Πέτσας: Τρία νέα προγράμματα για τη στήριξη επιχειρήσεων – Όσα είπε για σχολεία και τουρισμό
Όσα είπε σήμερα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας

Τρία νέα προγράμματα για τη στήριξη επιχειρήσεων, προανήγγειλε σήμερα (01/06), ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών και ανταποκριτών ξένου τύπου.

Πέτσας: Τρία νέα προγράμματα για τη στήριξη επιχειρήσεων

Εντός του Ιουνίου, υποστήριξε ο κος Πέτσας, αναμένεται να δρομολογηθούν οι διαδικασίες για το δεύτερο κύκλο της επιστρεπτέας προκαταβολής, με βάση την απώλεια τζίρου των μηνών Μαρτίου, Απριλίου και Μαΐου.

Στον νέο αυτό κύκλο, θα προστεθεί και το αδιάθετο υπόλοιπο του πρώτου κύκλου, έτσι ώστε το συνολικό ποσό που θα έχει χορηγηθεί, μέχρι τέλος Ιουνίου, να διαμορφωθεί στα 2 δισεκατομμύρια ευρώ.

Σημειώνεται ακόμη ότι, στα εργαλεία ρευστότητας που έχουμε ανακοινώσει (ΤΕΠΙΧ ΙΙ και ταμείο εγγυοδοσίας), προστίθεται και ο νέος κύκλος ενισχύσεων του αναπτυξιακού νόμου:

– Για τη γενική επιχειρηματικότητα ύψους 350 εκατ. ευρώ, και

– για τις μικρές επιχειρήσεις ύψους 150 εκατ. ευρώ.

Παράλληλα, όπως ανακοίνωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, δρομολογούνται τρία (3) νέα προγράμματα:

– Το πρώτο, ύψους 40 εκατομμυρίων ευρώ, αφορά περιβαλλοντικές υποδομές, εγκαταστάσεις διαχείρισης αποβλήτων και σύσταση μικρομεσαίων επιχειρήσεων στον τομέα της ανακύκλωσης αποβλήτων.

– Το δεύτερο, ύψους 32 εκατομμυρίων ευρώ, αφορά στην ενίσχυση αλυσίδων προστιθέμενης αξίας, συνεργατικών συνεταιρισμών και δικτυώσεων και απευθύνεται σε υφιστάμενες μικρομεσαίες επιχειρήσεις μεταποιητικής δραστηριότητας.

– Και το τρίτο, ύψους 20 εκατομμυρίων ευρώ, στοχεύει στην αναβάθμιση των υποδομών στις εγκαταστάσεις του Οργανισμού Κεντρικών Αγορών και Αλιείας και την κεντρική αγορά Θεσσαλονίκης.

Παράλληλα, ο κος Πέτσας σημείωσε ότι, στα εργαλεία ρευστότητας που έχει ανακοινώσει η κυβέρνηση, προστίθεται ο νέος κύκλος ενισχύσεων του αναπτυξιακού νόμου που προβλέπει 350 εκατ. ευρώ για τη γενική επιχειρηματικότητα και 150 εκατ. ευρώ για τις μικρές επιχειρήσεις. 

Σε ό,τι αφορά το πρόγραμμα του Πρωθυπουργού για αυτή την εβδομάδα, ο Στέλιος Πέτσας ανέφερε δύο σημαντικές πρωτοβουλίες:

– Την Πέμπτη 4 Ιουνίου, ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης θα συμμετάσχει σε παρουσίαση του Προγράμματος «Restart Tourism».

– Την Παρασκευή 5 Ιουνίου, Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος, θα μιλήσει στην παρουσίαση του φιλόδοξου σχεδίου του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας για την Ηλεκτροκίνηση.

Επανεκκίνηση του τουρισμού

Σε ό,τι αφορά τον τουρισμό, όπως ανέφερε ο κ. Πέτσας, ήδη από σήμερα γίνεται το πρώτο βήμα για την επανεκκίνηση του τουρισμού, καθώς ανοίγουν τα ξενοδοχεία 12μηνης λειτουργίας και οι κατασκηνώσεις (camping).

Από σήμερα, επίσης, ξεκινάει η λειτουργία:

-Του Ανωτάτου Ειδικού Δικαστηρίου, του Εκλογοδικείου και του Μισθοδικείου. Του Συμβουλίου της Επικρατείας και των τακτικών Διοικητικών Δικαστηρίων. Του Ελεγκτικού Συνεδρίου και των πολιτικών δικαστηρίων. Η πλήρης λειτουργία της Εθνικής Σχολής Δικαστικών Λειτουργών ξεκινά αύριο 2 Ιουνίου, ενώ η πλήρης λειτουργία των ποινικών δικαστηρίων, θα αρχίσει στις 21 Ιουνίου.

-Από, σήμερα, επιτρέπεται και η επαναλειτουργία των θερινών κινηματογράφων, των υπηρεσιών τροφοδοσίας για εκδηλώσεις (catering), των κτημάτων για τη διενέργεια εκδηλώσεων, των υπηρεσιών διοργάνωσης ψυχαγωγικών εκδηλώσεων, των βιβλιοθηκών και των αρχειοφυλακείων, των γηπέδων γκολφ, των κολυμβητηρίων, των υπηρεσιών τατουάζ και μασάζ.

Πρεμιέρα από σήμερα τα Θερινά Σινεμά: Ποια ανοίγουν – Οι ταινίες που θα προβληθούν (ΛΙΣΤΑ)

-Επιτρέπεται, επίσης η επαναλειτουργία των πολιτιστικών συλλόγων και σωματείων, χωρίς την πραγματοποίηση εκδηλώσεων, καθώς και των κυριακάτικων αγορών.

-Από σήμερα αίρονται οι ηλικιακοί περιορισμοί στην αθλητική δραστηριότητα. Ατομικές ή ομαδικές προπονήσεις θα γίνονται με τους περιορισμούς που αφορούν στη χωρητικότητα των αθλητικών εγκαταστάσεων. Από το προσεχές Σάββατο, θα επιτρέπεται και η διεξαγωγή αγωνιστικών δραστηριοτήτων, χωρίς την παρουσία θεατών.

Πέτσας για άνοιγμα Δημοτικών σχολείων

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, μιλώντας για το άνοιγμα των δημοτικών, ανέφερε ότι αυτή η απόφαση στηρίχθηκε στην εισήγηση της ειδικής επιτροπής των λοιμωξιολόγων καθώς, όπως είπε, ελήφθησαν υπόψη τα εξής δεδομένα:

– Καθοδική πορεία της επιδημίας στη χώρα

– Ενθαρρυντική εμπειρία από το άνοιγμα των Γυμνασίων και Λυκείων

– Η διαπίστωση ότι τα παιδιά κολλάνε και μεταδίδουν τον ιό πιο δύσκολα

– Το γεγονός ότι η μακρόχρονη απουσία από το σχολείο εμποδίζει τη μαθησιακή τους πορεία, την πνευματική, κοινωνική και ψυχική τους εξέλιξη

– Την εκτίμηση ότι τα παιδιά είναι πιο ασφαλή όταν τηρούνται κανόνες όπως στο σχολείο παρά σε περιβάλλον χωρίς κανόνες

– Το γεγονός ότι τα ανοιχτά σχολεία μειώνουν τις κοινωνικές ανισότητες και ενισχύουν τα παιδιά που προέρχονται από πιο ευάλωτα οικογενειακά περιβάλλοντα

– Το γεγονός ότι οι μαθητές που φοιτούν στα ειδικά σχολεία έχουν ιδιαίτερη ανάγκη να βρεθούν στο περιβάλλον του σχολείου τους με τους εκπαιδευτικούς και τους συμμαθητές τους τόσο για τη μαθησιακή τους εξέλιξη όσο και για την ψυχική, συναισθηματική και κοινωνική τους εξέλιξη

«Καλωσορίζουμε λοιπόν τα παιδιά μας στο φυσικό τους περιβάλλον, το σχολείο τους», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κος Πέτσας.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Κοινωνικός Τουρισμός 2020: Δωρεάν διακοπές από τον ΟΠΕΚΑ – Ξεκινούν οι αιτήσεις

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Παραγωγή

Πλήρης Απασχόληση

09-01-2024

Κηφισιά

Μεταφορές

Πλήρης Απασχόληση

22-01-2024

Μαρούσι

800

⚽🏀 LIVE SCORES
19 Απρ. 2024
ΠΑΟ
20:15
-
ΠΕΡ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;