3 sites για να δημιουργήσεις δωρεάν ένα προσεγμένο βιογραφικό σημείωμα!
Φτιάξε κι εσύ το τέλειο βιογραφικό!

Αν βρίσκεσαι σε φάση αναζήτησης εργασίας, τότε μάλλον χρειάζεται να δημιουργήσεις ένα βιογραφικό σημείωμα. Αν πάλι έχεις δημιουργήσει, ίσως χρειάζεται να το ξανακοιτάξεις, γιατί μπορεί να μην το έχεις δομήσει σωστά, με αποτέλεσμα να φαίνεται κάπως ανοργάνωτο.

Δεδομένου ότι σύμφωνα με μία έρευνα που διεξήγαγε το The Ladders, ο μέσος recruiter κοιτάει ένα βιογραφικό κατά μέσο όρο 6 δευτερόλεπτα, ίσως θα έπρεπε να τον διευκολύνουμε παραδίδοντας ένα βιογραφικό σημείωμα προσεγμένο, με όλα τα στοιχεία που θα πρέπει να περιλαμβάνει, προωθώντας παράλληλα τον επαγγελματισμό μας.

Σε αυτό το σημείο λοιπόν μπαίνουν τα παρακάτω sites που “ειδικεύονται” στα όμορφα και προσεγμένα βιογραφικά. Και ξέρετε ποιο είναι το καλύτερο; Ότι οι περισσότερες υπηρεσίες που προσφέρουν είναι δωρεάν.

Ας δούμε όμως τα site…

1.Novoresume

Το Novoresume είναι ένα site που διαθέτει ποικιλία από templates, τα οποία χωρίζει σε κατηγορίες ανάλογα με την “φάση” της καριέρας σου. Επίσης, δίνει χρήσιμα templates για συνοδευτικές επιστολές και παράλληλα διαθέτει ένα blog συμβουλευτικής σε θέματα επαγγελματικού προσανατολισμού.

Τέλος, οι ελληνικές γραμματοσειρές “γράφουν” καλά σε αυτά τα βιογραφικά, αλλά το αρνητικό είναι ότι είναι δωρεάν μόνο η πρώτη σελίδα. Βέβαια αν είσαι ακόμη στα αρχικά επαγγελματικά σου βήματα, η πρώτη σελίδα είναι αρκετή.

2.Enhancv

Το enhancv είναι ένα site που διαθέτει απλοϊκά και όμορφα templates, τα οποία είναι εύκολα στην χρήση και “γράφουν” εξίσου καλά και στα ελληνικά. Ωστόσο, το enhacv έχει το ίδιο αρνητικό με το Novoresume και αυτό είναι ο περιορισμός της μίας σελίδας! Βέβαια, όπως και στο Novoresume, έτσι και εδώ, αν βρίσκεσαι στην αρχή της καριέρας σου, η πρώτη σελίδα αρκεί!

3.Canva

Το Canva είναι ένα site που δεν περιορίζεται αποκλειστικά στα βιογραφικά. Μπορείς να επεξεργαστείς φωτογραφίες, να δημιουργήσεις επαγγελματικές κάρτες και γενικότερα να κάνεις πολλά πράγματα. Όσον αφορά τα βιογραφικά υπάρχουν αρκετές επιλογές και σίγουρα θα πρέπει να ασχοληθείς αρκετά προκειμένου να δημιουργήσεις το επιθυμητό αποτέλεσμα!

Δείτε επίσης: 6 χόμπι που μπορούν να βοηθήσουν το βιογραφικό σου!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Πληροφορική

Πλήρης Απασχόληση

22-01-2024

Αιγάλεω

Υπηρεσίες ένδυσης και υπόδησης

Όλοι οι τύποι εργασίας

23-01-2024

Αθήνα

⚽🏀 LIVE SCORES
25 Απρ. 2024
ΠΑΟ
21:15
-
ΜΑΚ
25 Απρ. 2024
Ρεάλ
22:00
-
ΜΠΑ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

 2 
 8 
 2 
 2 
 5