Τα tips αυτά θα σε βοηθήσουν να είσαι αποδοτικός για όσο διάστημα χρειαστεί να δουλεύεις από το σπίτι.

Αρκετοί είναι αυτοί που λόγω της νέας πανδημίας του κορωνοϊού θα πρέπει να δουλέψουν από το σπίτι. Να μην πηγαίνουν, πλέον, στο γραφείο τους και να βρουν μία λύση για να μπορέσουν να δουλέψουν από ένα περιβάλλον που δεν το έχουν συνδυάσει καθόλου με τη δουλειά!

Πώς θα τα καταφέρω;

Είναι μία συχνή και εύλογη ερώτηση που κάνουν οι περισσότεροι. Όταν έχει συνηθίσει να δουλεύεις σε ένα συγκεκριμένο περιβάλλον, η απότομη αλλαγή αυτή είναι κάτι περίεργο.

Όμως, εμείς σου έχουμε μερικούς τρόπους που θα καταφέρεις να είσαι παραγωγικός και από το σπίτι. Διάβασε προσεκτικά παρακάτω και θα δεις ότι όλα είναι πιο εύκολα από ότι πιστεύεις!

1. Διάλεξε έναν χώρο που θα ικανοποιεί τις ανάγκες σου

Το σπίτι έχει αρκετούς χώρους και μπορείς να βρεις αυτόν που σου ταιριάζει καλύτερα. Θέλεις να έχεις φως; Θέλεις να έχεις ησυχία; Θέλεις να είσαι κοντά στην κουζίνα; Οι ανάγκες σου την ώρα της εργασίας είναι αυτές που θα σου υποδείξουν και ποιος είναι ο καταλληλότερος χώρος του σπιτιού για να δουλέψεις.

Σίγουρα, όμως, το κρεβάτι δεν είναι καλή λύση για να έχει την απόδοση που θέλεις!

2. Ετοιμάσου για την ημέρα

Οι περισσότεροι πιστεύουν ότι το να δουλεύεις στο σπίτι είναι το πιο εύκολο πράγμα στον κόσμο. Πιτζάμες, καφές και τηλεόραση στο background να παίζει. Όμως, κάνουν λάθος!

Όπως και όταν πας στο γραφείο, έτσι και από το σπίτι, πρέπει να ετοιμαστείς. Να σηκωθείς από το κρεβάτι σου, να φας το πρωινό σου, να ακολουθήσεις την καθημερινή σου πρωινή ρουτίνα για να μπορέσεις να δουλέψεις και να είσαι αποδοτικός. Αλλιώς, θα νυστάζεις όλη μέρα και δε θα θέλεις να κάνεις τίποτα!

3. Πάρε αέρα

Το να δουλεύεις από το σπίτι είναι πολύ εύκολο και βολικό για πολλούς. Αλλά, το να κάθεσαι όλη μέρα σε ένα δωμάτιο δεν είναι και ότι καλύτερο.

Πρέπει να αλλάζεις περιβάλλον. Πρέπει να βλέπεις και λίγο τον ήλιο.

Γι αυτό κάνε τακτικά διαλείμματα και βγες στην βεράντα σου. Ή δες κάτι άλλο στην τηλεόραση για να ξεφύγεις από το άγχος της δουλειάς.

4. Βάλε όρια!

Το πιο σημαντικό κομμάτι της δουλειάς από το σπίτι είναι να θέσεις βασικά όρια. Και δεν εννοώ από την οικογένειά σου. Εννοώ από τη δουλειά σου!

Στο γραφείο έχεις τη δυνατότητα του μόλις ολοκληρωθεί το ωράριό σου να φύγεις. Όμως, στο σπίτι μπορεί αυτό να αλλάξει και να σε παρασύρει στο να δουλεύεις (σχεδόν) όλη την ημέρα. Ωστόσο, είναι κάτι που πρέπει να απόφυγεις πάση θυσία.

Όταν τελειώσει το ωράριό σου, βγες από παντού. Κλείσε τα πάντα. Και… κάνε πράγματα για τον εαυτό σου ή την οικογένειά σου.

Δες ακόμα: Τηλεργασία λόγω κορωνοϊού: 4 συμβουλές για να κάνεις πιο διασκεδαστική την δουλειά από το σπίτι

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Υπάλληλοι γραφείου

Πλήρης Απασχόληση

09-01-2024

Αθήνα

Χωρίς κατηγορία

Πλήρης Απασχόληση

18-01-2024

Ασπρόπυργος

⚽🏀 LIVE SCORES
18 Απρ. 2024
Φεν
22:00
-
Ολυ
18 Απρ. 2024
ΠΑΟ
22:00
-
Κλα
18 Απρ. 2024
ΟΣΦΠ
20:15
-
ΠΡΟΜ
19 Απρ. 2024
ΠΑΟ
20:15
-
ΠΕΡ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;