Κι όμως, το να αρχίζεις τη δουλειά πριν τις 10 το πρωί δεν κάνει καλό στον οργανισμό σου!
Μία νέα έρευνα υποστηρίζει ότι όλες οι καθημερινές μας εργασίες πρέπει να αρχίζουν μετά τις 10 το πρωί. Και, ίσως, να έχει δίκιο!

Όλοι έχουμε αντιμετωπίσει προβλήματα με το πρωινό ξύπνημα. Ειδικά, στα σχολικά χρόνια που έπρεπε να ξυπνάς αρκετά πρωί! Οι περισσότεροι πιστεύουν ότι το να ξυπνάς αρκετά πρωί κάνει καλό στην υγεία σου, αλλά και στην απόδοσή σου μέσα στην ημέρα. Ωστόσο, μία νέα έρευνα έρχεται να τα ανατρέψει όλα αυτά!

Εσύ που λατρεύεις τον πρωινό ύπνο, τώρα έχεις και αποδείξεις γιατί πρέπει να τον λατρεύεις!

Σύμφωνα με μία έρευνα που έγινε στο Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης από τον Dr. Paul Kelley, το να ξεκινάμε τη δουλειά, τη σχολή και το σχολείο στης 10 το πρωί είναι μία σημαντική και καθοριστική αλλαγή που πρέπει να γίνει στην κοινωνία. Η αλλαγή αυτή θα έχει πολύ θετικές επιπτώσεις στην υγεία των ανθρώπων, αλλά και στην απόδοσή μας, στα καθημερινά μας νεύρα και σε πολλά άλλα.

Ο καθηγητής υποστηρίζει ότι ο ύπνος είναι ένα σημαντικό κοινωνικό ζήτημα και ότι ο σύγχρονος άνθρωπος δεν κοιμάται σωστά. Μάλιστα, υπογράμμισε ότι οι περισσότεροι άνθρωποι έχουν έλλειψη ύπνου!

Οι άνθρωποι δεν μπορούμε να αλλάξουμε το βιολογικό μας ρολόι, όπως και κάθε άλλο θηλαστικό. Όσες προσπάθειες και να έχουν γίνει έχουν αποτύχει, καθώς δεν είναι κάτι αντιληπτό, αλλά ελέγχεται από τον ήλιο και το φως του που επιδρά απευθείας στο μυαλό μας.

Η έρευνα απέδειξε ότι το να πιέζεις τους εργαζόμενους να αρχίζουν δουλειά πριν τις 10 το πρωί έχει αρνητικές επιπτώσεις στην υγεία τους και στον οργανισμό τους. Μάλιστα, η έρευνα έδειξε ότι η καθημερινή αυτή πίεση προκαλεί ασθένειες, εξάντληση και πολλά νεύρα. Μέχρι την ηλικία των 55, οι καθημερινοί μας ρυθμοί δεν είναι σε συγχρονισμό με το σημερινό πρότυπο εργασίας που θέλει η δουλειά να ξεκινάει στις 9 και να τελειώνει στις 5 το απόγευμα.

Αν νιώθεις ότι ο καθημερινός ύπνος που κάνεις δε σου φτάνει, τότε η έρευνα αυτή έρχεται να σου δείξει ότι έχεις δίκιο.

Δες ακόμα: Μία ώρα ύπνου είναι αρκετή για να ανακτήσεις την χαμένη σου λίμπιντο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Γραφικές Τέχνες

Πλήρης Απασχόληση

19-12-2023

Βούλα

Marketing

Πλήρης Απασχόληση

18-12-2023

Νέα Ιωνία Αττικής

⚽🏀 LIVE SCORES
20 Απρ. 2024
ΟΦΗ
18:30
-
Βόλ
19 Απρ. 2024
ΠΑΟ
20:15
-
ΠΕΡ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;