Νύχτα Πολιτισμού 2020: Πολιτιστικές δράσεις με ελεύθερη είσοδο από τον Δήμο Αθηναίων
Στις 20 Μαρτίου, δεκάδες πολιτιστικοί χώροι της Αθήνας θα μείνουν ανοιχτοί μέχρι το ξημέρωμα, για τη Νύχτα Πολιτισμού 2020

Την Παρασκευή 20 Μαρτίου 2020, δεκάδες πολιτιστικοί χώροι της Αθήνας θα μείνουν ανοιχτοί με ελεύθερη είσοδο, μέχρι το ξημέρωμα, για τη Νύχτα Πολιτισμού 2020.

Μεταξύ άλλων, ο Δήμος Αθηναίων διοργανώνει συναυλίες, περιπάτους, επισκέψεις σε μουσεία, προβολές και παραστάσεις με τη συνεργασία 48 πολιτιστικών φορέων της πόλης και με ελεύθερη συμμετοχή.

ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ

Περίπατος στον περίβολο της Βουλής

Οι συμμετέχοντες θα εμβαθύνουν στην αρχιτεκτονική του κτηρίου της Βουλής ως τοπόσημο της πόλης, θα ακολουθήσουν μια διαδρομή με στάσεις στους ανδριάντες που κοσμούν τον περιβάλλοντα χώρο και θα δουν από κοντά ιστορικά σημεία στον περίβολο του κτηρίου. Με τη δράση αυτή η Βιβλιοθήκη επιθυμεί να κάνει προσιτές στους πολίτες αθέατες πλευρές του κτηρίου της Βουλής των Ελλήνων και να αναδείξει νέες ιστορικές και πολιτιστικές διαστάσεις.

Ώρες: 18:00 – 19:00

Χώρος: Βουλή των Ελλήνων – Σύνταγμα

Περισσότερες πληροφορίες/κρατήσεις: Δευτέρα έως Παρασκευή, 10:00-12:00

www.library.parliament.gr

ΓΕΝΙΚΑ ΑΡΧΕΙΑ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ & ΩΔΕΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

«Τι καρτερείτε φίλοι και αδελφοί….»: η Ελληνική Μασσαλιώτιδα

Η εκδήλωση περιλαμβάνει ομιλία του Χάρη Ξανθουδάκη με θέμα «Οι όπερες του Καρρέρ από τον Θούριο στη Μασσαλιώτιδα», καθώς επίσης και παρουσίαση πρωτότυπων τεκμηρίων που σχετίζονται με την μουσική από τις συλλογές των Γενικών Αρχείων του Κράτους (Γ.Α.Κ.). Παράλληλα, στους χώρους των Γ.Α.Κ. θα παρουσιαστεί και η Χάρτα του Ρήγα, η οποία φυλάσσεται στην Υπηρεσία. Η βραδιά πλαισιώνεται από συναυλία μουσικού συνόλου του Ωδείου Αθηνών.

Ώρες: 20:00 – 22:00

Χώρος: Γενικά Αρχεία του Κράτους, Δάφνης 61 154 52, Ψυχικό

www.gak.gr

ΓΕΝΝΑΔΕΙΟΣ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ

Όψεις της Ελλάδας στις αρχές του 19ου αιώνα από τις συλλογές της Γενναδείου Βιβλιοθήκης

Έκθεση που παρουσιάζονται τεκμήρια που σχετίζονται με την Ελλάδα λίγο πριν την Επανάσταση και κατά τον Αγώνα της Ανεξαρτησίας. Η επιλογή του υλικού από τις πλούσιες συλλογές της Γενναδείου – χάρτες, χαρακτικά, παλαίτυπα, χειρόγραφα, σχέδια και υδατογραφίες – αναδεικνύει τη συγκρότηση της ελληνικής εθνικής συνείδησης γύρω στα 1800 και προβάλλει σημαντικά τεκμήρια για την ιστορία του αγώνα εναντίον των Οθωμανών.

Οι συλλογές της Γενναδείου Βιβλιοθήκης αντικατοπτρίζουν το έντονο ενδιαφέρον του ιδρυτή της Ιωάννη Γεννάδιου για τον Ελληνισμό. Στο πλούσιο υλικό που συνέλεξε για την ελληνική ιστορία δίνεται ιδιαίτερη έμφαση στην Ελληνική Επανάσταση.

Ώρες: 18:00-22:00

Χώρος: Γεννάδειος Βιβλιοθήκη, Πτέρυγα Ιωάννη Μακρυγιάννη, Σουηδίας 61, 106 76 , Αθήνα

www.gennadius.gr

ΔΙΑΒΑΖΩ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ

Πέφτει η «νύχτα» στο Μουσείο …

Μεγαλόφωνη ανάγνωση κειμένων με πρωταγωνιστή την Ελλάδα και τις ιστορίες πολέμου της.

Μια νύχτα στο μουσείο…χαμηλώνουν τα φώτα και τα μάτια αναπαύονται προστατευτικά μέσα στις μάσκες. Και ακούς, αφουγκράζεσαι τους ήχους του περιβάλλοντα χώρου, τις φωνές, τα λόγια, τα γράμματα που σε ταξιδεύουν… Είναι για τη ζωή μιας γυναίκας, μιας αγάπης, μιας οικογένειας, μιας Πατρίδας, της Ελλάδας. Με οδηγό τις φωνές εκπαιδευμένων εθελοντών του Διαβάζω για τους Άλλους, θα γίνεις συμμέτοχος της μεγαλόφωνης ανάγνωσης που έχει για πρωταγωνιστή την Ελλάδα και
ιστορίες πολέμου της.

Ώρες: 18:00 – 19:00

Χώρος: Πολεμικό Μουσείο, Βας. Σοφίας & Ριζάρη 2, 106 75, Αθήνα

Δείτε και τις υπόλοιπες πολιτιστικές δράσεις στο πρόγραμμα της Νύχτας Πολιτισμού 2020

Στη Νύχτα Πολιτισμού 2020 συμμετέχουν 48 από τους σημαντικότερους πολιτιστικούς φορείς και τις πιο δραστήριες ομάδες πολιτισμού της Αθήνας, ενεργοποιώντας δημόσιους χώρους, αλλά και ανοίγοντας τις πόρτες των δικών τους χώρων στην Αθήνα ή και σε γειτονικούς δήμους.

Παράλληλα, 35 γκαλερί μας καλούν σε μια συναρπαστική βραδιά.

Μικροί και μεγάλοι μπορούν να απολαύσουν, με ελεύθερη είσοδο, θέατρο, χορό, μουσική, κινηματογράφο, εικαστικά, εκθέσεις, περιηγήσεις, ξεναγήσεις, σπάνιες συλλογές, εκπαιδευτικά προγράμματα από το απόγευμα της Παρασκευής 20 Μαρτίου μέχρι τα ξημερώματα.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 20 Μαρτίου 2020

Ώρες: 18:00-02:00

Ελεύθερη συμμετοχή

Δείτε ακόμα:

Ημέρα της Γυναίκας: Δωρεάν εξετάσεις για γυναίκες από τον Δήμο Αθηναίων

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Πωλήσεις

Πλήρης Απασχόληση

09-01-2024

Ηρακλειο

Παραγωγή

Πλήρης Απασχόληση

09-01-2024

Κηφισιά

⚽🏀 LIVE SCORES
30 Μαρ. 2024
Παν
15:00
-
Αστ
30 Μαρ. 2024
Βόλ
17:30
-
Κηφ
28 Μαρ. 2024
ΖΑΛΓΚ
5'
71 - 63
ΜΛΝ
28 Μαρ. 2024
ΠΑΡ
6'
7 - 6
ΟΣΦΠ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;