Ολυμπιακοί Αγώνες 2020: Δεν αποκλείεται να ακυρωθούν λόγω κορωναϊού
Μέχρι τώρα, η πληροφόρηση που υπήρχε από διοργανωτές και ανθρώπους της ΔΟΕ για τους Ολυμπιακοί Αγώνες 2020 ήταν καθησυχαστική

Οι Ολυμπιακοί Αγώνες 2020  έχουν οριστεί στο Τόκιο και, σύμφωνα με προγραμματισμούς, θα ξεκινήσουν στις 24 Ιουλίου 2020.

Παρόλα αυτά, εξαιτίας της ραγδαίας εξάπλωσης του κορωναϊού, ο οποίος ξεκίνησε από την Κίνα, μεταδόθηκε σε πολλά κράτη της Ασίας και πλέον της Ευρώπης, έχει σημανθεί παγκόσμιος συναγερμός, οπότε δεν αποκλείεται το ενδεχόμενο ακύρωσής τους για προληπτικούς λόγους.

Μέχρι τώρα, η πληροφόρηση που υπήρχε από διοργανωτές και ανθρώπους της ΔΟΕ ήταν καθησυχαστική, ενώ, η πρόσφατη ενημέρωση από τη ΔΟΕ ανέφερε πως “οι προετοιμασίες για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο 2020 συνεχίζονται όπως είχαν προγραμματιστεί”.

Σύμφωνα, ωστόσο, με τη δήλωση – “βόμβα” του Associated Press, ο παλαίμαχος Καναδός κολυμβητής και νυν μέλος της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής, Ντικ Πάουντ, υποστήριξε πως μέχρι το τέλος Μαΐου θα υπάρξει οριστική απόφαση για τη διεξαγωγή τους, αναφέροντας πως η εξάπλωση του κορωναϊού μπορεί να φέρει ακόμα και την ακύρωση των Ολυμπιακών Αγώνων 2020 του Τόκιο.

Σύμφωνα με τον ίδιο:

“Γύρω σε αυτό το διάστημα, οι αθλητές θα αρχίσουν να ρωτούν. Υπάρχει αρκετός έλεγχος, μπορούμε να είμαστε αισιόδοξοι για το Τόκιο ή όχι; Θα πρέπει να συμβούν πολλά. Πρέπει να ενισχύσουμε τα μέτρα ασφάλειας, το φαγητό, το Ολυμπιακό Χωριό, τα ξενοδοχεία. Οι δημοσιογράφοι θα πρέπει να χτίσουν τα δικά τους studios. Αν η ΔΟΕ αποφασίσει ότι οι αγώνες δεν μπορούν να διοργανωθούν όπως είχαν προγραμματιστεί, τότε είναι πιθανό να κοιτάξουμε την ακύρωσή τους”.

Ωστόσο, ο Πάουντ προτρέπει τους αθλητές να συνεχίσουν κανονικά την προετοιμασία τους: “Σύμφωνα με όσα γνωρίζουμε, θα βρεθείτε στο Τόκιο. Όλες οι ενδείξεις λένε ότι η δουλειά θα γίνει κανονικά. Συγκεντρωθείτε στο άθλημά σας και να είστε σίγουροι ότι η ΔΟΕ δεν θα σας στείλει σε μια κατάσταση πανδημίας”.

“Δεν μπορείς να αναβάλεις μια διοργάνωση αυτού του μεγέθους. Υπάρχουν τόσες παράμετροι, τόσες χώρες, δεν μπορείς να πεις ας το κάνουμε τον Οκτώβριο. Ούτε μπορείς να αλλάξεις τοποθεσία, δεν υπάρχουν τόσα μέρη στον κόσμο που μπορούν να ετοιμάσουν τις εγκαταστάσεις τους σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα”.

Σύμφωνα με τον Ντικ Πάουντ, η κατάσταση δε βρίσκεται στα χέρια της ΔΟΕ, καθώς “αν η κατάσταση ξεφύγει, όπως ξέφυγε η ισπανική γρίπη στις αρχές του 20ου αιώνα που σκότωσε εκατομμύρια ανθρώπους, τότε θα πρέπει να αποδεχθούμε απλά την κατάσταση”.

Δείτε ακόμα:

Ολυμπιακοί Αγώνες 2020: Το Τόκιο θα «μεταμορφωθεί» μέσω της τεχνολογίας!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Marketing

Πλήρης Απασχόληση

18-12-2023

Μαρούσι

Marketing

Πλήρης Απασχόληση

19-12-2023

Βούλα

⚽🏀 LIVE SCORES
19 Απρ. 2024
ΠΑΟ
20:15
-
ΠΕΡ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;