Κορωνοϊός: Χάνονται δύο ποσοστιαίες μονάδες ανάπτυξης για κάθε μήνα απαγόρευσης κυκλοφορίας
Ο Οργανισμός Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (ΟΟΣΑ) προειδοποιεί για το πλήγμα του lockdown λόγω κορωνοϊού στην παγκόσμια οικονομία.

Ο κορωνοϊός έχει φέρει μεγάλες αλλαγές στην καθημερινότητα μας. Όχι, μόνο στη χώρα μας, αλλά και σε παγκόσμιο επίπεδο. Πολλές χώρες, μάλιστα, έχουν θέσει σε ισχύ αυστηρά μέτρα απαγόρευσης κυκλοφορίας. Όμως, ο Οργανισμός Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης προειδοποιεί για το τεράστιο πλήγμα στην οικονομική δραστηριότητα λόγω του νέου αυτού ιού.

Ο ΟΟΣΑ προειδοποιεί ότι κάθε μήνας αποκλεισμού και lockdown αφαιρεί δύο ποσοστιαίες μονάδες από τους ετήσιους ρυθμούς ανάπτυξης. Ο γενικός γραμματέας του ΟΟΣΑ, Άνχελ Γκουρία, σε εισήγησή του προς τους ηγέτες του G20, η οποία δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα, δήλωσε τα εξής:

“Οι τελευταίες εκτιμήσεις μας δείχνουν ότι το lockdown θα επηρεάσει άμεσα τομείς που αντιπροσωπεύουν το ένα-τρίτο του ΑΕΠ των μεγάλων οικονομιών.

Υπολογίζουμε ότι, για κάθε μήνα περιορισμών, θα υπάρξει απώλεια δύο ποσοστιαίων μονάδων στην ετήσια ανάπτυξη του ΑΕΠ. Για τον τουριστικό κλάδο, η απώλεια παραγωγής υπολογίζεται μεταξύ 50% με 70%. Πολλές οικονομίες θα εισέλθουν σε ύφεση.”

Ο νέος αυτός ιός θα έχει μεγάλες συνέπειες για την οικονομία των χωρών που έχουν επηρεαστεί περισσότερο και έχουν λάβει αρκετά μέτρα για την αποφυγή της ραγδαίας εξάπλωσής του.

Δες ακόμα: Κορωνοϊός στην Ελλάδα: 74 νέα κρούσματα – 966 συνολικά – Στους 28 οι νεκροί

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Logistics

Πλήρης Απασχόληση

03-01-2024

Μενίδι

⚽🏀 LIVE SCORES
20 Απρ. 2024
ΟΦΗ
18:30
-
Βόλ
20 Απρ. 2024
Αστ
19:30
-
Παν
19 Απρ. 2024
ΠΑΟ
ΤΕΛ
-
ΠΕΡ
20 Απρ. 2024
ΑΡΗΣ
17:15
-
ΚΟΛ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;