Η Apple παρουσίασε το iOS 14 - Όλες οι αλλαγές που φέρνει
Έρχεται το iOS 14, η νέα μεγάλη έκδοση του mobile λειτουργικού συστήματος που θα είναι διαθέσιμη για iPhone και iPod Touch - Ποιες συσκευές θα αναβαθμιστούν

Αρκετά χρόνια μετά το Android OS, η Apple προσθέτει πλέον το App Library στο iOS 14, ένα app drawer που θα βρίσκεται στην τελευταία σελίδα της home screen για να αποσυμφορήσει τη συσκευή από τα πολλά εικονίδια και φακέλους.

Η Apple ανακοίνωσε το iOS 14 – Όλες οι αλλαγές που φέρνει

Από εδώ και στο εξής, ο χρήστης θα μπορεί να πραγματοποιήσει αναζήτηση μέσα σε αυτό, θα εμφανίζει προτάσεις και θα φέρνει στο επάνω μέρος τις πιο πολυχρησιμοποιημένες εφαρμογές.

Επιπλέον, σύμφωνα με το techgear, για πρώτη φορά θα μπορείς να κρύβεις εφαρμογές από τη home screen. Σε μια ακόμη λειτουργία που έχουν στα χέρια τους οι χρήστες Android εδώ και χρόνια, με το iOS 14 θα μπορείς να προσθέτεις widgets στη home screen σε διάφορα σχήματα και μεγέθη, ενώ υποστηρίζεται η λειτουργία picture-in-picture με δυνατότητα να μετακινείς και να αυξομειώνεις το μέγεθος του παραθύρου.

Νέα προσθήκη στο iOS 14 η εφαρμογή Translator, η οποία συνεργάζεται άμεσα με τον ψηφιακό βοηθό Siri και επιτρέπει την σε πραγματικό χρόνο μεταγλώττιση της ομιλίας στις πιο πολυχρησιμοποιημένες γλώσσες.

Στην εφαρμογή Messenger, μπορείς πλέον να καρφιτσώνεις τις σημαντικές συνομιλίες για να φαίνονται στο επάνω μέρος, υποστηρίζονται τα threads και τα mentions στις ομαδικές συνομιλίες, περισσότερα Memoji και νέα animations όταν λαμβάνεις μηνύματα.

Επίσης, στην υπηρεσία Apple Maps προστίθεται επιλογή για ποδηλασία, όπως και εύρεση της καλύτερης δυνατής διαδρομής που να περιλαμβάνει σταθμούς φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων και μάλιστα με ταυτόχρονη παρακολούθηση της κατάστασης της μπαταρίας του οχήματος για να σε ειδοποιεί.

Όλα τα τεχνολογικά νέα ΕΔΏ!

Το Apple CarPlay αποκτά νέες επιλογές για wallpapers, περισσότερες κατηγορίες εφαρμογών (parking, EV charging) και ξεχώρισε η αναφορά στη συνεργασια με τη BMW για τη δυνατότητα ξεκλειδώματος και οδήγησης της νέας σειράς 5 με το iPhone να αντικαθιστά το παραδοσιακό κλειδί του αυτοκινήτου! Θα μπορείς, επίσης, να “δανείζεις” το κλειδί ηλεκτρονικά μέσω μηνύματος.

Τόνισαν, μάλιστα, ότι συνεργάζονται και με άλλες αυτοκινητοβιομηχανίες για τον ίδιο σκοπό.

Τέλος, ίσως η πιο σημαντική ανακοίνωση ήταν τα App Clips, χάριν στα οποία, ο χρήστης δεν θα χρειάζεται να ψάχνει στο iPhone ή να έχει κατεβασμένη την εφαρμογή για να εκτελέσει συγκεκριμένες ενέργειες. Για παράδειγμα, αν επιθυμείς να νοικιάσεις ένα ηλεκτρικό scooter, θα μπορείς να το κάνεις, περνώντας το iPhone επάνω από το ειδικό σήμα NFC, όπου θα σου εμφανίζεται το App Clip της εφαρμογής της συγκεκριμένης εταιρείας για να το ξεκλειδώσεις, αλλά και για να πληρώσεις απευθείας μέσω Apple Pay χωρίς να μοιραστείς καμία προσωπική πληροφορία.

Ουσιαστικά, τα App Clips είναι μικρά κομμάτια των πλήρων εφαρμογών που θα εμφανίζονται στην οθόνη όταν τα χρειάζεσαι.

Από εκεί και πέρα, θα έχεις τη δυνατότητα να κατεβάσεις την πλήρη εφαρμογή ή να μην ξανασχοληθείς ποτέ, αν δεν τη χρειάζεσαι.

Ποιες συσκευές θα αναβαθμιστούν στο iOS 14

iPhone 11
iPhone 11 Pro
iPhone 11 Pro Max
iPhone XS
iPhone XS Max
iPhone XR
iPhone X
iPhone 8
iPhone 8 Plus
iPhone 7
iPhone 7 Plus
iPhone 6s
iPhone 6s Plus
iPhone SE (1st generation)
iPhone SE (2nd generation)
iPod touch (7th generation)

Το video δεν είναι πλέον διαθέσιμο

Mε πληροφορίες από: techgear.gr

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ:

PlayStation 5: Η Sony παρουσίασε τη νέα εντυπωσιακή κονσόλα (Vid)

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Υπάλληλοι γραφείου

Πλήρης Απασχόληση

13-03-2024

Μενίδι

Πληροφορική

Πλήρης Απασχόληση

22-01-2024

Αιγάλεω

⚽🏀 LIVE SCORES
30 Μαρ. 2024
Παν
15:00
-
Αστ
30 Μαρ. 2024
Βόλ
17:30
-
Κηφ
28 Μαρ. 2024
ΠΑΡ
ΤΕΛ
69 - 73
ΟΣΦΠ
28 Μαρ. 2024
Bayern
ΤΕΛ
77 - 85
BARC

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;