Πρωτομαγιά 2020 - Απαγόρευση κυκλοφορίας: Ποια μέτρα θα ισχύσουν
Πρωτομαγιά 2020: Δείτε αναλυτικά!

Πρωτομαγιά 2020:

Με τις αργίες του Πάσχα να φτάνουν σταδιακά στο τέλος τους, πολλοί αναρωτιούνται για το πότε πέφτουν οι επόμενες αργίες και τριήμερα.

Η αλήθεια, λοιπόν, είναι πως οι επόμενες αργίες δεν αργούν να φτάσουν, καθώς έρχεται σε λίγο καιρό και η Πρωτομαγιά 2020.

Πρωτομαγιά 2020: Ποια μέρα πέφτει φέτος;

Συγκεκριμένα, η Πρωτομαγιά 2020, η οποία αποτελεί υποχρεωτική αργία, «πέφτει» φέτος ημέρα Παρασκευή, πράγμα που σημαίνει ότι πολλοί θα έχουν ένα νέο τριήμερο, ώστε να ξεκουραστούν.

Σε κάθε περίπτωση, είναι νωρίς ακόμη για να γνωρίζουμε με απόλυτη βεβαιότητα τι θα ισχύει μέχρι τότε αναφορικά με την απαγόρευση κυκλοφορίας λόγω του νέου κορωνοϊού.

Ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες, το ενδεχόμενο να υπάρξει μεγάλη έξοδος της Πρωτομαγιάς, είναι κάτι που η κυβέρνηση θέλει να αποφύγει και για αυτόν τον λόγο, το πιο πιθανό σενάριο είναι να ισχύσει το ίδιο μοντέλο με το Πάσχα.

Μέχρι τότε, τα μέτρα αναμένεται να ισχύσουν στο ακέραιο, ενώ εκείνο το τριήμερο θα υπάρχουν πάλι αυξημένοι έλεγχοι για μετακινήσεις εκτός νομού και μεγαλύτερα πρόστιμα.

Sms μετακίνησης στο 13033

Όσον αφορά το sms μετακίνησης στο 13033, αυτό τείνει προς κατάργηση, η οποία είτε θα γίνει σταδιακά, είτε απευθείας, μέχρι και τα μέσα Μαΐου, αλλά εξετάζεται και το ενδεχόμενο να αλλάξει ο τρόπος δήλωσης μετακίνησης.

SMS στο 13033: Οι 6 κωδικοί μετακίνησης – Τι ισχύει για τα προσωπικά δεδομένα

Σταδιακή χαλάρωση των μέτρων από 4 Μαΐου;

Μετά το τριήμερο της Πρωτομαγιάς, το επόμενο βήμα, σύμφωνα με πληροφορίες και πηγές, θέλει την 4η Μαΐου να είναι η ημερομηνία που πιθανόν θα δούμε την πρώτη χαλάρωση του lockdown και των περιοριστικών μέτρων για τις μετακινήσεις.

Σε κάθε περίπτωση, τίποτα δεν είναι ακόμα σίγουρο και η όποια απόφαση για σταδιακή άρση των μέτρων, θα εξαρτηθεί από την πορεία της επιδημίας στη χώρα και τον αριθμό των κρουσμάτων που θα καταγράφονται καθημερινά.

Χαρδαλιάς – Τα μέτρα ισχύουν στο ακέραιο μέχρι τις 27 Απριλίου

Ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς, στη χτεσινή ενημέρωση στο Υπουργείο Υγείας σχετικά με την εξέλιξη της πανδημίας, ανέφερε ότι τα μέτρα ισχύουν στο ακέραιο έως τις 27 Απριλίου.

«Τα δεδομένα θα δείξουν πότε και πώς», επισήμανε ο ίδιος, προσθέτοντας ότι η αρχή της άρσης των μέτρων απαγόρευσης κυκλοφορίας “θα γίνει βήμα-βήμα”, συνιστώντας παράλληλα υπομονή στους πολίτες και ευχαριστώντας τους για την πειθαρχία όλων τις κρίσιμες ημέρες του Πάσχα.

Ταυτόχρονα, ο κος Χαρδαλιάς ανακοίνωσε την παράταση της ισχύς των περιορισμών για τη Νέα Παραλία της Θεσσαλονίκη μέχρι τις 27 Απριλίου, πράγμα που σημαίνει πως δεν επιτρέπονται οι μετακινήσεις τις καθημερινές από τις 14:00 το μεσημέρι μέχρι τις 22:00 το βράδυ και τα Σαββατοκύριακα από τις 10:00 το πρωί έως τις 22:00 το βράδυ.

Οι επόμενες αργίες, μετά την Πρωτομαγιά 2020:

-Αγίου Πνεύματος: 8 Ιουνίου, Δευτέρα

-Κοίμηση της Θεοτόκου: 15 Αυγούστου, Σάββατο

-Εθνική επέτειος του «Όχι»: 28η Οκτωβρίου, Τετάρτη

-Χριστούγεννα: 25 Δεκεμβρίου, Παρασκευή

-Δεύτερη ημέρα Χριστουγέννων: 26 Δεκεμβρίου 2020, Σάββατο.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ:

Πανελλήνιες 2020 – Ζαχαράκη: Μετά τις 15 Ιουνίου ξεκινούν οι εξετάσεις – Τι είπε για τα σχολεία (Vid)

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Πρόσθετες Υπηρεσίες Τουρισμού

Εποχιακή Εργασία

04-03-2024

Αγιος Γορδιος

Υπάλληλοι γραφείου

Πλήρης Απασχόληση

09-01-2024

Αθήνα

⚽🏀 LIVE SCORES
20 Απρ. 2024
ΟΦΗ
18:30
-
Βόλ
20 Απρ. 2024
Αστ
19:30
-
Παν
20 Απρ. 2024
ΑΡΗΣ
17:15
-
ΚΟΛ
21 Απρ. 2024
ΑΕΚ
17:15
-
ΠΑΟΚ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;