6 συμβουλές που θα σε βοηθήσουν όταν βρίσκεσαι υπό πίεση
Αν βιώνεις μία πιεστική περίοδο στη ζωή σου, τότε συνέχισε να διαβάζεις.

Πολλές φορές στην ζωή μας είναι πιθανό να βρεθούμε υπό πίεση είτε λόγω μεγάλου φόρτου εργασίας, είτε επειδή πρέπει να πετύχουμε έναν υψηλό στόχο, όπως για παράδειγμα να πάρουμε το πολυπόθητο πτυχίο.

Παρόλα αυτά η διαχείριση της πίεσης και του άγχους κρίνεται απαραίτητη προκειμένου να είμαστε και να νιώθουμε ισορροπημένοι. Επιπλέον, η διαχείριση του άγχους θεωρείται σημαντικό προσόν για οποιαδήποτε δουλειά, αφού σε κάθε δουλειά υπάρχει το ενδεχόμενο να περάσεις κάποιες περιόδους που μπορεί να σε αγχώσουν.

Πώς όμως μπορείς να διαχειριστείς το άγχος σου; Ας δούμε παρακάτω…

1.Επικεντρώσου στον στόχο

Ο καλύτερος τρόπος για να αποβάλλεις το άγχος, ή έστω, να το χρησιμοποιήσεις υπέρ σου, είναι να επικεντρωθείς στον στόχο, ο οποίος λογικά σε έκανε εξ’ αρχής να βρίσκεσαι υπό πίεση. Έτσι, προκειμένου να χαλαρώσεις, μπορείς να δημιουργήσεις ένα πλάνο δράσης, και να το ακολουθήσεις πιστά, ώστε να είσαι πιο ήρεμος και εν τέλει να επιτύχεις τον στόχο που σε άγχωσε τόσο πολύ.

2.Ανακάλυψε ευκαιρίες

Κάθε πιεστική και δύσκολη περίοδος είναι μία καλή ευκαιρία για να αναπτυχθούμε περισσότερο. Έτσι, εκτός από το να επικεντρωθείς στον στόχο, μπορείς να αφουγκραστείς την δυσκολία της κατάστασης και να σκεφτείς τι είναι δυνατόν να κερδίσεις μέσα από αυτήν, ώστε να βγεις πιο… δυνατός!

3.Γράψε τις σκέψεις σου

Όταν είμαστε αγχωμένοι, είθισται να μας κυριεύουν πολλές αρνητικές σκέψεις. Προκειμένου να χαλαρώσεις λοιπόν, θα ήταν καλό να έχεις ένα ειδικό τετράδιο (ας πούμε ημερολόγιο) στο οποίο μπορείς να γράψεις όλες σου τι σκέψεις, αποβάλλοντάς τες από πάνω σου. Σκέψου το σα να βγάζεις τα σκουπίδια έξω, με τη μόνη διαφορά ότι αυτή την φορά τα βγάζεις από τις σκέψεις σου… στο τετράδιο!

4.Social Media

Η αλήθεια είναι πως τα social media αποτελούν συχνά πηγή άγχους. Για αυτό τον λόγο αν βρίσκεσαι υπό μεγάλη πίεση, καλό θα ήταν να κάνεις αποτοξίνωση από τα social media απομακρύνοντας τον εαυτό σου από αυτά για μερικές ημέρες.

5.Άσκηση

Όπως είναι άλλωστε και επιστημονικά αποδεδειγμένο, η άσκηση βοηθάει στην χαλάρωση και ανακουφίζει από το άγχος. Για περιόδους μάλιστα που βρισκόμαστε υπό μεγάλη πίεση συνίσταται ιδιαιτέρως η yoga, που ως γνωστόν είναι από τις πιο χαλαρωτικές μορφές άσκησης.

6.Διατροφή

Εκτός από την άσκηση σημαντικός παράγοντας της ψυχικής μας υγείας (και όχι μόνο) είναι η διατροφή. Για αυτό το λόγο είναι σημαντικό ιδιαιτέρως όταν βιώνεις μεγάλη πίεση να μαγειρεύεις υγιεινά στο σπίτι σου, και να τρως με την οικογένεια, τον/την συγκάτοικό σου ή τον/την σύντροφό σου.

Δείτε επίσης: Εξεταστική: 6 συμβουλές για να κάνεις καλύτερη επανάληψη της ύλης

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Logistics

Πλήρης Απασχόληση

09-01-2024

Κηφισιά

Πληροφορική

Πλήρης Απασχόληση

22-01-2024

Αιγάλεω

⚽🏀 LIVE SCORES
30 Μαρ. 2024
Παν
15:00
-
Αστ
30 Μαρ. 2024
Βόλ
17:30
-
Κηφ
29 Μαρ. 2024
ΦΕΝ
19:45
-
ΑΛΜΠ
29 Μαρ. 2024
ΒΙΡ
21:30
-
ΠΑΟ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  
  
  
 1