LinkedIn: 4 συμβουλές για να δείχνει πιο επαγγελματικό το προφίλ σου
Μερικές συμβουλές για το LinkedIn προκειμένου να το βελτιώσεις την παρουσία σου στην πλατφόρμα.

Το LinkedIn είναι ένα από τα σημαντικότερα εργαλεία, που μπορεί να απογειώσει την επαγγελματική σου εικόνα. Η ύπαρξη και η σωστή διαχείριση ενός λογαριασμού στο LinkedIn μπορούν να βοηθήσουν ένα άτομα να χτίσει το personal brand του προσελκύοντας περισσότερους πελάτες ή βοηθώντας τον να αποκτήσει με μεγαλύτερη ευκολία δουλειά σε κάποια εταιρεία ή οργανισμό.

Παρακάτω λοιπόν έχουμε μερικές συμβουλές που θα βοηθήσουν τον/την εκάστοτε χρήστη να μεγιστοποιήσει τις δυνατότητες που προσφέρονται από το LinkedIn κάνοντας το λογαριασμό του να φαίνεται λίγο πιο… επαγγελματικός.

1.Headline

Όσον αφορά το headline, δηλαδή την λεζάντα κάτω από την φωτογραφία σου, είναι το πρώτο πράγμα που θα δει κάποιος όταν επισκεφτεί το προφίλ σου. Για αυτό κράτα την λεζάντα σου μικρή, αλλά έξυπνη και χωρίς κλισέ όρους. Για να ανακαλύψεις τους κλισέ όρους, μπορείς να κάνεις μία ενδελεχή έρευνα ανάμεσα σε συναδέλφους και ανθρώπους του κλάδου σου προκειμένου να εντοπίσεις λέξεις που έχουν γίνει «καραμέλα», ή να το ψάξεις στο Google!

Μπορεί αρχικά να φαίνεται κάτι μικρό, αλλά η συγκεκριμένη λεπτομέρεια είναι ικανή να ξεχωρίσει ένα “βαρετό” και συνηθισμένο προφίλ, από ένα επαγγελματικό ή πιο creative.

2. Ασχολήσου!

Εφόσον θα διαθέτεις ένα προφίλ στο LinkedIn, καλό θα είναι να ασχοληθείς με αυτό. Δες προφίλ άλλων χρηστών, σχολίασε σε post που σε ενδιαφέρουν και κάνε αναρτήσεις. Ακόμη, μπορείς να δεις διάφορες αγγελίες εργασίας που πιθανότατα να σε ενδιέφεραν μελλοντικά, ώστε να γνωρίζεις τι προσόντα ζητούνται και κινηθείς αναλόγως.

Ωστόσο, αν δε θέλεις να φαίνεσαι ένας τυχαίος χρήστης της πλατφόρμας φρόντισε την ποιότητα και όχι την ποσότητα των σχολίων και των post σου. Φυσικά, καλό είναι να κάνεις 2-3 post την εβδομάδα, αλλά η ουσία σε οποιαδήποτε δραστηριότητα κάνεις εντός της πλατφόρμας “κρύβεται” στην ποιότητα των λεγομένων σου, καθώς και σε αυτά που προσφέρεις στον αναγνώστη ή το συνομιλητή σου.

3. Περιγραφή

Είναι σημαντικό να συμπληρώσεις την περιγραφή (summary), καθώς είναι ένα από τα πρώτα πράγματα που θα κοιτάξει όποιος επισκεφτεί το προφίλ σου. Καλό είναι το summary να περιλαμβάνει 2-3 παραγράφους, στις οποίες αναφέρονται περιεκτικά και με δημιουργικό τρόπο οι προϋπάρχουσες εμπειρίες σου (σπουδές, πρακτική, εθελοντισμός)  και οι μελλοντικοί σου στόχοι.

Καλό είναι να μην μακρυγορήσεις και παράλληλα να παρουσιάσεις τον εαυτό σου με ενδιαφέρον τρόπο.

4. URL

Είναι μία πολύ μικρή λεπτομέρεια αλλά τόσο σημαντική, αφού μπορεί να κάνει τον απλό χρήστη να ξεχωρίσει από τον επαγγελματία. Το LinkeδIn λοιπόν σού δίνει ένα URL για το προφίλ σου, το οποίο συνήθως είναι μεγάλο και κάπως αντιαισθητικό.

Για να είσαι πιο εύκολα ορατός ή ορατή στο κοινό σου, αλλά και να φαίνεται λίγο πιο όμορφο μπορείς πανεύκολα να κάνεις customize το URL σου και όλα καλά!

Το video δεν είναι πλέον διαθέσιμο

Δείτε επίσης: LinkedIn: 3 συμβουλές για καλύτερο networking

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Παραγωγή

Πλήρης Απασχόληση

09-01-2024

Κηφισιά

Επιστήμες

Μερική Απασχόληση

31-01-2024

Ξηροκρηνη

400

⚽🏀 LIVE SCORES
20 Απρ. 2024
ΟΦΗ
18:30
-
Βόλ
20 Απρ. 2024
Αστ
19:30
-
Παν
20 Απρ. 2024
ΑΡΗΣ
17:15
-
ΚΟΛ
21 Απρ. 2024
ΑΕΚ
17:15
-
ΠΑΟΚ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  
 1