23 Μαΐου - Παγκόσμια Ημέρα Χελώνας 2020
Η Παγκόσμια Ημέρα Χελώνας 2020 γιορτάζεται στις 23 Μαΐου.

Ένα από τα πιο εντυπωσιακά ερπετά, που, μάλλον, δε γνωρίζεις ότι είναι ερπετό είναι η χελώνα. Μάλιστα, σήμερα 23/05 είναι η Παγκόσμια Ημέρα Χελώνας 2020.

Η ημέρα αυτή γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 23 Μαΐου. Πρόκειται για μία εκδήλωση που ξεκίνησε από τις ΗΠΑ και αποκτά χρόνο με το χρόνο παγκόσμιο ενδιαφέρον.

Η χελώνα είναι ένα από τα ζώα του πλανήτη μας που αντιμετωπίζει πολλές δυσκολίες και απειλείται με εξαφάνιση. Στην Ελλάδα, οι πιο γνωστές χελώνες είναι οι θαλάσσιες “Καρέτα-Καρέτα”. Στη χώρα μας ωοτοκεί ο μεγαλύτερος πληθυσμός της Μεσογείου και βρίσκεται υπό την απειλή της ανθρώπινης δραστηριότητας.

Την προστασία των θαλάσσιων χελωνών στην Ελλάδα έχει αναλάβει εδώ και 25 χρόνια η μη κυβερνητική οργάνωση “Αρχέλων”. Η οργάνωση αυτή λειτουργεί με εθελοντές από όλο τον κόσμο και οργανώνει προγράμματα στις σημαντικότερες παραλίες ωοτοκίας των χελωνών. Οι παραλίες αυτές βρίσκονται σε Ζάκυνθο, Πελοπόννησο και Κρήτη. Τα προγράμματα αυτά έχουν ως σκοπό τη μελέτη και τη προστασία των θαλάσσιων χελωνών “Καρέτα- Καρέτα”.

Η οργάνωση διατηρεί από το 1994 “νοσοκομείο” θαλάσσιων χελωνών στη Γλυφάδα. Το νοσοκομείο αυτό βοηθάει στην περίθαλψη και την επανένταξή των χελωνών στο φυσικό τους περιβάλλον. Το Κέντρο είναι ανοιχτό για το κοινό τα Σαββατοκύριακα από τις 11 π.μ. έως τις 5 μ.μ. (εκτός Αυγούστου).

Δες ακόμα: Ό,τι πιο καμένο θα δεις σήμερα: Λαγός vs Χελώνα στην πραγματική ζωή – Ποιος κέρδισε;

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Πρόσθετες Υπηρεσίες Τουρισμού

Εποχιακή Εργασία

21-12-2023

Μυκονος

Πωλήσεις

Εποχιακή Εργασία

15-02-2024

Ναουσα

1.500

⚽🏀 LIVE SCORES
24 Απρ. 2024
BARC
ΤΕΛ
73 - 77
ΟΣΦΠ
25 Απρ. 2024
ΠΑΟ
21:15
-
ΜΑΚ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;