Κορωνοϊός: Κλειστά τα σούπερ μάρκετ αυτή την Κυριακή (29/03)
Κλειστά θα μείνουν τα σούπερ μάρκετ την προσεχή Κυριακή - Τι ανέφερε ο υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Νίκος Παπαθανάσης, μιλώντας στο Mega

Μιλώντας στην εκπομπή «Κοινωνία Ωρα MEGA», o υφυπουργός Ανάπτυξης, αρμόδιος για θέματα εμπορίου, Νίκος Παπαθανάσης, σημείωσε ότι τις Κυριακές που λειτούργησαν τα σούπερ μάρκετ, λόγω των έκτακτων συνθηκών του κορωνοϊού,, «δεν είχαν κίνηση. Συνεπώς δεν υπάρχει λόγος να λειτουργούν.

Σύμφωνα με τον Υφυπουργό, η κυβέρνηση μελετά αλλαγές στο έκτακτο ωράριο που έχει εφαρμοστεί αυτές τις μέρες στα σούπερ μάρκετ, ενώ παράλληλα προσπαθεί να καλύψει την τεράστια ζήτηση σε αντισηπτικά, που έχει δημιουργήσει μεγάλη έλλειψη στην αγορά.

Το μέτρο των 2 αντισηπτικών ανά άτομο μπορεί κάπως να εξομαλύνει την κατάσταση, αλλά θα υπάρξει συνδυασμός του μέτρου με την αύξηση της παραγωγής αντισηπτικών από τη χώρα μας, μιας και εισαγωγή αυτών των προϊόντων δεν γίνεται πλέον.

Σε ότι αφορά την διατήρηση των λαϊκών αγορών ανοικτών, ο κ. Παπαθανάσης εξήγησε πώς αυτό έγινε «για να μη συνωστίζεται ο κόσμος στα σούπερ μάρκετ. Μειώσαμε παραγωγούς και εμπόρους και απομακρύναμε τους πάγκους».

Ως προς αυτό, υπογράμμισε ότι εάν δεν τηρηθούν τα μέτρα, «το επόμενο βήμα είναι κλείσουν και οι λαϊκές».

Αναφορικά με τις ελλείψεις που παρατηρούνται στην αγορά σε μάσκες και αντισηπτικά, επισήμανε ότι η παραγωγική δυνατότητα της χώρας για τα δεύτερα «είναι 600.000 ημερησίως», κάνοντας έκκληση τους πολίτες εάν διαθέτουν ήδη, να μην αγοράζουν άλλα.

Όσον αφορά τις μάσκες, ανέφερε, ότι η κατάσταση στην αγορά θα βελτιωθεί την προσεχή εβδομάδα, ενώ τέλος, υπογράμμισε την ανάγκη να προσλάβουν κόσμο τα σούπερ μάρκετ».

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ:

Η Συνεργασία που περιμέναμε: Ο Σκλαβενίτης μπαίνει στο efood!

Κορωνοϊός: Η UEFA ανέβαλε τους τελικούς του Champions και του Europa League

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Υπάλληλοι γραφείου

Πλήρης Απασχόληση

09-01-2024

Νέα Ιωνία Αττικής

Επιστήμες

Μερική Απασχόληση

31-01-2024

Ξηροκρηνη

400

⚽🏀 LIVE SCORES
28 Απρ. 2024
Ολυ
17:00
-
Λαμ
28 Απρ. 2024
ΠΑΟ
19:30
-
ΑΕΚ
26 Απρ. 2024
ΜΟΝ
20:00
-
ΦΕΝ
26 Απρ. 2024
BARC
22:00
-
ΟΣΦΠ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;