Αυτό το ελληνικό αεροδρόμιο είναι ανάμεσα στα πιο θεαματικά της Ευρώπης
Κι όμως, ένα αεροδρόμια που βρίσκεται στην Ελλάδα είναι ανάμεσα στα πιο θεαματικά της Ευρώπης!

Μία μεγάλη διάκριση ήρθε για ένα από τα αεροδρόμια της χώρας μας. Ανάμεσα στα πιο θεαματικά αεροδρόμια της Ευρώπης συγκαταλέγεται ένα από τα πιο γνωστά αεροδρόμια της χώρας μας.

Πρόκειται για το πλήρως εκσυγχρονισμένο αεροδρόμιο της Σκιάθου, “Αλέξανδρος Παπαδιαμάντης”!

Το PrivateFly δημιούργησε τη λίστα αυτή στην διαδικασία οργάνωσης και τη φετινή χρονιά των αεροδρομικών βραβείων, κατατάσσοντας τα καλύτερα αεροδρόμια του κόσμου σε έξι γεωγραφικές κατηγορίες. Αυτές είναι οι εξής:

  • Ευρώπη,
  • Βόρεια Αμερική,
  • Νότια Αμερική,
  • Κεντρική Αμερική & Καραϊβική,
  • Ασία,
  • Αφρική και Μέση Ανατολή και Αυστραλία

Στο σύνολό τους για το 2020 επιλέχθηκαν 74 αεροδρόμια με πολύ διαφορετικά κριτήρια. Ανάμεσα στα κριτήρια αυτά είναι τοποθεσία τους και αν αυτά βρίσκονται σε αστικές περιοχές, σε νησιωτικά και παράκτια σημεία ή σε οροσειρές. Ο κατάλογος με τα συμμετέχοντα αεροδρόμια έχει διαμορφωθεί και με βάση τα πιο δημοφιλή για τους ψηφοφόρους, τα προηγούμενα χρόνια.

Οι ψηφοφόροι καλούνται να επιλέξουν το αγαπημένο τους αεροδρόμιο σε κάθε κατηγορία. Μετά από αυτή τη διαδικασία το αεροδρόμιο της Σκιάθου φιγουράρει για πρώτη φορά στην κατηγορία “Θεαματικά Αεροδρόμια” της Ευρώπης. Το εν λόγω αεροδρόμιο προσφέρει μερικές από τις πιο θεαματικές απογειώσεις και προσγειώσεις στον κόσμο και αποτελεί σημείο αναφοράς για την παγκόσμια κοινότητα των plane spotters. Δεν είναι τυχαίο, ότι αποκαλείται από τους λάτρεις του είδους ως το «Saint Martin» της Ελλάδας.

Η Σκιάθος είναι το πιο κοντινό στη στεριά από τα νησιά των Σποράδων. Μάλιστα, απέχει 41 ναυτικά μίλια από την πρωτεύουσα του νομού Μαγνησίας, το Βόλο και, μόλις, 2,4 μίλια από τις ακτές του νοτίου Πηλίου. Ανατολικά της έχει την Σκόπελο σε απόσταση περίπου 6 ναυτικών μιλίων. Νότια της βρίσκεται η Εύβοια από την οποία απέχει 16 ναυτικά μίλια και προς βορρά βρίσκεται ο Θερμαϊκός κόλπος και απέχει 95 ναυτικά μίλια από τη Θεσσαλονίκη. Η έκταση του νησιού είναι 48 τ.χλμ.

Δες ακόμα: Βραβεία Routes Europe 2019: Την πρώτη θέση κατέκτησε το Ελευθέριος Βενιζέλος!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Χωρίς κατηγορία

Όλοι οι τύποι εργασίας

21-03-2024

Θεσσαλονικη

Υγεία

Πρακτική Άσκηση

05-02-2024

Οια

⚽🏀 LIVE SCORES
24 Απρ. 2024
Λαμ
17:00
-
ΠΑΟ
24 Απρ. 2024
Άρη
19:30
-
Ολυ
23 Απρ. 2024
ΠΑΟ
20:30
-
ΜΑΚ
23 Απρ. 2024
Ρεάλ
22:00
-
ΜΠΑ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;