Πανελλήνιες 2020: Εντυπωσιακή αύξηση των υποψηφίων από ΕΠΑΛ - Νέοι κανόνες & Πρόγραμμα
Πανελλήνιες 2020: Δείτε αναλυτικά!

Τρεις ημέρες απομένουν πλέον μέχρι οι υποψήφιοι στις  Πανελλήνιες 2020 να «ριχτούν στη μάχη» για μία από τις 77.970 θέσεις της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης. Οι φετινές εξετάσεις (που ξεκινούν 15 Ιουνίου 2020, ημέρα Δευτέρα) θα διεξαχθούν με αλλαγές σε σχέση με το περασμένο έτος, αλλά όχι μόνο εξαιτίας του κορωνοϊού.

Σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία, ο συνολικός αριθμός των υποψηφίων αναμένεται να ξεπεράσει τις 100.000.

Πανελλήνιες 2020: Τι πρέπει να προσέξετε κατά τη διάρκεια των εξετάσεων

Όσον αφορά στους υποψήφιους, συνολικά 82.159 υποψήφιοι ΓΕΛ θα διεκδικήσουν φέτος μία θέση στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση.

Από αυτούς το 80,49% επέλεξε να εξεταστεί με το φετινό σύστημα και το 9,51% είναι απόφοιτοι προηγούμενων ετών και επέλεξαν να εξεταστούν με το προηγούμενο σύστημα.

Πανελλήνιες 2020: Έτσι θα υπολογιστούν φέτος τα μόρια (Πίνακες)

Για τους υποψήφιους που θα εξεταστούν με το νέο σύστημα -«σύστημα Γαβρόγλου»- που θα ισχύσει για πρώτη φορά φέτος (και πιθανότατα και τελευταία, καθώς “πέρασε” το νομοσχέδιο του Υπουργείου Παιδείας), τα μαθήματα δεν θα έχουν συντελεστή βαρύτητας. Επιπλέον, οι υποψήφιοι της Ομάδας Προσανατολισμού των Ανθρωπιστικών Σπουδών θα εξεταστούν στο μάθημα της Κοινωνιολογίας και όχι των Λατινικών.

Επιπλέον, οι συνθήκες στην εποχή μετά το lockdown εξαιτίας του Covid-19 επιτάσσουν αλλαγές και στη διεξαγωγή των εξετάσεων.

Παραμείνετε συντονισμένοι/-ες στο Neolaia.gr για όλα τα νέα σχετικά με τις ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ 2020

Ήδη, η ημερομηνία έναρξης των εξετάσεων έχει μετακινηθεί ημερολογιακά κατά μία εβδομάδα, σε σχέση με την καθιερωμένη, ενώ η ύλη σε όλα τα πανελλαδικώς εξεταζόμενα μαθήματα έχει μειωθεί αναλογικά με την πρόοδο που είχε πραγματοποιηθεί στη διδασκαλία μέχρι τις 11 Μαρτίου, ημέρα που έκλεισαν τα σχολεία.

Πανελλήνιες 2020: Εντυπωσιακή αύξηση των υποψηφίων από ΕΠΑΛ

Εντυπωσιακή αύξηση των υποψηφίων από τα Επαγγελματικά Λύκεια παρατηρείται φέτος, σύμφωνα με την εφημερίδα «Η Καθημερινή».

Σύμφωνα με τα στοιχεία του Υπουργείου Παιδείας, οι υποψήφιοι των ΕΠΑΛ προσεγγίζουν τις 18.000.

Ουσιαστικά, καταγράφεται μία στροφή των μαθητών προς τα ΕΠΑΛ αντί των Γενικών Λυκείων (ΓΕΛ), η οποία αποδίδεται στην αύξηση του αριθμού των θέσεων που μπορούν να διεκδικήσουν στα ΑΕΙ οι μαθητές των ΕΠΑΛ. Δηλαδή, μέσω της στροφής τους προς τα ΕΠΑΛ οι υποψήφιοι αναζητούν έναν ευκολότερο τρόπο για εισαγωγή σε περιζήτητες σχολές των ΑΕΙ.

Όπως αναφέρει στην «Καθημερινή» ο μαθηματικός-αναλυτής, Στράτος Στρατηγάκης, στόχος των μαθητών που επιλέγουν τα ΕΠΑΛ είναι οι θέσεις στα πολυτεχνεία και τις ιατρικές σχολές.

Πανελλήνιες 2020: Οι νέοι κανόνες διεξαγωγής

Κατά τη διάρκεια των εξετάσεων, η χρήση μάσκας από τους υποψήφιους είναι προαιρετική, αλλά υποχρεωτική για τους επιτηρητές εκπαιδευτικούς στις αίθουσες. Ακόμη, σε κάθε αίθουσα εξέτασης θα πρέπει να τηρείται απόσταση 1,5 μέτρου μεταξύ των υποψηφίων.

Πανελλήνιες 2020: Ποιοι δικαιούνται το επίδομα 350 ευρώ – Πώς θα το λάβουν

Το ίδιο θα ισχύει και στους χώρους προετοιμασίας και στους χώρους εξέτασης των υποψηφίων με αναπηρία και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες ή ειδικές μαθησιακές δυσκολίες.

Οι αίθουσες θα αερίζονται με φυσικό τρόπο και η χρήση ανεμιστήρων θα απαγορεύεται. Όπου δεν θα είναι δυνατό αυτό, προβλέπεται η χρήση κλιματιστικών, αλλά σύμφωνα με τις οδηγίες της σχετικής εγκυκλίου της Γενικής Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας του υπουργείου Παιδείας. Η χρήση ανεμιστήρων θα απαγορεύεται.

Οι ήρωες των πανελληνίων

Επιπλέον, θα πρέπει να αποφεύγεται ο συγχρωτισμός και να τηρούνται οι οδηγίες καλής υγιεινής των χεριών με χρήση νερού και σαπουνιού ή με αλκοολούχο αντισυπτικό διάλυμα, σύμφωνα με τις οδηγίες του ΕΟΔΥ. Επίσης, τα εξεταστικά κέντρα θα τηρούν τους κανόνες του ΕΟΔΥ και για την καθαριότητα.

Τα εξεταστικά κέντρα θα τηρούν τους κανόνες του ΕΟΔΥ και για την καθαριότητα, ενώ τα κυλικεία θα παραμείνουν κλειστά και κατά το χρονικό διάστημα που θα διενεργούνται οι εξετάσεις.

Πανελλήνιες 2020 – Αναλυτικό πρόγραμμα ΓΕΛ & ΕΠΑΛ (Ειδικά, μουσικά μαθήματα, αγωνίσματα ΤΕΦΑΑ)

Οι Πανελλήνιες 2020 θα αρχίσουν στις 15 Ιουνίου για τα Γενικά Λύκεια και στις 16 Ιουνίου για τα Επαγγελματικά Λύκεια και θα ολοκληρωθούν στις 26/06 και 30/06 αντίστοιχα.

Θα ακολουθήσουν οι εξετάσεις των ειδικών μαθημάτων από 1 έως και 13 Ιουλίου.

(Παρακάτω το πρόγραμμα ειδικών και μουσικών μαθημάτων)

Το χρονικό διάστημα διεξαγωγής των Υγειονομικών Εξετάσεων και της Πρακτικής Δοκιμασίας των υποψηφίων για εισαγωγή στα Τμήματα Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού, έχει οριστεί από τις 29 Ιουνίου έως και τις 10 Ιουλίου.

Πανελλήνιες 2020: ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ για ΓΕΛ και ΕΠΑΛ

1. ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΩΝ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ 2020 ΤΩΝ ΗΜΕΡΗΣΙΩΝ ΚΑΙ ΕΣΠΕΡΙΝΩΝ ΓΕΛ ΜΕ ΤΟ ΝΕΟ ΣΥΣΤΗΜΑ

Ως ώρα έναρξης εξέτασης ορίζεται η 08:30 π.μ., κοινή για τους υποψηφίους ημερήσιων και εσπερινών Λυκείων. Οι υποψήφιοι πρέπει να προσέρχονται στις αίθουσες εξέτασης μέχρι τις 08.00 π.μ.

Η διάρκεια εξέτασης κάθε μαθήματος είναι τρεις (3) ώρες.

2. ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΩΝ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ 2020 ΤΩΝ ΗΜΕΡΗΣΙΩΝ ΚΑΙ ΕΣΠΕΡΙΝΩΝ ΓΕΛ ΜΕ ΤΟ ΠΑΛΑΙΟ ΣΥΣΤΗΜΑ

Ως ώρα έναρξης εξέτασης ορίζεται η 08:30 π.μ., κοινή για τους υποψηφίους ημερήσιων και εσπερινών Λυκείων. Οι υποψήφιοι πρέπει να προσέρχονται στις αίθουσες εξέτασης μέχρι τις 08.00 π.μ.

Η διάρκεια εξέτασης κάθε μαθήματος είναι τρεις (3) ώρες.

3. ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΩΝ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ ΕΤΟΥΣ 2020 ΤΩΝ ΗΜΕΡΗΣΙΩΝ ΚΑΙ ΕΣΠΕΡΙΝΩΝ ΕΠΑΛ

Ως ώρα έναρξης εξέτασης ορίζεται η 08:30 π.μ. Οι υποψήφιοι πρέπει να προσέρχονται στις αίθουσες εξέτασης μέχρι τις 08.00 π.μ.

Η διάρκεια εξέτασης κάθε μαθήματος είναι τρεις (3) ώρες, εκτός από το μάθημα ειδικότητας: Αρχιτεκτονικό Σχέδιο, για το οποίο η διάρκεια εξέτασης είναι τέσσερις (4) ώρες.

Πανελλήνιες 2020: Αυτό είναι το πρόγραμμα ειδικών & μουσικών μαθημάτων
Από το Υπουργείο Παιδείας ανακοινώνεται ότι με Υπουργική Απόφαση καθορίστηκε το πρόγραμμα εξετάσεων των ειδικών μαθημάτων και των μουσικών μαθημάτων για εισαγωγή υποψηφίων σε Τμήματα στα οποία απαιτείται η εξέτασή τους όπως και η προθεσμία διεξαγωγής υγειονομικής εξέτασης και πρακτικής δοκιμασίας των υποψηφίων για εισαγωγή στα ΤΕΦΑΑ.

Δείτε αναλυτικά το πρόγραμμα:

Α) ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ ΕΙΔΙΚΩΝ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ και ΜΟΥΣΙΚΩΝ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ 2020 ΓΙΑ ΓΕΛ & ΕΠΑΛ

Οι υποψήφιοι πρέπει να προσέρχονται στις αίθουσες εξέτασης :

μέχρι τις 08.00 π.μ. για τα μαθήματα με ώρα εξέτασης 08:30 π.μ.,

μέχρι τις 09:30 π.μ. για το μάθημα με ώρα εξέτασης 10:00 π.μ.

μέχρι τις 17:00 μ.μ. για τα μαθήματα με ώρα εξέτασης 17:30 μ.μ.

Η διάρκεια εξέτασης για τα μαθήματα:

– των ξένων γλωσσών και της Αρμονίας είναι τρεις (3) ώρες,

– των Σχεδίων (Ελεύθερο και Γραμμικό) είναι έξι (6) ώρες,

– του ειδικού μαθήματος «Έλεγχος Μουσικών Ακουστικών Ικανοτήτων» είναι κατά προσέγγιση είκοσι (20) λεπτά.

– για το μουσικό μάθημα «Μουσική Εκτέλεση και Ερμηνεία» η εξέταση της φωνητικής ή οργανικής μουσικής διαρκεί από 2΄ μέχρι 6΄ λεπτά για κάθε υποψήφιο.

– για το μουσικό μάθημα «Μουσική Αντίληψη και Γνώση», η εξέταση στο αντικείμενο της Μουσικής Αντίληψης έχει διάρκεια 30’ λεπτών, ενώ η εξέταση στο αντικείμενο της Μουσικής Γνώσης έχει διάρκεια 2 ωρών.

Β) Ως προθεσμία διεξαγωγής Υγειονομικής Εξέτασης και Πρακτικής Δοκιμασίας των υποψηφίων (ΓΕΛ και ΕΠΑΛ) για εισαγωγή στα Τμήματα Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού (ΤΕΦΑΑ) ακαδημαϊκού έτους 2020-21 ορίζεται το διάστημα από την Δευτέρα 29-6-2020 μέχρι και την Παρασκευή 10-7-2020.

Θέματα Προσομοίωσης και Απαντήσεις για ΟΛΑ τα εξεταζόμενα μαθήματα στο Neolaia.gr

Παραμείνετε συντονισμένοι/-ες στο Neolaia.gr για όλα τα νέα σχετικά με τις ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ 2020

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Πωλήσεις

Πλήρης Απασχόληση

15-02-2024

Νέα Σμύρνη

Logistics

Πλήρης Απασχόληση

09-01-2024

Κηφισιά

⚽🏀 LIVE SCORES
24 Απρ. 2024
Λαμ
17:00
-
ΠΑΟ
24 Απρ. 2024
Άρη
19:30
-
Ολυ
23 Απρ. 2024
ΠΑΟ
20:30
-
ΜΑΚ
23 Απρ. 2024
Ρεάλ
22:00
-
ΜΠΑ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;