5 ρομαντικά βιβλία που θα κατακτήσουν αμέσως την καρδιά σου
Ρομαντικά βιβλία για να τα διαβάσεις... δίπλα στο κύμα!

Το καλοκαίρι 2020 είναι εδώ και όλος ο κόσμος σιγά σιγά κατακλύζει τις παραλίες. Και ποια είναι η καλύτερη συντροφιά για την παραλία εκτός από ένα δροσιστικό κοκτέιλ ή ένας καλός καφές; Μα φυσικά ένα καλό βιβλίο!

Ωστόσο, η ζέστη και ο ήλιος μπορούν να συνδυαστούν τέλεια με ένα ρομαντικό βιβλίο, η πλοκή του οποίου δε θα σε κουράσει, αλλά αντιθέτως θα σε χαλαρώσει κάνοντας την καρδιά σου να… σκιρτήσει!

Ας δούμε πέντε βιβλία, που σίγουρα θα κατακτήσουν την καρδιά σου και θα σε συντροφεύσουν, όσο θα βρίσκεσαι στην παραλία, με τον καλύτερο τρόπο.

1. Το λάθος αστέρι – John Green

Υπόθεση: Όταν η Χέιζελ συναντά τον Ογκάστους, ανακαλύπτει στο πρόσωπό του ένα αδελφό πνεύμα και μαζί του θα μοιραστεί τους φόβους, τα άγχη, τους προβληματισμούς της, αλλά και μια αγάπη που αγγίζει τις πιο μύχιες γωνιές της ψυχής τους. Οι δυο τους με ανατρεπτική αίσθηση του χιούμορ και ωμή ειλικρίνεια θα προσπαθήσουν να αναζητήσουν από κοινού προσωπικές απαντήσεις σε καθολικά ερωτήματα της ανθρώπινης ύπαρξης…

Με μια γραφή που ξεχειλίζει από συναίσθημα αλλά και χιούμορ σε τέλεια αναλογία, ο Τζον Γκριν δημιουργεί ένα μυθιστόρημα γεμάτο συγκινήσεις.
Μια ιστορία σκληρή αλλά και τόσο τρυφερή, όπως είναι και η ίδια η ζωή.

Βρες το βιβλίο εδώ.

2. Πριν έρθεις εσύ – Moyes Jojo

Υπόθεση: Η Λου Κλαρκ ξέρει ένα σωρό πράγματα. Ξέρει πόσα βήματα μπορεί να κάνει κάποιος για να διασχίσει την απόσταση που χωρίζει τη στάση του λεωφορείου από το πατρικό της. Ξέρει ότι απολαμβάνει τη δουλειά της και ότι πιθανότατα δεν είναι στ’ αλήθεια ερωτευμένη με το αγόρι της, τον Πάτρικ. Αυτό που δεν ξέρει είναι ότι πολύ σύντομα θα χάσει τη δουλειά της. Δεν ξέρει, επίσης, ότι όλα όσα ήξερε, τα οποία την έκαναν να νιώθει ισορροπημένη και λογική, πρόκειται να ανατραπούν και να αλλάξουν για πάντα.

Ο Γουίλ Τρέινορ ξέρει πολύ καλά ότι το ατύχημά του και η καταδίκη του σε ισόβια αναπηρία τού έχουν στερήσει κάθε ίχνος πάθους για ζωή. Ξέρει, ακόμα, ότι τα πάντα τού φαίνονται αδιάφορα, όπως επίσης με ποιον ακριβώς τρόπο θα βάλει ένα τέλος σε αυτή την ανυπόφορη φάρσα. Αυτό που δεν ξέρει είναι ότι η Λου θα εισβάλει στη ζωή του σαν έκρηξη από χρώμα και φως. Δεν ξέρει ότι, άθελά της, αυτή η παράξενη γυναίκα θα κάμψει τις αντιστάσεις του.

Τελικά, κανένας από τους δύο δεν μπορεί να φανταστεί πόσο βαθιά θα είναι η αλλαγή που θα προκαλέσουν ο ένας στον άλλο, πόσο ανεξίτηλα θα σφραγίσει την ύπαρξη του καθενός η συνάντηση, η γνωριμία, ο έρωτάς τους.

Βρες το βιβλίο εδώ.

3. Ζαχίρ – Πάολο Κοέλιο

Υπόθεση: Το “Ζαχίρ”, είναι μια ιστορία αγάπης, απώλειας και τυραννικού πάθους. Ένας διάσημος συγγραφέας που, όπως και ο Πάουλο Κοέλο, γράφει για την πνευματικότητα και που επίσης έχει διανύσει το δρόμο του Αγίου Ιακώβου, ανακαλύπτει ότι η γυναίκα του η Εστέρ, πολεμική ανταποκρίτρια, τον εγκατέλειψε χωρίς να αφήσει ίχνη. Στην αναζήτηση της Εστέρ, ο συγγραφέας αναγκάζεται να περιπλανηθεί σε πολλούς δρόμους ακολουθώντας διάφορα στοιχεία. Σαν σύγχρονος Οδυσσεάς, πρέπει να αντισταθεί σε πειρασμούς και να βρει τους ανέμους που θα τον οδηγήσουν στο θεμελιώδες κλειδί: την ξεκάθαρη ανακάλυψη του εσωτερικού του εγώ. Αφήγηση γεμάτη σχόλια και σκέψεις για το χρήμα, τη φήμη και το γάμο, το “Ζαχίρ” συνοδεύει το συγγραφέα, που βυθίζεται στην έμμονη ιδέα του, στο άγχος να βρει τους λόγους που ώθησαν την αγαπημένη του να τον εγκαταλείψει.

Βρες το βιβλίο εδώ.

4. Το ημερολόγιο – Nicholas Sparks

Υπόθεση:  Ο Νόα Καλχούν έχει μόλις επιστρέψει από τα πεδία μάχης του Δεύτερου Παγκόσμιου Πολέμου. Σε μια απόπειρα να αφήσει πίσω του τα φαντάσματα του πολέμου, επικεντρώνεται στην ανακαίνιση ενός παλιού σπιτιού. Τον βασανίζουν οι αναμνήσεις μιας κοπέλας που του έκλεψε την καρδιά πριν από δεκατέσσερα χρόνια – ώσπου αναπάντεχα η κοπέλα αυτή, η Άλι, εμφανίζεται στο κατώφλι του.

Δεκατέσσερα χρόνια πριν, ο Νόα και η Άλι είχαν ζήσει έναν σύντομο αλλά παθιασμένο καλοκαιρινό έρωτα σε μια επίσκεψη της οικογένειάς της στην πόλη. Οι ταξικές τους διαφορές τους χώρισαν – εκείνη ήταν γόνος πλούσιας οικογένειας, εκείνος εργάτης σε ξυλαποθήκη. Η τωρινή τους συνάντηση φαίνεται να ξαναζωντανεύει την παλιά φλόγα – η Άλι όμως έχει έναν αρραβωνιαστικό που την περιμένει, και θα πρέπει να διαλέξει.

Η ιστορία αυτή είναι η αφήγηση ενός ηλικιωμένου άντρα (του ίδιου του Νόα, γέρου πια) στη γυναίκα του, που πάσχει από Αλτσχάιμερ.

Βρες το βιβλίο εδώ.

5. Ένας τυχαίος εραστής – Ναντίν Γκόρντιμερ

Υπόθεση: Ποιος ψώνισε ποιον; Αυτός που ψωνίστηκε είναι ο λαθρομετανάστης που απεγνωσμένα προσπαθεί να αποφύγει την απέλαση στην τριτοκοσμική του χώρα της ερήμου; Ή μήπως αυτή που ψωνίστηκε είναι η κόρη του πανίσχυρου επιχειρηματία, στην προσπάθειά της να αποδράσει από το προνομιούχο περιβάλλον που απεχθάνεται; Όταν το αυτοκίνητο της Τζούλι Σάμερς παθαίνει βλάβη στη μέση ενός κακόφημου δρόμου, σπεύδει να τη βοηθήσει ένας νεαρός Άραβας που εμφανίζεται κάτω από το αμάξωμα ενός οχήματος, στο συνεργείο όπου έχει απευθυνθεί. Οι συνέπειες αυτής της γνωριμίας είναι απρόβλεπτες, καθώς οι απόψεις που έχει ο καθένας για τον άλλο ριζικά ανατρέπονται. Ποιες λύσεις απαιτεί η ζωή όταν βρίσκεται αντιμέτωπη με ασυνήθιστες καταστάσεις; Μυθιστόρημα γλαφυρής δύναμης και θαυμαστής λιτότητας, το “Ένας τυχαίος εραστής” διαδραματίζεται στον μικτό κοινωνικό περίγυρο της Νότιας Αφρικής και σε ένα αραβικό χωριό στην έρημο. Είναι η ιστορία του σκληρού τελετουργικού της αποδημίας σε άλλο τόπο, όπου η αγάπη μπορεί να επιβιώσει μόνο όταν απορρίψει τις βεβαιότητες που υφίστανται έξω απ’ αυτήν.

Βρες το βιβλίο εδώ.

Δείτε επίσης: 5 βιβλία για να κατανοήσεις και να αλλάξεις τον εαυτό σου

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Χωρίς κατηγορία

Πλήρης Απασχόληση

15-03-2024

Αθήνα

Χωρίς κατηγορία

Πλήρης Απασχόληση

18-01-2024

Ασπρόπυργος

⚽🏀 LIVE SCORES
24 Απρ. 2024
Λαμ
17:00
-
ΠΑΟ
24 Απρ. 2024
Άρη
19:30
-
Ολυ
23 Απρ. 2024
ΠΑΟ
20:30
-
ΜΑΚ
23 Απρ. 2024
Ρεάλ
22:00
-
ΜΠΑ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  
 2 
  
 1