ΚΕΑ Φεβρουαρίου 2020: Αντίστροφη μέτρηση για την πληρωμή του από τον ΟΠΕΚΑ
ΚΕΑ Φεβρουαρίου 2020: Δείτε αναλυτικά!

Σε δύο εβδομάδες περίπου αναμένεται να πληρωθεί από τον ΟΠΕΚΑτο ΚΕΑ Φεβρουαρίου 2020, το οποίο θα καταβάλλεται πλέον την ίδια ημέρα και αυτή θα είναι η τελευταία εργάσιμη ημέρα κάθε μήνα.

Επομένως, το επίδομα ενοικίου, το ΚΕΑ Φεβρουαρίου 2020 και τα προνοιακά επιδόματα, αναμένεται να πληρωθούν για τον μήνα Φεβρουάριο 2020, την τελευταία εργάσιμη ημέρα.

Με την ψήφιση του σχεδίου νόμου άλλωστε, το ΚΕΑ έχει κι επίσημα μετονομαστεί σε Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα, χωρίς όμως να υπάρχουν κάποιες άλλες αλλαγές.

Έτσι, λοιπόν, όπως και τα υπόλοιπα επιδόματα του ΟΠΕΚΑ, και το ΚΕΑ θα καταβάλλεται την τελευταία εργάσιμη κάθε μήνα.

Η πληρωμή στους δικαιούχους γίνεται μετά την έγκριση με υπουργική απόφαση δαπάνης σε βάρος των πιστώσεων του προϋπολογισμού εξόδων του υπουργείου Εργασίας, οικονομικού έτους 2020, προκειμένου να χρηματοδοτηθεί ο Οργανισμός Προνοιακών Επιδομάτων και Κοινωνικής Αλληλεγγύης (ΟΠΕΚΑ) για την κάλυψη της καταβολής (δαπάνες χορήγησης προνοιακών παροχών σε χρήμα σε ΑμεΑ).

ΚΕΑ Φεβρουαρίου 2020: Πότε θα πληρωθούν οι δικαιούχοι

Η πληρωμή από τον ΟΠΕΚΑ του ΚΕΑ Φεβρουαρίου 2020 στους δικαιούχους και των προνοιακών και διατροφικών επιδομάτων θα γίνει την τελευταία εργάσιμη του Φεβρουαρίου 2020, δηλαδή την Παρασκευή 28 Φεβρουαρίου 2020.

Όπως συμβαίνει με όλες τις πληρωμές, τα επιδόματα αναμένεται να είναι διαθέσιμα- ανάλογα με την τράπεζα- από την προηγούμενη ημέρα από τις απογευματινές ώρες.

Έτσι, οι δικαιούχοι θα έχουν διαθέσιμα μέσω ΑΤΜ τα χρήματα από τις 27 Φεβρουαρίου ημέρα Πέμπτη και σίγουρα από το απόγευμα και μετά.

Αιτήσεις για το πρόγραμμα μπορούν να υποβληθούν ηλεκτρονικά, είτε μέσω των Δήμων, είτε μέσω των Κέντρων Κοινότητας ή από τους αιτούντες απευθείας, συμπληρώνοντας την αίτηση που διατίθεται ηλεκτρονικά στην ιστοσελίδα www.keaprogram.gr.

Η προθεσμία για τη διαδικασία υποβολής αιτήσεων είναι ανοιχτή και η αίτηση μπορεί να υποβληθεί καθ’ όλη τη διάρκεια εφαρμογής του προγράμματος.

Θυμίζουμε ότι το Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης μετονομάζεται σε Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα και εισάγεται το κριτήριο της φοίτησης των παιδιών στην υποχρεωτική εκπαίδευση.

Στις περιπτώσεις, λοιπόν, που το νοικοκυριό περιλαμβάνει ανήλικα μέλη, για τα οποία συντρέχουν οι προϋποθέσεις φοίτησής τους στην υποχρεωτική εκπαίδευση, το επίδομα χορηγείται υπό την προϋπόθεση αφενός της εγγραφής τους σε σχολείο αφετέρου της πραγματικής φοίτησής τους, η οποία θεωρείται ότι συντρέχει όταν το ανήλικο μέλος δεν υποχρεούται να επαναλάβει την ίδια τάξη λόγω του αριθμού των απουσιών του.

Η ρήτρα αυτή εφαρμόζεται για πρώτη φορά από το σχολικό έτος 2020-2021.

ΚΕΑ 2020 πληρωμές από τον ΟΠΕΚΑ:

-28 Φεβρουαρίου

– 31 Μαρτίου

– 30 Απριλίου

– 29 Μαΐου

– 30 Ιουνίου

– 31 Ιουλίου

– 31 Αυγούστου

– 30 Σεπτεμβρίου

– 30 Οκτωβρίου

– 30 Νοεμβρίου

– 31 Δεκεμβρίου.

Επίδομα διαθεσιμότητας: Ποιοι το δικαιούνται από τον ΟΑΕΔ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Marketing

Πλήρης Απασχόληση

18-12-2023

Αθήνα

Μέσα μαζικής ενημέρωσης

Πλήρης Απασχόληση

04-01-2024

Κηφισιά

⚽🏀 LIVE SCORES
19 Απρ. 2024
ΠΑΟ
20:15
-
ΠΕΡ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;