Αντίστροφη μέτρηση για τις χειμερινές εκπτώσεις - Τι να προσέξετε
Πότε ξεκινούν οι χειμερινές εκπτώσεις και πόσο θα διαρκέσουν

Διανύουμε το πρώτο δεκαήμερο του 2020 και η αντίστροφη μέτρηση για τις χειμερινές εκπτώσεις 2020 έχει κι επίσημα ξεκινήσει!

Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος, οι χειμερινές εκπτώσεις θα ξεκινήσουν τον πρώτο μήνα του χρόνου.

Χειμερινές εκπτώσεις 2020: Πότε ξεκινούν – Πόσο θα διαρκέσουν

Πιο συγκεκριμένα, οι χειμερινές εκπτώσεις 2020 θα ξεκινήσουν τη δεύτερη Δευτέρα του Ιανουαρίου, δηλαδή την ερχόμενη Δευτέρα στις 13 Ιανουαρίου 2020 και θα ολοκληρωθούν την τελευταία ημέρα του Φεβρουαρίου, δηλαδή το Σάββατο 29 του επόμενου μήνα (Φλεβάρη), μιας και το 2020 είναι δίσεκτο έτος.

Σημειώνεται ότι οι επίσημες περίοδοι των εκπτώσεων μέσα στο έτος είναι τέσσερις, δύο χειμερινές και δύο καλοκαιρινές, ενώ είθισται μέσα αυτά τα διαστήματα κάποιες Κυριακές τα καταστήματα είναι ανοιχτά.

Ποια Κυριακή θα είναι ανοιχτά τα μαγαζιά

Την πρώτη Κυριακή των εκπτώσεων, δηλαδή στις 19 Ιανουαρίου 2020, το προτεινόμενο ωράριο λειτουργίας για εκείνη την Κυριακή είναι από τις 11:00 έως τις 18:00.

Τι πρέπει να προσέξουν οι καταναλωτές

Σύμφωνα με τον Εμπορικό Σύλλογο Αθηνών, λοιπόν, οι εμπορικές επιχειρήσεις θα πρέπει να δείξουν ιδιαίτερη προσοχή στα εξής:

-Η αναγραφή διπλής τιμής, δηλαδή της παλαιάς (διαγεγραμμένης) και της νέας τιμής όλων των ειδών που πωλούνται με έκπτωση είναι υποχρεωτική.

-Επιτρέπεται και η αναγραφή και η εμπορική επικοινωνία ποσοστού έκπτωσης.

-Εφόσον παρέχεται μειωμένη τιμή σε περισσότερα από το 60% του συνόλου των πωλούμενων ειδών, η επίδειξη του παρεχόμενου ποσοστού έκπτωσης επιβάλλεται, οπότε θα πρέπει να αναγράφεται στην προθήκη του καταστήματος και σε οποιαδήποτε άλλη εμπορική επικοινωνία.

-Στην περίπτωση που υπάρχουν διαφορετικά ποσοστά έκπτωσης ανά κατηγορίες προϊόντων, θα πρέπει να αναγράφεται το εύρος του παρεχόμενου ποσοστού («από …. % έως …. %»).

-Σε κάθε άλλη περίπτωση θα αναγράφεται ότι οι εκπτώσεις αφορούν επιλεγμένα είδη με αναφορά στο αντίστοιχο ποσοστό.

-Οι καταστηματάρχες θα πρέπει, σε περίπτωση ελέγχου, να είναι σε θέση να αποδείξουν, ότι η παλαιά τιμή πώλησης που αναγράφεται στην πινακίδα, ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα.

-Κατά τη διενέργεια των τακτικών εκπτώσεων, απαιτείται ιδιαίτερη προσοχή από τους εμπόρους, τονίζει ο Εμπορικός Σύλλογος Αθηνών, γιατί οι κυρώσεις είναι αυστηρές και στους παραβάτες των διατάξεων επιβάλλεται πρόστιμο ποσού ίσου με το 0,5% του ετήσιου κύκλου εργασιών και πάντως όχι κατώτερο των 5.000 ευρώ.

-Σε περίπτωση που επιβληθεί για δεύτερη φορά πρόστιμο για την ίδια παράβαση μέσα σε διάστημα 5 ετών, το πρόστιμο αυξάνεται στο 3% του ετήσιου κύκλου εργασιών της συγκεκριμένης επιχείρησης.

Ανοίγουν τα σχολεία – Πότε «πέφτουν» οι επόμενες αργίες (Ημερομηνίες)

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Marketing

Πλήρης Απασχόληση

19-12-2023

Νέα Ιωνία Αττικής

Πληροφορική

Πλήρης Απασχόληση

22-01-2024

Αιγάλεω

⚽🏀 LIVE SCORES
18 Απρ. 2024
LOS
19:45
-
Ast
18 Απρ. 2024
Φιο
19:45
-
Vik
18 Απρ. 2024
ΟΣΦΠ
20:15
-
ΠΡΟΜ
19 Απρ. 2024
ΠΑΟ
20:15
-
ΠΕΡ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;