Κορωνοϊός - Προειδοποίηση επιστημόνων:
"Οι νέοι δεν είναι άτρωτοι" προειδοποιούν οι επιστήμονες σχετικά με τον κορωνοϊό

Οι ηλικιωμένοι και κυρίως όσοι εμφανίζουν υποκείμενα νοσήματα, ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες, που αντιμετωπίζουν τον μεγαλύτερο κίνδυνο να αρρωστήσουν βαριά από τον κορωνοϊό, πράγμα που δε συνεπάγεται αυτόματα ότι οι νεότεροι δεν έχουν ανάλογο κίνδυνο, έστω και σε μικρότερο ποσοστό.

Σύμφωνα με τον καθηγητή, Μπάρι Μπλουμ, της Σχολής Δημόσιας Υγείας του Πανεπιστημίου Χάρβαρντ:

«Αν οι 20χρονοι νομίζουν ότι είναι άτρωτοι απέναντι στον κορονοϊο, έχουν λάθος. Υπάρχουν 20χρονοι που έχουν πεθάνει από αυτήν τη νόσο στην Κίνα, στην Ιταλία και αλλού».

Οι Αμερικανοί επιστήμονες επεσήμαναν ότι ο ιός είναι άκρως μεταδοτικός και γι’ αυτό οι νέοι πρέπει να πάρουν σοβαρά το ζήτημα των μέτρων αποφυγής των κοινωνικών επαφών, προκειμένου να μη μεταδώσουν τον ιό σε πιο ευπαθείς ανθρώπους.

Περίπου, ο ένας στους πέντε ασθενείς 20 έως 44 ετών έχει αρκετά σοβαρά συμπτώματα και χρειάζεται εισαγωγή σε νοσοκομείο, ενώ ο ένας στους 25 (το 4%) εισαγωγή σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ), σύμφωνα με την τελευταία αναφορά των επιστημόνων των Κέντρων Πρόληψης και Ελέγχου Νοσημάτων των ΗΠΑ (CDC Morbidity and Mortality Weekly Report).

Σύμφωνα με τα μέχρι τώρα αμερικανικά στοιχεία, περίπου το 70% των ατόμων άνω των 85 ετών που μολύνονται από τον κορωνοϊό, δηλαδή πάνω από 2στους 3, χρειάζονται εισαγωγή στο νοσοκομείο, ενώ σχεδόν το 30% πεθαίνουν.

Σχεδόν το 60% των ασθενών 75 έως 84 ετών πρέπει να εισαχθούν στο νοσοκομείο, ενώ το 10% πεθαίνουν.

Στην ηλικιακή ομάδα έως 19 ετών, μόνο το 2,5% έχει χρειαστεί να εισαχθεί στο νοσοκομείο και κανένας σε ΜΕΘ, ούτε έχει υπάρξει κάποιος θάνατος στις ΗΠΑ προς το παρόν .

Στοιχεία από «New England Journal of Medicine»

Με βάση μια μικρή κινεζική μελέτη, με στοιχεία από το επίκεντρο της επιδημίας, δηλαδή την πόλη Γουχάν, η οποία μόλις δημοσιεύθηκε στο αμερικανικό ιατρικό περιοδικό «New England Journal of Medicine», βρήκε ότι από 171 παιδιά έως 16 ετών που διαγνώστηκαν με τον ιό και χρειάστηκε να εισαχθούν στο νοσοκομείο, τρία έπρεπε να μπουν τελικά σε ΜΕΘ και σε μηχανική υποστήριξη αναπνοής, ενώ ένα μωρό δέκα μηνών πέθανε.

Σύμφωνα με το Κέντρο Ελέγχου Νοσημάτων της Κίνας, περίπου το 1% όλων των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων στη χώρα αφορούσαν παιδιά έως δέκα ετών.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ:

Κορωνοϊός στην Ελλάδα: Ξεκινούν οι περιπολίες της αστυνομίας με μεγάφωνα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Πωλήσεις

Πλήρης Απασχόληση

09-01-2024

Ηρακλειο

Υπάλληλοι γραφείου

Πλήρης Απασχόληση

09-01-2024

Αθήνα

⚽🏀 LIVE SCORES
30 Μαρ. 2024
Παν
15:00
-
Αστ
30 Μαρ. 2024
Βόλ
17:30
-
Κηφ
28 Μαρ. 2024
ΖΑΛΓΚ
20:00
-
ΜΛΝ
28 Μαρ. 2024
ΠΑΡ
21:30
-
ΟΣΦΠ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;