Τριών Ιεραρχών 2020: Ανοιχτά θα παραμείνουν τα σχολεία - Αναλυτικά η ανακοίνωση του Υπουργείου Παιδείας
Ανοιχτά τα σχολεία κατά την ημέρα της εορτής των Τριών Ιεραρχών 2020, όπως αναφέρει το Υπουργείο Παιδείας σε σχετική ανακοίνωση

Λίγο μετά τη δημοσίευση της διάταξης που περιλαμβάνεται σε νομοσχέδιο του Υπουργείου Παιδείας και η οποία προβλέπει την κατάργηση της σχολικής αργίας για την εορτή των Τριών Ιεραρχών, το Υπουργείο Παιδείας ανακοίνωσε σήμερα (Δευτέρα, 13 Ιανουαρίου) πως τα σχολεία θα παραμείνουν ανοιχτά τη συγκεκριμένη ημέρα.

Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση: «η 30η Ιανουαρίου κάθε έτους, ημέρα της εορτής των Τριών Ιεραρχών, αποκαθίσταται ως ημέρα πραγματοποίησης εορταστικών εκδηλώσεων προς τιμήν των τριών Αγίων και της Παιδείας, καθώς και όλης της εκπαιδευτικής κοινότητας».

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Υπουργείου Παιδείας:

“Ανοικτά και όχι κλειστά σχολεία την 30ή Ιανουαρίου. Αποκαθίσταται η ημέρα εορτασμού των Τριών Ιεραρχών.

Η 30ή Ιανουαρίου κάθε έτους, ημέρα της εορτής των Τριών Ιεραρχών, αποκαθίσταται ως ημέρα πραγματοποίησης εορταστικών εκδηλώσεων προς τιμήν των τριών Αγίων και της Παιδείας, καθώς και όλης της εκπαιδευτικής κοινότητας. Η εν λόγω ρύθμιση αφορά τόσο την πρωτοβάθμια όσο και τη δευτεροβάθμια εκπαίδευση, δημόσια και ιδιωτική.

Κατά τα λοιπά, το σχολείο θα λειτουργεί κανονικά και θα πραγματοποιείται το ωρολόγιο πρόγραμμα των μαθημάτων της ημέρας. Η σχετική νομοθετική ρύθμιση, που εμπεριέχεται σε κατατεθέν Νομοσχέδιο του Υπουργείου, θα προσαρμοστεί κατά την κοινοβουλευτική διαδικασία προκειμένου να αποτυπώνει πλήρως τα ανωτέρω.”

Εντός των ημερών, σε όλα τα σχολεία θα σταλεί ερμηνευτική εγκύκλιος, ώστε να ενημερωθούν σχετικά οι μαθητές, οι εκπαιδευτικοί και οι γονείς.

Δείτε ακόμα:

Τριών Ιεραρχών: Καταργείται η σχολική αργία με διάταξη του Υπουργείου Παιδείας

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Πωλήσεις

Πλήρης Απασχόληση

27-02-2024

Αγία Παρασκευή Αττικής

Πληροφορική

Πλήρης Απασχόληση

22-01-2024

Αιγάλεω

⚽🏀 LIVE SCORES
20 Απρ. 2024
ΟΦΗ
52'
2 - 0
Βόλ
20 Απρ. 2024
Αστ
7'
0 - 0
Παν
20 Απρ. 2024
ΑΡΗΣ
ΤΕΛ
60 - 69
ΚΟΛ
21 Απρ. 2024
ΑΕΚ
17:15
-
ΠΑΟΚ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;