7 λόγοι για τους οποίους πρέπει να πεις
Της Σταυρίνας Δρακωνάκη

Σκέφτεσαι να πας Erasmus και έχεις αμφιβολίες, είτε γιατί φοβάσαι να μείνεις μόνος σου στο εξωτερικό, είτε γιατί δεν θες να αφήσεις κάποια πράγματα πίσω σου;

Σταμάτα να το σκέφτεσαι και ξεκίνα τις διαδικασίες για να πας όσο πιο σύντομα γίνεται, διότι είναι μια εμπειρία που θα σου μείνει αξέχαστη και δεν θα το μετανιώσεις ποτέ. Τα θετικά, λοιπόν, που θα σου προσφέρει το Erasmus είναι πολλά και πολύπλευρα και το μόνο αρνητικό ότι είναι μάλλον θα στεναχωρηθείς όταν τελειώσει!

Θα γνωρίσεις την ESN

Ίσως είναι το νούμερο1 που θα πρέπει να μάθει κάποιος πριν πάει Erasmus. Πολλοί φοιτητές δεν γνωρίζουν τι είναι η ESN (Erasmus Student Network) και γι’ αυτό ίσως φοβούνται το άγνωστο, την διαμονή σε μια ξένη χώρα. Πρόκειται για έναν πανεπιστημιακό φοιτητικό οργανισμό που έχει στόχο να υποστηρίξει του φοιτητές Erasmus. Σε αυτό τον οργανισμό συμμετέχουν εθελοντικά φοιτητές από την πόλη, οι οποίοι είναι πρόθυμοι να σου λύσουν κάθε απορία, να σε καθοδηγήσουν και να σε βοηθήσουν, είτε σχετικά με την σχολή σου, είτε σχετικά με την προσαρμογή σου στην πόλη.

Δεν θα είσαι ποτέ μόνος σου, λοιπόν, καθώς η ESN διοργανώνει συνεχώς events για τους φοιτητές, ώστε να γνωριστούν μεταξύ τους. Τα ταξίδια, τα πάρτυ, τα εθελοντικά προγράμματα δεν λείπουν από την λίστα! Μάλιστα, σε πολλές χώρες μπορείς να κάνεις αίτηση, ώστε να έχεις τον δικό σου Erasmus buddy, ένα άτομο που θα σε βοηθάει προσωπικά. Επομένως, εάν έχεις ενδοιασμούς για το πώς θα τα βγάλεις πέρα, η ESN θα είναι εκεί για σένα!

Θα μάθεις μια νέα γλώσσα

Στις περισσότερες χώρες η μόνη γλώσσα που απαιτείται να γνωρίζει κάποιος για να συμμετέχει στο πρόγραμμα Erasmus, είναι τα αγγλικά, καθώς τα μαθήματα διδάσκονται ως επί τω πλείστον σε αυτή τη γλώσσα. Επομένως, είναι σίγουρο ότι θα βελτιώσεις τα αγγλικά σου αλλά, αναπόφευκτα ζώντας σε μια χώρα για πέντε μήνες θα μάθεις τουλάχιστον τα στοιχειώδη της τοπικής διαλέκτου. Η καθημερινή συναναστροφή με τους ντόπιους, αλλά και με τους άλλους φοιτητές, θα σε βοηθήσει αρκετά. Μάλιστα, τα περισσότερα πανεπιστήμια προσφέρουν και μαθήματα που μπορούν οι φοιτητές να παρακολουθήσουν δωρεάν και να εμπλουτίσουν τις γνώσεις τους!

Θα εμπλουτίσεις το βιογραφικό σου

Το πρόγραμμα Erasmus, από ακαδημαϊκή άποψη, προσφέρει μια επιπλέον εκπαιδευτική και πολιτισμική εμπειρία. Πολλές είναι οι φορές που οι εργοδότες επιλέγουν άτομα, τα οποία έχουν λάβει διεθνή εμπειρία και εκπαίδευση, καθώς διαθέτουν μια πιο διευρυμένη αντίληψη των πραγμάτων και επιπλέον γνώσεις! Οι ευκαιρίες εργασιακής αποκατάστασης επομένως θα είναι ευρύτερες.

Θα γνωρίσεις μια νέα χώρα

Το πιο πιθανόν μάλιστα είναι να ερωτευτείς την πόλη που θα σπουδάσεις! Θα ζήσεις σε αυτήν πέντε μήνες από την ζωή σου στο έπακρον, θα δεθείς μαζί της, θα γνωρίσεις καινούριους ανθρώπους, θα μάθεις έναν νέο πολιτισμό, μια νέα κουλτούρα, νέες παραδόσεις και αντιλήψεις. Θα γίνεις ένα με την πόλη αυτή, θα την αγαπήσεις και το μόνο σίγουρο είναι ότι μετά το Erasmus, θα θελήσεις να ξανά πας είτε για διακοπές είτε για πάντα!

Θα ταξιδέψεις

Σίγουρα έχεις ακούσει από φοιτητές που έχουν πάει Erasmus για τις αναρίθμητες εμπειρίες τους από τα ταξίδια. Όντας στο εξωτερικό, οι μετακινήσεις είναι πολύ εύκολες από πόλη σε πόλη, αλλά και από χώρα σε χώρα και τα εισιτήρια πολύ φθηνά! Θα εξερευνήσεις, όχι μόνο την χώρα που έχεις επιλέξει, αλλά και τις γύρω χώρες, διευρύνοντας τους ορίζοντές σου, βλέποντας καινούρια μέρη, γνωρίζοντας διαφορετικούς πολιτισμούς και ανθρώπους. Θα κάνεις ταξίδια που ίσως δεν θα έχεις ξανά την ευκαιρία να κάνεις!

Θα ζήσεις τα πιο ξέφρενα πάρτυ

Ναι, σίγουρα θα πας για να σπουδάσεις, αλλά τα πάρτυ ποτέ δεν λείπουν. Χορός, τραγούδι, αλκοόλ, γνωριμίες με φοιτητές από κάθε άκρη του κόσμου! Και μην ξεχάσεις ότι τα καλύτερα πάρτυ είναι αυτά που διοργανώνει η ESN. Μάλιστα, λέγεται ότι εάν είσαι σωστός φοιτητής Erasmus οφείλεις να πας σε όλα. Αν πάλι δεν πας, εσύ θα χάσεις!

Θα ανακαλύψεις τον εαυτό σου

Το Erasmus, είναι κάτι παραπάνω από σπουδές στο εξωτερικό. Είναι μια εμπειρία ζωής! Το να είσαι μέλος μιας νέας κοινωνίας στην οποία θα ανακαλύψεις νέες συνήθειες, θα μάθεις νέα πράγματα και θα εκπαιδεύσεις εκ νέου τον εαυτό σου είναι μια καταπληκτική εμπειρία. Γυρνώντας από το Erasmus, εκτός από τις γνώσεις που θα έχεις αποκομίσει από το πανεπιστήμιό σου, θα έχεις γνωρίσει νέα άτομα, με τα οποία, κατά πάσα πιθανότητα, θα κρατήσεις επαφή και μετά τις σπουδές σου στο εξωτερικό, θα είσαι πιο δεκτικός στο νέο και στο διαφορετικό, θα γίνεις πιο υπεύθυνος και γενικότερα θα εκτιμήσεις περισσότερο την ζωή.

Το Erasmus είναι μια ανακάλυψη, όχι μόνο μιας χώρας αλλά και μιας καλύτερης έκδοσης του εαυτού σου!

Σταυρίνα Δρακωνάκη

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Υπάλληλοι γραφείου

Πλήρης Απασχόληση

05-03-2024

Ταύρος

Γραφικές Τέχνες

Πλήρης Απασχόληση

19-12-2023

Βούλα

⚽🏀 LIVE SCORES
28 Απρ. 2024
Ολυ
17:00
-
Λαμ
28 Απρ. 2024
ΠΑΟ
19:30
-
ΑΕΚ
25 Απρ. 2024
ΠΑΟ
21:15
-
ΜΑΚ
25 Απρ. 2024
Ρεάλ
22:00
-
ΜΠΑ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

 3 
 1