Messenger Rooms: Η νέα εφαρμογή ομαδικών βιντεοκλήσεων του Facebook
Το Facebook ετοιμάζει τη νέα εφαρμογή βιντεοκλήσεων, Messenger Rooms, που αναμένεται να είναι άμεσα διαθέσιμη.

Το Facebook έρχεται να αντιμετωπίσει το Zoom και να κάνει την online συνομιλία αρκετά πιο απλή. Η γνωστή εταιρεία παρουσίασε τη νέα δωρεάν εφαρμογή βιντεοδιασκέψεων Messenger Rooms με την οποία δίνεται σε έως 50 ανθρώπους να συμμετάσχουν σε μια κοινή online συνομιλία.

Πρόκειται για μία προσπάθεια του Facebook να κερδίσει το χαμένο έδαφος από το αρκετά δημοφιλές την περίοδο αυτή Zoom. Η τηλεδιασκέψεις και η τηλε-εκπαίδευση έχουν αλλάξει τον τρόπο που οι άνθρωποι χρησιμοποιούν, πλέον, το διαδίκτυο και το Facebook φαίνεται να θέλει να τους παρέχει μία ακόμη δυνατότητα.

Η ανακοίνωση του Facebook, το οποίο επέσπευσε τη λειτουργία της νέας εφαρμογής, είχε ως επακόλουθο την υποχώρηση της μετοχής του Zoom στο αμερικανικό χρηματιστήριο. Ενώ, η γνωστή εταιρεία είδε αντίστοιχα κέρδη σε μικρότερο ποσοστό στη μετοχή της.

Οι χρήστες του Facebook θα μπορούν, πλέον, να μοιράζονται συνδέσμους-προσκλήσεις (links), που θα επιτρέπουν σε μη χρήστες να συμμετέχουν στις βιντεοδιασκέψεις του Messenger Rooms μέσω του προγράμματος πλοήγησης στο διαδίκτυο (browser). Η δυνατότητα αυτή θα δίδεται είτε στον επιτραπέζιο υπολογιστή τους είτε σε φορητή συσκευή ή σε κάποιο smart κινητό τηλέφωνο. Ένα σημαντικό συν της νέας εφαρμογής είναι ότι δε χρειάζεται το “κατέβασμα” στη συσκευή τους κάποιας ειδικής εφαρμογής ή η δημιουργία κάποιου νέου λογαριασμού.

Οι χρήστες θα μπορούν να εισέρχονται και να εξέρχονται από το δωμάτιο της βιντεοδιάσκεψης, ενώ δε θα υπάρχει επίσης περιορισμός χρόνου στις βιντεοδιασκέψεις του Messenger Rooms. Επίσης, θα υπάρχει η δυνατότητα να κάνουν οι χρήστες “ιδιωτική” τη βιντεοδιάσκεψή τους.

Το Messenger Rooms θα είναι προσβάσιμο άμεσα από το News Feed και από τις άλλες σελίδες του Facebook (Groups, Events κ.α.), καθώς, επίσης και από την εφαρμογή Messenger. Στο μέλλον, αναμένεται η δυνατότητα πρόσβασης να διευρυνθεί και σε Instagram και WhatsApp.

Πέρα από το Messenger Rooms, h εταιρεία σχεδιάζει την επέκταση των ομαδικών βιντεοκλήσεων εντός του WhatsApp, το οποίo καταμετράει παγκοσμίως περισσότερους χρήστες από το Messenger. Η εταιρεία θέλει τη συμμετοχή έως οκτώ μόνο ατόμων αντί τεσσάρων που ήταν μέχρι τώρα στις βιντεοκλήσεις της γνωστής εφαρμογής.

Η νέα εφαρμογή Messenger Rooms, που δοκιμάστηκε αρχικά στην Αργεντινή και στην Πολωνία, θα χρειαστεί μερικές εβδομάδες, μέχρι να γίνει διαθέσιμη σε όλους τους χρήστες του Facebook παγκοσμίως, σύμφωνα με το BBC. Αξίζει να σημειωθεί ότι το Facebook διαβεβαίωσε ότι το ίδιο δε θα ακούει ή καταγράφει τι λέγεται στις βιντεοδιασκέψεις και βιντεοκλήσεις στις πλατφόρμες του.

Το Zoom έχει γίνει το εργαλείο προτίμησης πολλών εκατομμυρίων ανθρώπων ανά τον κόσμο ξεπερνώντας τους 300 εκατομμύρια χρήστες. Πέρα από την εφαρμογή αυτή, σημαντική ανάπτυξη λόγω κορονοϊού γνωρίζουν οι ανάλογες πλατφόρμες άλλων εταιριών, όπως Microsoft Teams, Cisco Webex και Google Meet.

Δες ακόμα: Campus: Έρχεται το νέο feature του Facebook αποκλειστικά για φοιτητές

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Πωλήσεις

Πλήρης Απασχόληση

09-01-2024

Αθήνα

Υπάλληλοι γραφείου

Πλήρης Απασχόληση

05-03-2024

Ταύρος

⚽🏀 LIVE SCORES
20 Απρ. 2024
ΟΦΗ
18:30
0 - 0
Βόλ
20 Απρ. 2024
Αστ
19:30
-
Παν
20 Απρ. 2024
ΑΡΗΣ
8'
35 - 34
ΚΟΛ
21 Απρ. 2024
ΑΕΚ
17:15
-
ΠΑΟΚ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  
  
  
 1