Πέτσας για άρση των μέτρων: Πώς θα ανοίξουν σχολεία, καταστήματα, ξενοδοχεία, επιχειρήσεις (Vid)
Στέλιος Πέτσας: Αναλυτικά οι δηλώσεις του κυβερνητικού εκπροσώπου για το σχέδιο σταδιακής άρσης των μέτρων

Αύριο, Τρίτη 28/04, αναμένεται τελικά να πραγματοποιηθεί το διάγγελμα του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, στο οποίο, ο ίδιος θα ανακοινώσει το πώς θα γίνει η σταδιακή άρση των μέτρων που έχουν επιβληθεί, λόγω κορωνοϊού.

Την Τρίτη στις 18:00 το απόγευμα, αναμένεται το νέο διάγγελμα του πρωθυπουργού, στο οποίο ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα απευθύνει νέο μήνυμα προς τον ελληνικό λαό, ανακοινώνοντας το πώς θα γίνει η σταδιακή άρση των περιοριστικών μέτρων και μιλώντας για το χρονοδιάγραμμα για τη δεύτερη φάση, καθώς η άρση μέτρων θα γίνεται σταδιακά και εκτιμάται πως δε θα ολοκληρωθεί πριν το τέλος Ιουνίου.

Ο πρωθυπουργός αναμένεται επίσης να ευχαριστήσει το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό της χώρας, αλλά και τους πολίτες για την πειθαρχία που επέδειξαν σε αυτή τη δύσκολη συνθήκη, ενώ αναμένεται να δώσει κι ένα σαφές μήνυμα σχετικά με το ότι πρέπει να ακολουθούνται οι οδηγίες για την ομαλή μετάβαση στην κανονικότητα.

Αρκετές ημερομηνίες είναι ανοιχτές, αλλά έχει «κλειδώσει» η έναρξη για επιστροφή στην κανονικότητα στις 4 Μαΐου.

Στέλιος Πέτσας – Δηλώσεις (27/04) – Το σχέδιο για την άρση των μέτρων

Το σχέδιο για την άρση των μέτρων για τον κορωνοϊό, παρουσίασε επιγραμματικά σήμερα (27/04), ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, εξηγώντας τα βήματα για το άνοιγμα των καταστημάτων, των ξενοδοχείων και των σχολείων.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος παρουσίασε επιγραμματικά το σχέδιο επιστροφής στην κανονικότητα, αναφέροντας πως μετά τη λήξη των μέτρων, θα ξεδιπλώνεται σε στοχευμένες φάσεις, διαδοχικά, τον Μάιο και τον Ιούνιο. 

Αναλυτικά οι δηλώσεις Πέτσα για την σταδιακή άρση των μέτρων, «που θα απέχουν χρονικά μεταξύ τους»:

-Στις 4 Μαΐου 2020 ανοίγουν τα τα κομμωτήρια, οι μικρές επιχειρήσεις του λιανεμπορίου και οι επιχειρήσεις ατομικής υγιεινής.

-Στη συνέχεια ανοίγουν οι βαθμίδες της εκπαίδευσης.

-Ακολουθούν οι επιχειρήσεις και τα μεγαλύτερα καταστήματα.

-Οι χώροι λατρείας και εκκλησίες «θα ανοίξουν στα πρώτα στάδια».

Όπως διευκρίνισε ο κος Πέτσας: «η ατομική λατρεία θα ξεκινήσει με την άρση περιοριστικών μέτρων» (σ.σ. 4 Μαΐου), αλλά για την Θεία Λειτουργία και τα μυστήρια, παρουσία κοινού «θα γίνε σε επόμενο στάδιο, σε συνεννόηση με την εκκλησία».

-Αργότερα, θα ανοίξουν τα ξενοδοχεία αρχικά 12μηνης διάρκειας και – αφού διευθετηθεί και το θέμα των μεταφορών- και τα εποχικά τουριστικά καταλύματα από τέλος Ιουνίου-αρχές Ιουλίου.

Κατάργηση του SMS

Για την κατάργηση του SMS, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είπε θα γίνει από τις 4 Μαΐου, ενώ για την μετακίνηση εκτός νομού τόνισε ότι θα γίνει σταδιακά και «σε διαφορετικές φάσεις, ώστε να αποτραπεί η μαζική μετακίνηση προς χωριά και νησιά».

Η σταδιακή άρση των μέτρων θα γίνει, σύμφωνα με τις σημερινές δηλώσεις Πέτσα, με:

-Τήρηση αποστάσεων

– Τήρηση μέτρων υγιεινής

– Πιθανή χρήση μάσκας

Ειδικότερα για τη σταδιακή άρση των μέτρων και τις διαδοχικές φάσεις του σταδίου μετάβασης στη «νέα κανονικότητα», αναμένεται να εξηγήσει αύριο στο διάγγελμά του ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, στις 18:00 μμ, ενώ οι λεπτομέρειες θα προσδιοριστούν στη συνέχεια από τους συναρμόδιους υπουργούς, σε κοινή παρουσίαση.

Εορτασμοί Πρωτομαγιάς στις 09/05

Όσον αφορά τους εορτασμούς για την Πρωτομαγιά 2020, αυτοί μεταφέρονται και θα πραγματοποιηθούν το πρώτο Σάββατο μετά την άρση των περιοριστικών μέτρων, στις 9 Μαΐου 2020.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ:

Πώς θα επιστρέψουμε στη νέα κανονικότητα – Οι κομβικές ημερομηνίες

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Πωλήσεις

Πλήρης Απασχόληση

22-04-2024

Θεσσαλονικη

Πωλήσεις

Εποχιακή Εργασία

15-02-2024

Ναουσα

1.500

⚽🏀 LIVE SCORES
28 Απρ. 2024
Ολυ
17:00
-
Λαμ
28 Απρ. 2024
ΠΑΟ
19:30
-
ΑΕΚ
25 Απρ. 2024
ΠΑΟ
21:15
-
ΜΑΚ
25 Απρ. 2024
Ρεάλ
22:00
-
ΜΠΑ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;