5 συμβουλές για σένα που έχεις εξεταστική και δουλεύεις παράλληλα!
Όταν η εξεταστική συνδυάζεται με επαγγελματικές υποχρεώσεις είναι λίγο πιο δύσκολη!

Η εξεταστική είναι μία δύσκολη περίοδος για κάθε φοιτητή. Αν μάλιστα παράλληλα δουλεύεις, τότε ο όγκος των υποχρεώσεων μάλλον σου φαίνεται βουνό και είναι πολύ πιθανό να σε καταβάλλει το άγχος. Για αυτό το λόγο εμείς συγκεντρώσαμε 6 συμβουλές για εσένα που έχεις εξεταστική, αλλά παράλληλα εργάζεσαι.

Συμβουλή #1

Είναι σημαντικό να χρησιμοποιήσεις τον ελεύθερο σου χρόνο εποικοδομητικά. Αυτό σημαίνει ότι είναι σημαντικό να αξιοποιήσεις τον χρόνο που σου απομένει από τη δουλειά σου προκειμένου να διαβάσεις. Μπορείς λοιπόν να διαβάσεις μέρος των σημειώσεων σου στο δρόμο για τη δουλειά ή κατά την διάρκεια του διαλείμματος.

Επίσης, μπορείς να ορίσεις 1 ή 2 ώρες πριν ή μετά την δουλειά προκειμένου να διαβάζεις.

Συμβουλή #2

Όταν δουλεύεις και σπουδάζεις ταυτόχρονα, μπορεί να νιώσεις το άγχος να σε καταβάλλει συχνά. Για αυτό δεν πρέπει να ξεχνάς ότι το σημαντικότερο που έχεις είναι ο εαυτός σου και πρέπει να τον φροντίζεις. Μην παραλείπεις λοιπόν το γυμναστήριο ή πήγαινε μία βόλτα με τα πόδια, καθώς η άσκηση μειώνει το άγχος.

Γενικώς φρόντιζε να αφιερώνεις τουλάχιστον 30 λεπτά στην χαλάρωσή σου.

Συμβουλή #3

Να έχεις ρεαλιστικούς στόχους. Αν λοιπόν θεωρείς ότι βάσει του προγράμματός σου μπορείς να δώσεις μόνο 1 ή 2 μαθήματα, τότε επικεντρώσου σε αυτά. Ειδάλλως κινδυνεύεις να κοπείς σε όλα ή να μην είσαι τόσο αποδοτικός όσο χρειάζεται στην δουλειά σου και σκοπός είναι να ισορροπήσεις ανάμεσα στην εκπαίδευση και την δουλειά σου.

Συμβουλή #4

Βρες το ιδανικό μέρος για διάβασμα και μείνε σε αυτό. Το ιδανικό μέρος για διάβασμα διαφέρει από σε άτομο, αφού κάποιοι βολεύονται στη βιβλιοθήκη, κάποιοι στο δωμάτιό τους, ενώ κάποιοι άλλοι σε κάποιο ήσυχο καφέ. Θα δεις ότι με το που βρεις ένα μέρος που σε εμπνέει για διάβασμα, με το που βρεθείς σε αυτό το μέρος θα μπαίνεις κατευθείαν σε mood για διάβασμα!

Και φυσικά φρόντιζε πάντα το μέρος που θα διαβάζεις να είναι καθαρό και οργανωμένο!

Συμβουλή #5

Ο ύπνος είναι πολύ σημαντικός οπότε δεν πρέπει να κάνεις “περικοπές”. Είναι προτιμότερο να κοιμηθείς μία ώρα νωρίτερα προκειμένου να ξυπνήσεις ξεκούραστος πιο νωρίς και να διαβάσεις, παρά να το ξενυχτήσεις και να πέσεις για ύπνο αργά. Η έλλειψη ύπνου είναι ο πιο εύκολος τρόπος άλλωστε για να αποτύχεις στις εξετάσεις και να εξαντλήσεις παράλληλα τον εαυτό σου.

Δείτε επίσης: 5 πράγματα που πρέπει να αποφύγεις τις πρώτες ημέρες στη δουλειά

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Υπάλληλοι γραφείου

Πλήρης Απασχόληση

09-01-2024

Νέα Ιωνία Αττικής

Πωλήσεις

Πλήρης Απασχόληση

14-02-2024

Καλλιθέα Αττικής

950

⚽🏀 LIVE SCORES
30 Μαρ. 2024
Παν
15:00
-
Αστ
30 Μαρ. 2024
Βόλ
17:30
-
Κηφ
28 Μαρ. 2024
ΖΑΛΓΚ
20:00
-
ΜΛΝ
28 Μαρ. 2024
ΠΑΡ
21:30
-
ΟΣΦΠ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;