Όταν η κομμωτική συναντά την κοινωνική προσφορά το αποτέλεσμα είναι απλά υπέροχο
Τα καλύτερα αύριο ξεκινούν πάντα από τα καλύτερα σήμερα

Η αγάπη μας για οποιαδήποτε μορφή τέχνης, μπορεί να αποτελέσει και τη μεγαλύτερη πηγή έμπνευσης για να γίνουν πράξη τα όνειρα, οι ιδέες και τα σχέδια που χτίζονται στα μυαλά μας για χρόνια.

Και επειδή η τέχνη λειτουργούσε, λειτουργεί και θα λειτουργεί ως κοινωνικός καταλύτης, φορέας αλλαγής και αφορμή για τα πιο όμορφα αποτελέσματα, το μόνο που τελικά χρειάζεται είναι άνθρωποι που αγαπούν την τέχνη τους, πιστεύουν σ’ εκείνη και δίνουν χρόνο για τους συνανθρώπους που μας χρειάζονται.

Κάτι τέτοιο ισχύει και για τα παιδιά του ANBER BARBER SHOP, που κατάλαβαν από νωρίς ότι η κομμωτική είναι το αληθινό τους πάθος κι έτσι, εδώ και χρόνια, δουλεύουν με μεράκι και επιμονή πάνω στο αντικείμενο, έχοντας εξερευνήσει κάθε πτυχή του αντρικού κουρέματος στην Ευρώπη και ανακαλύπτοντας τελικά μέσα από αυτό, έναν νέο κόσμο, γεμάτο γνώσεις και εφόδια, έτσι ώστε να κάνουν πράξη τα όνειρά τους.

Και κάπως έτσι, μέσα απ’ την κουλτούρα του δρόμου και τη διαρκή περιπλάνηση, δημιουργήθηκε το Anber Barber House, το οποίο “ζει” στην οδό Σωκράτους 10 στο Χαλάνδρι, δίνοντας τις βάσεις για ένα καλύτερο αύριο.

Μια από τις βάσεις αυτές, για να μιλάμε και συγκεκριμένα, μπήκε την Κυριακή 8 Δεκεμβρίου 2019, όταν το Anber Barber Shop, θέλοντας να προσφέρει αγάπη και να στηρίξει τους συνανθρώπους μας, συντόνισε νεαρούς κομμωτές και barbers από όλη την Ελλάδα, αλλά και την Κύπρο, οι οποίοι μαζεύτηκαν σε κεντρικά σημεία της Αττικής και προσέφεραν δωρεάν υπηρεσίες σε ανθρώπους που έχουν ανάγκη.

Το κάλεσμα έγινε από την What’s Up της COSMOTE και τον Αναστάση Σταυρόπουλο, ιδιοκτήτη του Anber Barber Shop, ο οποίος -είναι γνωστό- πως εδώ και δύο χρόνια προσφέρει τις υπηρεσίες του ανιδιοτελώς σε ευπαθείς ομάδες, σε αστέγους, σε κρατούμενους φυλακών και πολλούς άλλους συνανθρώπους που το έχουν ανάγκη.

Η δράση πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 8 Δεκεμβρίου σε κεντρικά σημεία της Αθήνας, όπως το Θησείο.

Η καλή διάθεση, η επιθυμία για προσφορά και το κίνητρο αποτέλεσαν τα βασικά συστατικά αυτής της ενέργειας, η οποία διήρκεσε 12 ολόκληρες ώρες και έφερε χαμόγελα, ελπίδα και μπόλικη χαρά.

Στην Κυριακάτικη αυτή δράση του Anber Barber Shop συμμετείχαν συνολικά 105 κομμωτές από πολλές και διάφορες πόλεις της Ελλάδας και όχι μόνο: Από την Αθήνα, την Έδεσσα, το Ναύπλιο, το Άργος, τη Ρόδο, την Εύβοια, την Κρήτη, τη Σπάρτη, τη Θεσσαλονίκη, αλλά και τη Λευκωσία της Κύπρου. Συμμετείχαν 105 barbers από όλη την Ελλάδα και την Κύπρο που αποφάσισαν να βάλουν ο καθένας το δικό του λιθαράκι για ένα καλύτερο μέλλον, προσφέροντας στον συνάνθρωπο μέσα από την τέχνη τους.

Η ημέρα ξεκίνησε από νωρίς το πρωί στις 9:30 σε ένα γηροκομείο στην Αγία Παρασκευή, όπου έφτασαν οι πρώτοι κομμωτές για να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους σε Χριστουγεννιάτικο πνεύμα.

Στο Γηροκομείο ΘΑΛΠΩΡΗ

Φτάνουν στο γηροκομείο. Είναι λίγο συγκινημένοι, λίγο σαστισμένοι, κι όμως, δίνουν τον καλύτερο τους εαυτό και αισθάνονται ευγνώμονες που αυτή την Κυριακή του χρόνου δεν έμειναν σπίτι τους, αλλά αντιθέτως προτίμησαν να πάρουν μέρος σε μια τέτοια ενέργεια.

Αργότερα, μαζεύονται στο Θησείο δίπλα από το συσσίτιο του “Άλλου Ανθρώπου”, στήνουν 5 σκαμπό, βγάζουν τις μπέρτες και τα εργαλεία τους και προσφέρουν τις υπηρεσίες τους σε όποιον και όποια το επιθυμούσε.

Η συνταγή είναι μια: Πίστεψε στην τέχνη σου και δώσε χρόνο για όσους και όσες σε χρειάζονται.

Καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας, οι barbers επισκέφτηκαν συνολικά 7 διαφορετικές περιοχές της Αθήνας: Στον δρόμο, σε γηροκομεία, σε κέντρα φιλοξενίας αστέγων και σε σπίτια που φιλοξενούν παιδιά, ενώ περιποιήθηκαν περισσότερα από 450 άτομα.

Η δράση του Anber Barber Shop, με το κάλεσμα της WHAT’S UP και του Αναστάση Σταυρόπουλου, ξεκίνησε μια απλή Κυριακή στις 09:30 το πρωί και ολοκληρώθηκε στις 21:30 το βράδυ, καταφέρνοντας να φέρει εις πέρας ένα σπουδαίο ανθρωπιστικό και καλλιτεχνικό εγχείρημα: Πέρα από ένα κούρεμα στους συνανθρώπους μας, η δράση αυτή μοίρασε φροντίδα, συντροφιά και αλληλεγγύη, ζωγραφίζοντας χαμόγελα στα πρόσωπα των παιδιών, των ηλικιωμένων και όλων όσων παρευρέθηκαν στα παραπάνω σημεία, κάνοντάς τους να λάμψουν από χαρά και ελπίδα.

Οι Anber Barber στο “Χαμόγελο του Παιδιού”

Αυτοί, όμως, που ίσως βγήκαν πιο κερδισμένοι μετά την Κυριακή της 8ης Δεκέμβρη, είναι οι 105 νεαροί κομμωτές που κατάλαβαν ότι, πιστεύοντας στην τέχνη τους, μπορούν να προσφέρουν αγάπη τώρα για ένα καλύτερο μέλλον.

Με την υποστήριξη του σταθερού συνεργάτη, της WHAT’S UP, το Anber Barber Shop έβαλε την υπογραφή του σε μια σημαντική εθελοντική ενέργεια, η οποία απέδειξε πως ο συνδυασμός τέχνης και κοινωνικής προσφοράς, μπορεί να αποβεί μαγικός.

Αυτή άλλωστε είναι κι η αλήθεια: Τα καλύτερα αύριο ξεκινούν πάντα από εμάς σήμερα.

Το ANBER BARBER SHOP συνεργάστηκε για αυτή του την ενέργεια με τους Οργανισμούς: PRAKSIS, Ο άλλος άνθρωπος, Γηροκομείο Θαλπωρή (Μαρούσι), Γηροκομείο ΙΑΣΗΣ Αγ. Παρασκευή, Γηροκομείο Ηράκλειος, Χαμόγελο του Παιδιού, Θησείο (δρόμος).

Πού θα τους βρεις ψηφιακά:

Site: https://www.anber.gr/lovenow/ 

YouTube: https://www.youtube.com/watch?v=by2-wq8h8FY

Instagram: https://www.instagram.com/p/B5HxGscgJE_/

Facebook: https://www.facebook.com/anber.b.s/posts/2552540321520320

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Πωλήσεις

Πλήρης Απασχόληση

05-02-2024

Αθήνα

Πωλήσεις

Πλήρης Απασχόληση

06-03-2024

Αθήνα

1.000

⚽🏀 LIVE SCORES
25 Απρ. 2024
ΠΑΟ
21:15
-
ΜΑΚ
25 Απρ. 2024
Ρεάλ
22:00
-
ΜΠΑ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;