4 σημάδια που σου δείχνουν ότι ΠΡΕΠΕΙ να περιορίσεις την κατανάλωση καφέ
Μπορεί ο καφές να σε βοηθάει να ξυπνάς, αλλά η μεγάλη κατανάλωσή του προκαλεί και αρνητικά πράγματα στον οργανισμό.

Ο καφές είναι μία καθημερινή συνήθεια που είναι δύσκολο να κόψεις. Η αλήθεια είναι ότι έχουμε κάνει τον οργανισμό μας να πιστέψει ότι αν δεν πιούμε καφέ το πρωί δε θα μπορέσουμε να ξυπνήσουμε. Όμως, υπάρχουν και κάποια σημάδια που μας δείχνουν ότι πίνουμε ΠΟΛΥ καφέ!

Είναι σημάδια που εντοπίζουμε στον οργανισμό μας και το σώμα μας και μας προειδοποιούν για τις κακές επιδράσεις που έχει ο καφές στον οργανισμό μας. Γι αυτό πρέπει να τους δώσουμε ιδιαίτερη σημασία!

Πάμε να δούμε ποια είναι αυτά;

1. Έχεις πρόβλημα με το στομάχι σου

Αν νιώθεις ενοχλήσεις στο στομάχι σου, πόνους ή νιώθεις πικρία μετά την κατάποση καφέ, καλό είναι να τον αποφύγεις όσο μπορείς.

2. Νιώθεις κουρασμένος την επόμενη μέρα

Μπορεί ο καφές λόγο της καφεΐνης να σε διεγείρει στιγμιαία. Όμως, πολλές φορές, μία άλλη ουσία που ονομάζεται αδενοσίνη, μπορεί να προκαλέσει την αίσθηση της κούρασης την επόμενη ημέρα.

3. Νιώθεις αυξημένο άγχος

Αν πίνεις πολύ καφέ κάθε μέρα, τότε, μπορεί να αρχίσεις να αποκτάς συμπτώματα ακραίου άγχους και υπερκινητικότητας. Ο καφές βοηθάει στο να απελευθερώνεται αδρεναλίνη στον οργανισμό, οπότε, η μεγάλη κατανάλωσή του προκαλεί αρνητικές καταστάσεις στον οργανισμό σου.

4. Αρχίζεις να μην μπορείς να κοιμηθείς καλά το βράδυ

Ερευνητές έχουν αποδείξει ότι η μεγάλη κατανάλωση καφεΐνης έχει σαν συνέπεια να αυξάνεται και ο χρόνος που χρειάζεσαι για να κοιμηθείς. Οπότε, το αίσθημα της αϋπνίας μπορεί να αρχίσει να σε καταβάλει!

Δες ακόμα: Πώς γίνεται να μας… «ξυπνάει» ο καφές; (vid)

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Αγροτικά

Πλήρης Απασχόληση

24-01-2024

Ηρακλειο Κρητης

Marketing

Πλήρης Απασχόληση

08-01-2024

Μαρούσι

⚽🏀 LIVE SCORES
18 Απρ. 2024
LOS
90'
2 - 1
Ast
18 Απρ. 2024
Φιο
90'
1 - 0
Vik
18 Απρ. 2024
ΟΣΦΠ
ΤΕΛ
80 - 69
ΠΡΟΜ
19 Απρ. 2024
ΠΑΟ
20:15
-
ΠΕΡ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;