Πυρκαγιές στην Αυστραλία: 1,25 δισ. ζώα έχουν σκοτωθεί, σύμφωνα με τη WWF
Μιλάμε ίσως για τη μεγαλύτερη καταστροφή του αιώνα, όπως εκτιμά η WWF της Αυστραλίας

Από τον Δεκέμβριο βρίσκονται σε εξέλιξη πυρκαγιές στην Αυστραλία, οι οποίες έχουν προκαλέσει άνευ προηγουμένου καταστροφή στο φυσικό περιβάλλον και όχι μόνο, στοιχίζοντας τη ζωή σε τουλάχιστον 25 ανθρώπους και πάνω από ένα δισεκατομμύριο ζώα.

Μέσα σε μόλις πέντε ημέρες μάλιστα, οι εκτιμήσεις για τα νεκρά ζώα που έχασαν τη ζωή τους είτε άμεσα, είτε έμμεσα από τις φωτιές, ανέβηκε από το μισό δισεκατομμύριο στο 1,25 δισ., ενώ οι φλόγες αφανίζουν στο πέρασμά τους τεράστιες εκτάσεις φυσικών θαμνότοπων, δασών και πάρκων μετατρέποντας σε στάχτη ολόκληρα οικοσυστήματα.

1,25 δισ. ζώα έχουν σκοτωθεί, σύμφωνα με τη WWF Αυστραλίας

Σύμφωνα με τη WWF Αυστραλίας, υπολογίζεται ότι περίπου 84 εκατομμύρια στρέμματα έχουν καεί σε ολόκληρη τη χώρα.

Η έκταση της καταστροφής ισοδυναμεί με το εμβαδό της Αυστρίας, ενώ ανάμεσα στα θύματα είναι και χιλιάδες θηλαστικά, όπως, κοάλα της ακτής της Nέας Νότιας Ουαλίας, καγκουρό, νυχτερίδες, και μικρά θηλαστικά και πτηνά.

Όπως σημειώνει η WWF Αυστραλίας με χτεσινή δημοσίευση στο αντίστοιχο ελληνικό τμήμα της επίσημης ιστοσελίδας της, «Πολλά δάση θα χρειαστούν δεκαετίες να ανακάμψουν ενώ κάποια είδη μπορεί να βρίσκονται πλέον ενώπιον οριστικής εξαφάνισης. Δεν μπορούμε να γνωρίζουμε την πλήρη έκταση της καταστροφής μέχρι να καταλαγιάσουν οι πυρκαγιές» […] «Το μέγεθος της καταστροφής δεν μας εκπλήσσει, αφού οι επιστήμονες προειδοποιούν εδώ και μία δεκαετία ότι θα συνέβαινε κάτι τέτοιο».

Για να υπολογιστούν τα αποτελέσματα αυτά, χρησιμοποιήθηκε η μεθοδολογία που υπολογίζει τις επιπτώσεις της αποψίλωσης των δασικών εκτάσεων, στην άγρια πανίδα της Αυστραλίας, κάνοντας αναγωγή στα επιστημονικά δεδομένα του Καθηγητή Κρις Ντίκμαν από το Πανεπιστήμιο του Σίδνεϋ.

Όσο απίθανο κι αν μοιάζει, ο καθηγητής Κρις Ντίκμαν, ο οποίος και έδωσε την αρχική εκτίμηση των 480 εκατομμυρίων νεκρών ζώων, υποστηρίζει τώρα ότι ακόμα και ο αριθμός του ενός δισεκατομμυρίου μπορεί να είναι εξίσου συντηρητικός, καθώς μιλάμε για μια από τις μεγαλύτερες, ίσως και τη μεγαλύτερη φυσική καταστροφή του αιώνα.

Δείτε ακόμα: Φωτιές στην Αυστραλία: Μπασκετμπολίστας προσφέρει 100 δολάρια για κάθε τρίποντο ή κάρφωμα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Πρόσθετες Υπηρεσίες Τουρισμού

Εποχιακή Εργασία

21-12-2023

Μυκονος

Marketing

Πλήρης Απασχόληση

08-01-2024

Μαρούσι

⚽🏀 LIVE SCORES
24 Απρ. 2024
Λαμ
17:00
-
ΠΑΟ
24 Απρ. 2024
Άρη
19:30
-
Ολυ
23 Απρ. 2024
ΠΑΟ
20:30
-
ΜΑΚ
23 Απρ. 2024
Ρεάλ
22:00
-
ΜΠΑ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;