Κύκνοι κολυμπούν στα νερά της Βενετίας (Photos)
Τα κανάλια της Βενετίας καθάρισαν λόγω καραντίνας

Στη δεύτερη εβδομάδα καραντίνας βρίσκεται αυτή τη στιγμή η Ιταλία, έχοντας βιώσει το μεγαλύτερο πλήγμα στην Ευρώπη από την πανδημία του νέου κορωνοϊό, αφού έχουν καταγραφεί μέχρι σήμερα 2.978 νεκροί και η κατάσταση κλιμακώνεται μέρα με τη μέρα.

Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων στη γειτονική μας χώρα ανέρχεται πλέον στα 35.713, όμως, το θετικό είναι ότι παράλληλα 4.025 άνθρωποι φαίνεται να έχουν ιαθεί.

Η εξάπλωση του κορωνοϊού στη γειτονική χώρα, Ιταλία, έχει χτυπήσει «κόκκινο» συναγερμό, αναγκάζοντας την κυβέρνηση του Τζουζέπε Κόντε να επεκτείνει τους έκτακτους περιορισμούς καραντίνας σε ολόκληρη την χώραεπιβάλλοντας αυστηρά μέτρα και κλείνοντας όλους τους χώρους συναθροίσεων, με εξαίρεση μόνο τα φαρμακεία και καταστήματα με τρόφιμα που παραμένουν ανοιχτά.

Υπενθυμίζουμε ότι οι κάτοικοι είναι εδώ και μέρες κλεισμένοι στα σπίτια τους, μετά τη γενική καραντίνα που κηρύχθηκε στη χώρα, καθώς στην Ιταλία έχουν χάσει τη ζωή τους από τον ιό 2.978 άνθρωποι.

Το αποτέλεσμα είναι οι κάτοικοι της Ιταλίας να έχουν πλέον άπλετο χρόνο στη διάθεσή τους να θαυμάσουν τη θέα έξω από τα παράθυρά τους, λόγω υποχρεωτικού κατ’ οίκον περιορισμού.

Όσοι μένουν, λοιπόν, στην γειτονική χώρα και συγκεκριμένα στη Βενετία, ανακάλυψαν πρόσφατα μία πολύ ευχάριστη έκπληξη που ίσως τους έδωσε μια δόση αισιοδοξίας εν μέσω πανδημίας.

Στην εβδομάδα που διανύουμε, τα νερά της Βενετίας έχουν καθαρίσει σε σημαντικό βαθμό, καθώς δεν κυκλοφορούν πλέον γόνδολες στα κανάλια, με αποτέλεσμα να έχει μειωθεί η ρύπανση και το περιβάλλον να έχει πάρει μια ανάσα.

Αυτό οφείλεται εν μέρει και στην απουσία των εκατομμυρίων τουριστών που άλλοτε κατέκλυζαν την περιοχή, με αποτέλεσμα τα κανάλια της Βενετίας να έχουν καθαρίσει και να μπορείς πλέον να διακρίνεις τα ψάρια στον βυθό.

Το παρακάτω βίντεο είναι από το Cagliari της Σαρδηνίας, όπου εμφανίστηκαν δελφίνια:

Το video δεν είναι πλέον διαθέσιμο

Οι εν λόγω δημοσιεύσεις στο Twitter δεν άργησαν να φανούν και συνοδεύτηκαν από το hashtag #humansaretherealvirus, («οι άνθρωποι είναι ο πραγματικός ιός»), το οποίο υποστηρίζει πως η ανθρωπότητα είναι ο πραγματικός ηθικός αυτουργός των μεγαλύτερων φυσικών εγκλημάτων και πως ήρθε ο καιρός η φύση να διεκδικήσει αυτά που δικαιωματικά της ανήκουν.

Δεν είναι, όμως, μόνο τα δελφίνια που επέστρεψαν στα νερά της Ιταλίας, καθώς κολυμπούν πλέον ελεύθερα ψάρια όλων των ειδών, ενώ κάτοικοι ισχυρίζονται πως έχουν δει ακόμα και κύκνους να κόβουν βόλτες στα νερά της χώρας.

Οι Ιταλοί κάτοικοι κοινοποιούν φωτογραφίες στα προσωπικά τους social media, παραινώντας ο ένας τον άλλον να μείνει στο σπίτι μέχρι να υποχωρήσει η έξαρση του νέου κορωνοϊού.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ:

12 απίστευτες φωτογραφίες που αποδεικνύουν ότι η φύση είναι πάντα ένα βήμα μπροστά!

Ελληνίδα από Ιταλία για τον κορωνοϊό: “Μην κάνετε το ίδιο λάθος με εμάς”

Κορωνοϊός στην Ιταλία: Κάτοικοι τραγουδούν στα μπαλκόνια και γίνονται Viral

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Marketing

Πλήρης Απασχόληση

08-01-2024

Μαρούσι

Γραφικές Τέχνες

Πλήρης Απασχόληση

19-12-2023

Βούλα

⚽🏀 LIVE SCORES
20 Απρ. 2024
ΟΦΗ
18:30
-
Βόλ
20 Απρ. 2024
Αστ
19:30
-
Παν
20 Απρ. 2024
ΑΡΗΣ
17:15
-
ΚΟΛ
21 Απρ. 2024
ΑΕΚ
17:15
-
ΠΑΟΚ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;