6 απίστευτα επιστημονικά facts για τη φιλία που δεν ήξερες μέχρι τώρα
Αυτά τα επιστημονικά facts για τη φιλία θα σε κάνουν να τη δεις με άλλο μάτι!

Η φιλία είναι κάτι που όλοι αναζητούμε στη ζωή μας. Θέλουμε να έχουμε δίπλα μας ανθρώπους στους οποίους μπορούμε να μιλήσουμε για τα πάντα. Να μας ακούσουν και να μας βοηθήσουν σε στιγμές δυσκολίας.

Και γι αυτό, εμείς βρήκαμε επιστημονικά αποδεδειγμένα facts για τη φιλία που πρέπει να γνωρίζεις. Μάλιστα, αυτά θα σε κάνουν να δεις διαφορετικά τις σχέσεις σου με τους φίλους!

1. Και τα ζώα έχουν φίλους!

Κι όμως! Πέρα από τα αφεντικά τους, έχουν παρατηρηθεί περιπτώσεις κατοικίδιων που έχουν αναπτύξει φιλικές σχέσεις με διάφορα ζώα από άλλα είδη.

2. Οι φίλοι μας βοηθάνε στο να είμαστε πιο καλοί με τους άλλους

Το να ακούς κάποιον και να προσπαθείς να πάρεις τη θέση του. Να τον καταλάβεις, είναι ένα από τα κοινωνικά χαρακτηριστικά που πρέπει να αναπτύξουμε όλοι. Και σε αυτό, κυρίως, μας βοηθάνε οι φίλοι!

3. Οι φίλοι ήταν περιορισμένοι σε αριθμό

Μέχρι την ανάπτυξη των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, υπήρχε μία έρευνα που υποστήριζε ότι ένας άνθρωπος μπορεί να έχει μέχρι 150 αναπτυγμένες σχέσεις με άλλους ανθρώπους. Η μελέτη, ωστόσο, υποστήριζε ότι η ανάπτυξη της τεχνολογίας θα μπορούσε να βοηθήσει στο να αναπτύξουμε περισσότερες φιλικές σχέσεις.

4. Ζηλεύουμε τους φίλους μας

Κι όμως! Η φιλία είναι μία σχέση που δεν έχει ερωτικό περιεχόμενο, αλλά έχει όλα τα άλλα. Αν θεωρείς κάποιον κολλητό σου, είναι επόμενο ότι θα ζηλεύεις όταν κάνει παρέα με άλλους, ή αρχίζει να έχει μία ερωτική σχέση στη ζωή του.

5. Οι φίλοι στη δουλειά σε κάνουν περισσότερο αποδοτικό… αλλά προσοχή

Η προσοχή πάει στο ότι στο εργασιακό περιβάλλον υπάρχει και αρκετός ανταγωνισμός, οπότε, η σχέση αυτή μπορεί να χαλάσει πολύ εύκολα. Όμως, έρευνες έχουν δείξει ότι οι άνθρωποι που έχουν καλές και φιλικές σχέσεις με τους συναδέλφους τους, αποδίδουν καλύτερα στην πίεση της δουλειάς.

6. Η αγάπη έχει σαν τίμημα δύο φίλους σου

Όταν ένας άνθρωπος μπαίνει στη ζωή σου, τότε, παίρνει τη θέση δύο άλλων ανθρώπων. Ειδικά, αν αυτός ο νέος άνθρωπος είναι η σχέση σου. Οπότε, έχουν δίκιο ότι ο έρωτας έχει και το τίμημά του!

Δες ακόμα: 4 πράγματα που θα σου δείξουν ότι έχεις ερωτευθεί τον κολλητό σου!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Μέσα μαζικής ενημέρωσης

Πλήρης Απασχόληση

04-01-2024

Κηφισιά

Πωλήσεις

Πλήρης Απασχόληση

15-02-2024

Νέα Σμύρνη

⚽🏀 LIVE SCORES
30 Μαρ. 2024
Παν
15:00
-
Αστ
30 Μαρ. 2024
Βόλ
17:30
-
Κηφ
29 Μαρ. 2024
ΦΕΝ
19:45
-
ΑΛΜΠ
29 Μαρ. 2024
ΒΙΡ
21:30
-
ΠΑΟ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;