Πανελλήνιες 2020: Πρεμιέρα σήμερα με το μάθημα Γλώσσας και Λογοτεχνίας
Ξεκίνησαν σήμερα (15/06) οι Πανελλήνιες 2020 - Για ακόμη μια χρονιά στο Neolaia.gr!

Πρεμιέρα από σήμερα, Δευτέρα 15 Ιουνίου 2020, και αύριο, 16/06, για τις Πανελλήνιες 2020 για περίπου 100.000 υποψήφιους των ΓΕΛ και των ΕΠΑΛ, οι οποίοι θα διεκδικήσουν 77.970 θέσεις που οδηγούν στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση.

Για τα Γενικά Λύκεια, το μάθημα που θα εξεταστούν την πρώτη ημέρα οι υποψήφιοι είναι η Νεοελληνική Γλώσσα και Λογοτεχνία.

Πρεμιέρα σήμερα στις Πανελλήνιες 2020 με το μάθημα Γλώσσας και Λογοτεχνίας

Υπενθυμίζεται, ότι φέτος οι υποψήφιοι στις πανελλήνιες 2020 έχουν τη δυνατότητα να επιλέξουν να εξεταστούν είτε με το παλαιό είτε με το νέο σύστημα.

Η διαφορά είναι ότι με το νέο σύστημα δεν εξετάζονται οι υποψήφιοι των Ανθρωπιστικών Σπουδών στα Λατινικά, αλλά στην Κοινωνιολογία, και παράλληλα, δεν υπάρχουν συντελεστές βαρύτητας στις βαθμολογίες των μαθημάτων.

Σε σύγκριση με προηγούμενες χρονιές, δεν υπάρχουν πλέον μαθήματα που δίνουν περισσότερα μόρια για τις βάσεις 2020, όπως υπήρχαν μέχρι και το 2019, τα μαθήματα αυξημένης βαρύτητας.

Μετά από τη σημερινή εξέταση στις Πανελλήνιες 2020, οι υποψήφιοι (που θα εξεταστούν και με το νέο και το παλαιό σύστημα), θα εξεταστούν την Τετάρτη 17 Ιουνίου, στα Αρχαία Ελληνικά (Ομάδα Προσανατολισμού Ανθρωπιστικών Σπουδών) και στα Μαθηματικά (Ομάδες Προσανατολισμού Θετικών Σπουδών και Σπουδών Οικονομίας και Πληροφορικής).

Η σελίδα του Υπουργείου Παιδείας για τα θέματα στις Πανελλήνιες 2020:

Πανελλήνιες 2020: Μέτρα προστασίας

Φυσικά, όπως σε κάθε πτυχή της καθημερινότητας μετά την εμφάνιση του νέου κορωνοϊού και την άρση του lockdown, στις φετινές Πανελλήνιες 2020 θα ισχύουν μέτρα προστασίας.

Αναλυτικά, κατά τη διάρκεια των εξετάσεων η χρήση μάσκας από τους υποψήφιους είναι προαιρετική. Ωστόσο, είναι υποχρεωτική για τους επιτηρητές εκπαιδευτικούς στις αίθουσες. Ακόμη, σε κάθε αίθουσα εξέτασης θα πρέπει να τηρείται απόσταση 1,5 μέτρου μεταξύ των υποψηφίων.

Το ίδιο θα ισχύει και στους χώρους προετοιμασίας και στους χώρους εξέτασης των υποψηφίων με αναπηρία και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες ή ειδικές μαθησιακές δυσκολίες. Οι αίθουσες θα αερίζονται με φυσικό τρόπο και η χρήση ανεμιστήρων θα απαγορεύεται.

Όπως, ήδη, ισχύει στο σχολικό περιβάλλον μετά την άρση του lockdown, θα πρέπει να αποφεύγεται ο συγχρωτισμός και να τηρούνται οι οδηγίες καλής υγιεινής των χεριών, με χρήση νερού και σαπουνιού ή με αλκοολούχο αντισηπτικό διάλυμα, σύμφωνα με τις οδηγίες του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ).

Επίσης, τα εξεταστικά κέντρα θα τηρούν τους κανόνες του ΕΟΔΥ και για την καθαριότητα.

Τα κυλικεία, όπως αναφέρει το ΑΠΕ, θα παραμείνουν κλειστά καθ’ όλη τη διάρκεια της διεξαγωγής των Πανελλαδικών Εξετάσεων.

«Εκκίνηση» την Τρίτη για τα ΕΠΑΛ

Οι Πανελλήνιες 2020 θα συνεχιστούν αύριο, Τρίτη 16 Ιουνίου, για τους υποψηφίους των ΕΠΑΛ με το μάθημα των Νέων Ελληνικών (Γενικής Παιδείας). Στη συνέχεια, την Πέμπτη 18 Ιουνίου οι υποψήφιοι θα εξεταστούν στα Μαθηματικά (‘Άλγεβρα), που είναι, επίσης, μάθημα Γενικής Παιδείας.

Θα ακολουθήσουν, από τις 20 έως και τις 30 Ιουνίου, οι εξετάσεις στα μαθήματα ειδικότητας.

Θέματα Προσομοίωσης και Απαντήσεις για ΟΛΑ τα εξεταζόμενα μαθήματα στο Neolaia.gr

Παραμείνετε συντονισμένοι/-ες στο Neolaia.gr για όλα τα νέα σχετικά με τις ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ 2020

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Marketing

Πλήρης Απασχόληση

19-12-2023

Νέα Ιωνία Αττικής

Υπηρεσίες Εστίασης

Εποχιακή Εργασία

21-12-2023

Μυκονος

⚽🏀 LIVE SCORES
30 Μαρ. 2024
Παν
15:00
-
Αστ
30 Μαρ. 2024
Βόλ
17:30
-
Κηφ
28 Μαρ. 2024
ΠΑΡ
ΤΕΛ
69 - 73
ΟΣΦΠ
28 Μαρ. 2024
Bayern
ΤΕΛ
77 - 85
BARC

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;