Πανελλήνιες 2020: Αλλάζει ο τρόπος βαθμολόγησης της Έκθεσης
Πανελλήνιες 2020: Δείτε αναλυτικά!

Αντίστροφα μετρά πλέον ο χρόνος για να ξεκινήσουν οι Πανελλήνιες 2020 και το Υπουργείο Παιδείας εξέδωσε οδηγίες για τον τρόπο εξέτασης των πανελλαδικά εξεταζόμενων μαθημάτων, με κάποιες αλλαγές για τους φετινούς υποψηφίους

Πανελλήνιες 2020: Αλλάζει ο τρόπος βαθμολόγησης της Έκθεσης

Σύμφωνα με πληροφορίες της Εφημερίδας «Ελεύθερος Τύπος», μεταβάλλεται η βαθμολόγηση στο μάθημα της Νεοελληνικής Γλώσσας και Λογοτεχνίας, το οποίο είναι το μόνο κοινό για όλα τα επιστημονικά πεδία.

Το διαγώνισμα χωρίζεται σε τέσσερα ερωτήματα: Το πρώτο βαθμολογείται με 15 μονάδες, το δεύτερο με 40 μονάδες (με τα υποερωτήματα ανάλογα με τη βαρύτητά τους βαθμολογούνται με 15, 15 και 10 μονάδες), το τρίτο θέμα με 15 μονάδες και το τέταρτο με 30 μονάδες.

Όπως αναφέρουν πληροφορίες, στελέχη του Υπουργείου Παιδείας σημειώνουν ότι η βαθμολόγηση θα είναι πιο ενισχυμένη στις ερωτήσεις που αφορούν τη Γλώσσα και ελαφρώς χαμηλότερη στα ζητούμενα που αφορούν τη Λογοτεχνία.

(Δείτε αναλυτικά την αναπροσαρμοσμένη ύλη για τις Πανελλήνιες 2020 εδώ.) 

Οι εξεταζόμενοι θα ενημερωθούν για τη βαθμολόγηση του κάθε ερωτήματος με το που θα λάβουν το διαγώνισμα, καθώς το μάθημα ανοίγει με την εξέτασή του την αυλαία των Πανελλαδικών στις 15 Ιουνίου.

Πρόκειται για τη δεύτερη χρονιά που συνεξετάζεται το μάθημα της Γλώσσας με τη Λογοτεχνία και με την εμπειρία της προηγούμενης χρονιάς και δεδομένου ότι το μάθημα εξετάζεται και από μαθητές που προέρχονται από τα επιστημονικά πεδία των Θετικών Επιστημών (πολυτεχνικές σχολές) και των Επιστημών Υγείας (ιατρικές), κρίθηκε απαραίτητη η ενίσχυση του ενός σκέλους του διαγωνίσματος με ελαφρώς μεγαλύτερη μοριοδότηση έναντι του άλλου.

Μία ακόμα σημαντική αλλαγή αφορά την προσθήκη του μαθήματος της Κοινωνιολογίας, για πρώτη φορά, για τους υποψηφίους των Ανθρωπιστικών Σπουδών.

Σύμφωνα με τις οδηγίες του Υπουργείου Παιδείας, η εξέταση του μαθήματος θα περιλαμβάνει δύο ομάδες θεμάτων, με 5 υποερωτήματα και 50 μονάδες ανά ομάδα.

Η δεύτερη ομάδα περιλαμβάνει δύο θέματα ευρείας ανάπτυξης και απαιτεί ικανότητες συνθετικής ανάλυσης και διασύνδεσης γνώσεων.

Στα υπόλοιπα μαθήματα δεν παρατηρούνται αλλαγές σχετικά με τα ζητούμενα και τον τρόπο εξέτασης των μαθημάτων, όμως και οι υπόλοιποι υποψήφιοι έχουν νέες προκλήσεις να αντιμετωπίσουν φέτος.

Παραμείνετε συντονισμένοι/-ες στο Neolaia.gr για όλα τα νέα σχετικά με τις ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ 2020

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Υπηρεσίες Εστίασης

Πλήρης Απασχόληση

11-03-2024

Βουλιαγμένη Αττικής

950

Marketing

Πλήρης Απασχόληση

18-12-2023

Μαρούσι

⚽🏀 LIVE SCORES
25 Απρ. 2024
ΠΑΟ
21:15
-
ΜΑΚ
25 Απρ. 2024
Ρεάλ
22:00
-
ΜΠΑ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;