Διεθνής Ημέρα Τζαζ 2020: 4 καλλιτέχνες που αξίζει να ακούσεις
Σήμερα είναι η Διεθνής Ημέρα Τζαζ 2020 και σου έχουμε μερικές προτάσεις

3.Herbie Hancock

Ο Χέρμπι Χάνκοκ γεννήθηλε στις 12 Απριλίου 1940 στο Σικάγο και ασχολήθηκε πρώτη φορά με τη μουσική στην ηλικία των 7 ετών. Ο Χέρμπι Χάνκοκ είναι βραβευμένος μουσικός της τζαζ έχοντας λάβει Όσκαρ καλύτερης μουσικής αλλά και πολλά βραβεία Γκράμι.

Ασχολήθηκε με σχεδόν όλα τα είδη της τζαζ τα οποία εξελίχθηκαν προς το τέλος του 20ου αιώνα και την αρχή του 21ου. Υιοθέτησε ηλεκτρονικά όργανα καθώς και ηλεκτρονικές μεθόδους παραγωγής μουσικής και ανέπτυξε ένα προσωπικό και χαρακτηριστικό στυλ. Παρ’ όλα αυτά συνέχισε να εξασκείται στο πιάνο, δημιουργώντας συνεχώς καινούριες φόρμες.

4.Aretha Franklin

Η Αρίθα Φράνκλιν γεννήθηκε στις 25 Μαρτίου 1942 και έφυγε από τη ζωή στις 16 Αυγούστου του 2018. Ήταν Αμερικανίδα τραγουδίστρια, συνθέτρια και πιανίστρια. Στους θαυμαστές της ήταν γνωστή ως “Βασίλισσα της Σόουλ”, αφού ήταν φημισμένη για τις σόουλ ηχογραφήσεις της. Ωστόσο, είχε τραγουδήσει επίσης τζαζ, ροκ, blues, ποπ, γκόσπελ, μέχρι και όπερα.

Η Φράνκλιν, ήταν η δεύτερη πιο πολυβραβευμένη γυναίκα στην ιστορία των βραβείων Γκράμι, αφού είχε κερδίσει 20 βραβεία, στα οποία συμπεριλαμβάνονταν το βραβείο του Ζωντανού Θρύλου και αυτό της Συνολικής Προσφοράς.

ΔΕΣ ΑΚΟΜΑ:

Μεθυστικά κομμάτια της τζαζ

Προηγούμενο

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Πρόσθετες Υπηρεσίες Τουρισμού

Εποχιακή Εργασία

04-03-2024

Αγιος Γορδιος

Marketing

Πλήρης Απασχόληση

19-12-2023

Νέα Ιωνία Αττικής

⚽🏀 LIVE SCORES
19 Απρ. 2024
ΠΑΟ
20:15
-
ΠΕΡ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;