5 διάσημα τραγούδια της ποπ και η ιστορία πίσω από αυτά
Αυτά τα διάσημα τραγούδια της ποπ κρύβουν και μία ιστορία από πίσω τους...

Η μουσική είναι μία μορφή τέχνης που παρηγορεί, ψυχαγωγεί και συντροφεύει τον ακροατή σε κάθε στιγμή της ζωής του. Βέβαια εξίσου ευεργετικές ιδιότητες μπορεί να έχει η μουσική και στους καλλιτέχνες, αφού πολλές φορές “ξορκίζει” συναισθήματα, προβληματισμούς και φοβίες.

Έτσι, πολλές φορές οι καλλιτέχνες μετατρέπουν προσωπικές καταστάσεις και ιστορίες τους σε τραγούδια, ενώ δεν είναι λίγες οι φορές που το κοινό ένιωσε αυτό που ήθελε να πει ο εκάστοτε καλλιτέχνης και το τραγούδι έγινε αρκετά διάσημο.

Παρακάτω θα βρεις 5 διάσημα τραγούδια και την πραγματική ιστορία που κρύβεται πίσω από αυτά!

1. Fix You – Coldplay

Το “Fix You” είναι ένα από τα πιο δημοφιλή και ταυτόχρονα συγκινητικά τραγούδια των Coldplay. Ο τραγουδιστής του συγκροτήματος, Martin, έγραψε το συγκεκριμένο τραγούδι για την τότε σύζυγό του Gwyneth Paltrow που έχασε τον πατέρα της. Το τραγούδι είχε ως σκοπό να παρηγορήσει τη Gwyneth για τον χαμό του πατέρα της και κατάφερε να αγγίξει την καρδιά χιλιάδων θαυμαστών του γκρουπ.

2.Every breath you take – The Police

Ένα από τα πιο ερωτικά τραγούδια που δηλώνει ξεκάθαρα την αγάπη που έχεις για το πρόσωπο με το οποίο είστε σε σχέση.

Το συγκεκριμένο τραγούδι γράφτηκε μάλιστα από τον Sting για την τότε νέα του σχέση με την Trudie Styler. Το πρόβλημα ήταν πως τότε ο Sting ήταν παντρεμένος με την ηθοποιό, γειτόνισσα και κολλητή της Trudie, Frances Tomelly. Η σχέση με την Trudie δεν αντιμετωπίστηκε θετικά από τον περίγυρο και τον Τύπο και έτσι ο ίδιος για να αποφύγει την κριτική έφυγε στην Καραϊβική για διακοπές, όπου έγραψε ένα από τα πιο ρομαντικά τραγούδια ever.

3. Everything I wanted – Billie Eilish

Το Everything I wanted αφορμάται από έναν εφιάλτη που είχε η Billie Eilish. Στο τραγούδι η Billie Eilish λέει ότι ονειρεύτηκε πως αυτοκτονούσε, ενώ η ίδια έχει δηλώσει πολλές φορές ότι έχει αυτοκτονικές τάσεις. Όταν λοιπόν η ίδια είδε το συγκεκριμένο όνειρο απευθύνθηκε στον παραγωγό και τον αδερφό της, καθώς βλέπει συχνά εφιάλτες και είναι συνδεδεμένη με τα όνειρά της κάτι που συχνά αποτυπώνεται στα τραγούδια και τη μουσική της. Αυτοί τη συμβούλευσαν να το κυκλοφορήσει και έτσι δημιουργήθηκε το everything I wanted.

4. Perfect – Ed Sheeran

Το Perfect του Ed Sheeran είναι ένα από τα πιο ρομαντικά τραγούδια του τραγουδιστή. Ο Ed Sheeran εμπνεύστηκε και έγραψε το συγκεκριμένο τραγούδι για την κοπέλα και μετέπειτα αρραβωνιαστικιά του, με την οποία γνωρίζονταν από το σχολείο, αλλά τα έφτιαξαν μετά από χρόνια όταν ξανασυναντήθηκαν στη Νέα Υόρκη που αυτή δούλευε.

5. Poker Face – Lady Gaga

Το “Poker Face” δεν έχει καμία σχέση με το poker. Αντιθέτως, το τραγούδι αναφέρεται στο γεγονός ότι η Lady Gaga ήταν bisexual, κάτι που τότε έκρυβε από τον σύντροφό της.

Δείτε επίσης: 5 τραγούδια για σένα που θέλεις να κλάψεις λίγο

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Χωρίς κατηγορία

Πλήρης Απασχόληση

18-01-2024

Ασπρόπυργος

Logistics

Πλήρης Απασχόληση

09-01-2024

Κηφισιά

⚽🏀 LIVE SCORES
28 Απρ. 2024
Ολυ
17:00
-
Λαμ
28 Απρ. 2024
ΠΑΟ
19:30
-
ΑΕΚ
25 Απρ. 2024
ΠΑΟ
21:15
-
ΜΑΚ
25 Απρ. 2024
Ρεάλ
22:00
-
ΜΠΑ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

 1 
 0