ΟΑΕΔ - Επίδομα 1.150 ευρώ: Ποιοι είναι δικαιούχοι;
ΟΑΕΔ: Δείτε αναλυτικά!

O ΟΑΕΔ χορηγεί ορισμένα ειδικά επιδόματα σε ανέργους που είναι εγγεγραμμένοι στο μητρώο του, ανάμεσα στα οποία είναι και το ειδικό επίδομα των 1.150 ευρώ.

Για το εν λόγω επίδομα, η διαδικασία υποβολής των αιτήσεων έχει ξεκινήσει από τον Απρίλιο του 2019.

Επίδομα 1.150 ευρώ – ΟΑΕΔ: Δικαιούχοι

Οι εγκλωβισμένοι εργαζόμενοι είναι ίσοι εργάζονται σε επιχειρήσεις του ιδιωτικού τομέα που είναι σε επισφαλή θέση εργασίας, λόγω του γεγονότος ότι απασχολούνται σε επιχειρήσεις που βρίσκονται σε δυσχερή οικονομική και επιχειρηματική θέση, με αποτέλεσμα να αντιμετωπίζουν σοβαρές οικονομικές δυσκολίες, με κύρια χαρακτηριστικά: – τη μη καταβολή δεδουλευμένων για μεγάλο χρονικό διάστημα (άνω των έξι-οκτώ μηνών) – την υπαγωγή των εργαζόμενων σε καθεστώς επίσχεσης εργασίας – την υπαγωγή των εργαζόμενων σε καθεστώς διαθεσιμότητας.

Αφορά σε ένα σύστημα παροχής και διαχείρισης υπηρεσιών επαγγελματικής κατάρτισης που προσφέρει τη δυνατότητα στους άμεσα ωφελούμενους να λαμβάνουν υπηρεσίες κατάρτισης – πιστοποίησης από παρόχους, οι οποίοι έχουν αδειοδοτηθεί ως πάροχοι κατάρτισης, σύμφωνα με τις προδιαγραφές που ορίζει ο Ε.Ο.Π.Π.Ε.Π., ή πιστοποίησης και θα παρουσιάζονται διαθέσιμοι ανά περιφέρεια μέσα στο πληροφοριακό σύστημα του έργου.

Επιταγή κατάρτισης: αφορά στην οικονομική αξία των κάτωθι: – ποσού κατά μέσο όρο 900€ (120 ώρες * 7,5 εκπαιδευτικό επίδομα) ανά ωφελούμενο που αντιστοιχεί στην παροχή υπηρεσιών κατάρτισης ). – ποσού 250€ ανά ωφελούμενο για την επιτυχή ολοκλήρωση των εξετάσεων πιστοποίησης.

– κόστους κατάρτισης ανά ωφελούμενο 672€ (120 ώρες * 5,6) που αφορά στους παρόχους κατάρτισης. – κόστους πιστοποίησης ανά ωφελούμενο 120€, που αφορά στους παρόχους πιστοποίησης.

Πού θα κάνεις αίτηση για το ειδικό επίδομα του ΟΑΕΔ:

Όσοι ενδιαφέρονται να υποβάλλουν σχετική αίτηση για το επίδομα των 1.150 ευρώ, μπορούν να το κάνουν στην ηλεκτρονική πλατφόρμα: http://epiteliki-ergasias.gov.gr.

Ειδικότερα, οι εν λόγω εργαζόμενοι θα πάρουν επίδομα 1.150 ευρώ, δηλαδή επίδομα 7,50 ευρώ μεικτά ανά ώρα κατάρτισης, με μέσο όρο συνολικών ωρών κατάρτισης τις 120 ώρες, και κατ΄ αποκοπή επίδομα 250 ευρώ μεικτά μετά την επιτυχή ολοκλήρωση των εξετάσεων πιστοποίησης.

ΟΑΕΔ – Πώς θα κάνεις την αίτηση για το ειδικό επίδομα των 1.150 ευρώ:

Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να δώσουν τη συναίνεσή τους για την συλλογή και επεξεργασία δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα επιλέγοντας το σχετικό εικονίδιο.

Ακολούθως, συμπληρώνουν τη φόρμα «Αίτηση συμμετοχής» με τα αναγκαία στοιχεία (ταυτότητας, κατοικίας/ επικοινωνίας, στοιχεία εργασίας, λόγος/ λόγοι υποβολής αίτησης στη δράση).

Οι ενδιαφερόμενοι δηλώνουν με σειρά προτίμησης τις Περιφερειακές Ενότητες στις οποίες επιθυμούν να παρακολουθήσουν τα διάφορα στάδια της δράσης. Μπορούν να δηλωθούν από 1 έως και 3 Περιφερειακές Ενότητες.

Στο τελευταίο τμήμα της φόρμας, οι αιτούντες δηλώνουν υπεύθυνα ότι: Εξακολουθούν να εργάζονται στην εταιρεία που ανέφεραν και τα στοιχεία που συμπλήρωσαν είναι ακριβή και αληθή.

Το Πληροφοριακό Σύστημα αποδίδει σε κάθε αίτηση ένα μοναδικό Κωδικό Αριθμό Υποβολής Αίτησης Συμμετοχής (ΚΑΥΑΣ), τον οποίο οι αιτούντες πρέπει να διατηρήσουν καθ’ όλη τη διάρκεια του προγράμματος.

Όταν ολοκληρωθεί η διαδικασία υποβολής, οι ενδιαφερόμενοι δεν θα έχουν τη δυνατότητα να επανέλθουν, να διορθώσουν, ή να επεξεργαστούν με οποιοδήποτε τρόπο την αίτησή τους.

Όσοι απορριφθούν κατά τη διαδικασία αξιολόγησης των αιτήσεων, έχουν το δικαίωμα να υποβάλουν αντίρρηση.

Οι αιτήσεις που θα υποβληθούν, θα διασταυρώνονται και θα ελέγχονται με τα στοιχεία του συστήματος «Εργάνη» και τα στοιχεία του Μητρώου εργαζόμενων σε επίσχεση του ΟΑΕΔ.

Η σειρά κατάταξης στο Μητρώο θα χρησιμοποιηθεί ως κριτήριο προτεραιότητας για την ένταξη των ωφελούμενων στις διάφορες φάσεις της υλοποίησης, δηλαδή τη συμβουλευτική, την κατάρτιση και την πιστοποίηση.

Μητρώο Παρόχων: το Μητρώο που θα συγκροτήσει η Ειδική Υπηρεσία Επιτελική Δομή ΕΣΠΑ ΥΠΕΚΑΑ, μέσω πληροφοριακού συστήματος για την υλοποίηση της δράσης, με αδειοδοτημένους παρόχους κατάρτισης από τη Γενική Γραμματεία Νέας Γενιάς και Δια Βίου Μάθησης του Υπουργείου Παιδείας Έρευνας & Θρησκευμάτων, σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις, σύμφωνα με τους όρους και τις προϋποθέσεις που θα τεθούν σε επόμενη όμοια Απόφαση.

Μητρώο Ωφελουμένων

Επόμενο

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Μεταφορές

Πλήρης Απασχόληση

22-01-2024

Μαρούσι

800

Παραγωγή

Πλήρης Απασχόληση

09-01-2024

Κηφισιά

⚽🏀 LIVE SCORES
30 Μαρ. 2024
Παν
15:00
-
Αστ
30 Μαρ. 2024
Βόλ
17:30
-
Κηφ
29 Μαρ. 2024
ΦΕΝ
19:45
-
ΑΛΜΠ
29 Μαρ. 2024
ΒΙΡ
21:30
-
ΠΑΟ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;