4 tips για να καταφέρεις να διαβάσεις τώρα που είσαι σε καραντίνα
Απλοί τρόποι για να μπορέσεις να συγκεντρωθείς στο διάβασμα.

Η όλη κατάσταση με τον κορωνοϊό σε έχει βγάλει τελείως από το πρόγραμμά σου. Οι συνήθειες που είχες στη μέχρι τώρα φοιτητική ζωή σου έχουν χαλάσει τελείως. Όμως, τα πράγματα αρχίζουν και μπαίνουν σε μία σειρά με τα online μαθήματα. Κι εσύ πρέπει να ακολουθήσεις ένα σωστό πρόγραμμα διαβάσματος.

Γι αυτό, εμείς, σου έχουμε μερικά tips για να μπορέσεις να μείνεις συγκεντρωμένος και να διαβάσεις μέσα στην καραντίνα. Πάμε να δούμε ποια είναι αυτά;

1. Αφιέρωσε (τουλάχιστον) μία ώρα την ημέρα

Εκεί που θα κάθεσαι όλη μέρα, θα κοιτάς το κινητό σου, το Instagram ή θα βαριέσαι και δε θα ξέρεις τι να κάνεις, μπορείς να ανοίξεις ένα βιβλίο. Να δεις τι έχετε κάνει μέχρι τώρα. Να κάνεις μία επανάληψη. Θα σε βοηθήσει πάρα πολύ να διατηρήσεις την επαφή σου με το αντικείμενο και να καλύψεις αρκετά κενά.

2. Απόφυγε τα πράγματα που σε αποσυντονίζουν

Η αλήθεια είναι ότι αυτό πρέπει να το κάνεις και όταν διαβάζεις κάτω από κανονικές συνθήκες!

Βγάλε κινητά, τάμπλετ και υπολογιστές (εκτός αν τα χρειάζεσαι για διάβασμα) έξω από το δωμάτιο. Με τον τρόπο αυτό θα μπορέσεις να συγκεντρωθείς και να είσαι ακόμη πιο αποδοτικός στο διάβασμά σου.

3. Βρες τον χώρο που σου ταιριάζει

Μπορεί να έχεις βαρεθεί να διαβάζεις στο γραφείο σου. Μπορεί να έχεις πάρα πολλές σκέψεις με όλη την κατάσταση αυτή. Τα πράγματα αυτά μπορεί να σου αποσπάσουν την προσοχή. Οπότε, ο κατάλληλος χώρος για να διαβάσεις θα σε βοηθήσει να συγκεντρωθείς κιόλας. Επίσης, προσπάθησε να κρατήσεις μακρυά σου, έστω για μία ώρα, τους υπόλοιπους του σπιτιού.

4. Κάνε διαλείμματα

Επειδή έχεις πολύ χρόνο, μπορεί το διάβασμα να σου πάρει και όλη μέρα. Αυτό δεν είναι κακό. Αλλά, πρέπει να θυμάσαι να κάνεις τακτικά διαλείμματα γιατί θα κουραστείς και δε θα το επαναλάβεις και την επόμενη ημέρα.

Βγες στο μπαλκόνι, κάνε γυμναστική, δες μία σειρά και μετά πάλι πέσε με τα μούτρα στο διάβασμα!

Δες ακόμα: Φοιτητικές εστίες: Η εγκύκλιος για τη μετακίνηση των φοιτητών – Όλες οι πληροφορίες

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Πληροφορική

Πλήρης Απασχόληση

22-01-2024

Αιγάλεω

Χωρίς κατηγορία

Όλοι οι τύποι εργασίας

21-03-2024

Θεσσαλονικη

⚽🏀 LIVE SCORES
25 Απρ. 2024
ΠΑΟ
21:15
-
ΜΑΚ
25 Απρ. 2024
Ρεάλ
22:00
-
ΜΠΑ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  
 3 
  
 1 
 0