Φοιτητική ζωή: 3 τρόποι για να βρεις την κατάλληλη δουλειά για σένα
Η φοιτητική ζωή σου είναι και η περίοδος για να μπορέσεις να χτίσεις σωστά το μέλλον σου!

Η φοιτητική ζωή κάποια στιγμή τελειώνει, όμως αυτό δε σημαίνει, σε καμία περίπτωση, ότι τώρα θα μείνεις στην αδράνεια. Θα πάρεις το χρόνο που χρειάζεσαι, θα ανασυγκροτηθείς, θα χαρείς το πτυχίο σου και θα κοιτάξεις μπροστά για το επόμενο σημαντικό βήμα σου.

Αν είσαι σε φάση, λοιπόν, που αναζητάς εργασία ή σου έχουν μείνει ακόμα 2-3 μαθήματα στη σχολή μέχρι να ορκιστείς (Είναι τα άτιμα τα τελευταία!) και παράλληλα θες να βρεις μια δουλειά, τότε θα το προσπαθήσεις κι ας σου φαίνεται κάπως δύσκολο με το διάβασμα. Αν βάλεις ένα πρόγραμμα και οργανώσεις σωστά το χρόνο σου θα τα καταφέρεις όλα.

Πάμε να δούμε μερικούς τρόπους που θα σε βοηθήσουν να ακολουθήσεις την καριέρα που ονειρεύεσαι;

1. LinkedIn

Το Linkedln είναι μια πολύ καλή επαγγελματική πλατφόρμα που θα σε βοηθήσει σίγουρα να βρεις μια δουλειά που σε ενδιαφέρει και θα σε φέρει κοντά με ανθρώπους που μπορούν ενδεχομένως να σε καθοδηγήσουν. Τι κάνεις, λοιπόν; Φτιάξε ένα δυνατό προφίλ, βάλε τα βιογραφικά στοιχεία σου, όλα αυτά που έχεις παρακολουθήσει (σεμινάρια, ημερίδες κλπ), πτυχία, μεταπτυχιακά, εργασίες ή τυχόν διπλωματικές κλπ και κάνε την αναζήτηση σου.

2. Σεμινάρια και εκδηλώσεις

Ενημερώσου για τις ημερομηνίες διεξαγωγής διάφορων εκδηλώσεων που έχουν άμεση σχέση με το εργασιακό σου ενδιαφέρον και αντικείμενο. Σε ημέρες καριέρας, για παράδειγμα, θα έρθεις σε επαφή και θα γνωρίσεις ανθρώπους που θα σου παρέχουν τις πληροφορίες που χρειάζεσαι.

3. Σωστό και προσεγμένο βιογραφικό

Φτιάξε ένα καλά οργανωμένο φάκελο με το βιογραφικό σου, πιστοποιήσεις και βεβαιώσεις κάθε είδους από συνέδρια, ημερίδες και ομιλίες που έχεις παρακολουθήσει, το πτυχίο σου ενδεχομένως και ό,τι άλλο πιστεύεις ότι θα χρειαστεί, φόρα τα καλύτερο χαμόγελό σου και ξεκίνα να ψάχνεις. Πήγαινε σε συνεντεύξεις εργασίας και δείξε ότι εσύ είσαι ο κατάλληλος για αυτή τη δουλειά που αναζητούν. Αν τον αγαπάς αυτόν τον τομέα, θα φανεί!

Δες ακόμα: 5 ξένες γλώσσες που θα αυξήσουν τις πιθανότητες για πρόσληψη!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Υπάλληλοι γραφείου

Πλήρης Απασχόληση

09-01-2024

Αθήνα

Πωλήσεις

Πλήρης Απασχόληση

15-02-2024

Νέα Σμύρνη

⚽🏀 LIVE SCORES
28 Απρ. 2024
Ολυ
17:00
-
Λαμ
28 Απρ. 2024
ΠΑΟ
19:30
-
ΑΕΚ
25 Απρ. 2024
ΠΑΟ
21:15
-
ΜΑΚ
25 Απρ. 2024
Ρεάλ
22:00
-
ΜΠΑ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;