

Αθήνα

1.000

Επιστήμες

Μερική Απασχόληση

31-01-2024

Ξηροκρηνη

400

⚽🏀 LIVE SCORES
20 Απρ. 2024
ΟΦΗ
18:30
-
Βόλ
20 Απρ. 2024
Αστ
19:30
-
Παν
19 Απρ. 2024
ΠΑΟ
20:15
-
ΠΕΡ
20 Απρ. 2024
ΑΡΗΣ
17:15
-
ΚΟΛ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;