Κορωνοϊός: Στις ΗΠΑ ψάχνουν εθελοντές για πειραματικό εμβόλιο
Ερευνητές στο Seattle καλούν υγιείς εθελοντές να μετάσχουν στην κλινική δοκιμή ενός πειραματικού εμβολίου για τον νέο κορωνοϊό - Από 100 δολάρια για κάθε επίσκεψη και συνολικά 1.100, σε περίπτωση που ολοκληρώσουν και τις 11 επισκέψεις που προβλέπονται

Όπως αναφέρουν δημοσιεύματα του διεθνούς τύπου, οι κλινικές δοκιμές για ένα πειραματικό εμβόλιο κατά του κορωνοϊού έχουν ξεκινήσει νωρίτερα από το προσδοκώμενο, με ένα ερευνητικό κέντρο στο Σιάτλ των ΗΠΑ να αναζητά τους πρώτους υγιείς εθελοντές.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, το Ινστιτούτο Kaiser Permanente Washington Health Research έλαβε την απαιτούμενη άδεια και οργανώνει ήδη ομάδες εθελοντών.

Οι ερευνητές στις ΗΠΑ αναζητούν συνολικά 45 άτομα, ηλικίας μεταξύ 18 και 55 ετών.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι δοκιμές προχωρούν πιο γρήγορα από τους ρυθμούς που τυπικά ακολουθούνται στη φάση της έρευνας και της ανάπτυξης κάποιου εμβολίου, ενώ την ίδια ώρα, ομοσπονδιακοί αξιωματούχοι υγείας υπενθυμίζουν ότι, ακόμα κι αν οι δοκιμές στεφθούν από επιτυχία, θα χρειαστεί τουλάχιστον ένας χρόνος για τους πρώτους εμβολιασμούς στο ευρύ κοινό.

Όπως διευκρίνισε η Λίσα Τζάκσον, μία από τις επικεφαλής ερευνήτριες του Ινστιτούτου, φαίνεται πως οι δοκιμές θα ξεκινήσουν μόλις οι πρώτοι εθελοντές περάσουν από τις εξετάσεις τη διαδικασία διαλογής.

Το πειραματικό εμβόλιο για τον SARS-CoV-2 και τη νόσο COVID-19 αναπτύχθηκε από την εταιρεία βιοτεχνολογίας Moderna Therapeutics, στα πλαίσια της προσπάθειας προστασίας από τον νέο κορωνοϊό και εστάλη αρχικά στις 24 Φεβρουαρίου 2020 στο Εθνικό Ινστιτούτο Αλλεργιών και Μεταδοτικών Νοσημάτων των ΗΠΑ (National Institute of Allergy and Infectious Diseases -NIAID).

Το Ινστιτούτο αυτό αναμένει την έναρξη μέχρι τα τέλη Απριλίου και της κλινικής μελέτης που ανατέθηκε στο Kaiser Permanente Washington Health Research Institute.

45 υγιείς εθελοντές ηλικίας από 18 έως 55 ετών, από την περιοχή του Σιάτλ, αναμένεται να πάρουν μέρος στην κλινική μελέτη φάσης Ι (συνολικά 3 φάσεις) σε διάστημα 14 μηνών.

Πειραματικό εμβόλιο για τον Κορωνοϊό και δοκιμές

Σύμφωνα με τον ραδιοφωνικό σταθμό Komo News, οι εθελοντές και εθελόντριες καλούνται να προσέλθουν σε 11 επισκέψεις και 4 τηλεφωνικές επικοινωνίες σε διάστημα 14 μηνών.

Σ’ αυτές περιλαμβάνονται:

-1 πρώτη αρχική επίσκεψη για εξετάσεις,

-2 επισκέψεις για εμβολιασμούς

-άλλες 8 για παρακολούθηση.

Θα εμβολιαστούν με 2 ενέσεις στο μπράτσο με χρονική απόσταση 28 ημερών και θα χωριστούν σε 3 ομάδες των 15 ατόμων, οι οποίες θα λάβουν διαφορετικές δόσεις.

Η πρώτη ομάδα θα λάβει 25 mcg, η δεύτερη 100 mcg και η τρίτη 250 mcg.

Το εμβόλιο κατά του νέου κορωνοϊού είναι το πρώτο που θα δοκιμαστεί σε ανθρώπους και είναι παρόμοιο με εκείνα που αναπτύχθηκαν για τον ιό Ζίκα.

Οι συμμετέχοντες θα λάβουν από 100 δολάρια για κάθε επίσκεψη και συνολικά 1.100, σε περίπτωση που ολοκληρώσουν και τις 11 επισκέψεις που προβλέπουν οι δοκιμές.

Με πληροφορίες από Seattle Times & Guardian

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ:

Κορωνοϊός: Live ο παγκόσμιος χάρτης με τα κρούσματα (Vid)

Κορωνοϊός: Υποχρεωτικός αυτοπεριορισμός για όσους ταξίδεψαν στην Κύπρο από Ελλάδα

Ο Δεκάλογος Προφύλαξης από τον Κορωνοϊό – Από τον Μανώλη Κέλλη, Έλληνα καθηγητή του ΜΙΤ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Υπηρεσίες ένδυσης και υπόδησης

Όλοι οι τύποι εργασίας

23-01-2024

Αθήνα

Πρόσθετες Υπηρεσίες Τουρισμού

Εποχιακή Εργασία

04-03-2024

Αγιος Γορδιος

⚽🏀 LIVE SCORES
24 Απρ. 2024
Λαμ
17:00
-
ΠΑΟ
24 Απρ. 2024
Άρη
19:30
-
Ολυ
23 Απρ. 2024
ΠΑΟ
3'
81 - 83
ΜΑΚ
23 Απρ. 2024
Ρεάλ
0'
26 - 15
ΜΠΑ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;