Χριστούγεννα 2019: Φτιάξε εύκολα και πεντανόστιμα μελομακάρονα!
Τα Χριστούγεννα πλησιάζουν και ήρθε η ώρα να δοκιμάσεις εύκολες συνταγές για παραδοσιακά μελομακάρονα! Σε ποιον δεν αρέσουν άλλωστε;

Τα Χριστούγεννα 2019 απέχουν μόλις 9 μέρες μακρυά και μάλλον ήρθε η ώρα να πειραματιστείς λιγάκι, να μπεις στην κουζίνα και να του δώσεις να καταλάβει!

Ποιο είναι άλλωστε το πιο γευστικό έβερ και λατρεμένο γλυκό των γιορτών;

Ε, τα μελομακάρονα προφανώς και το ξέρει όλη η πλάση!

Εμείς, λοιπόν, σου έχουμε παρακάτω μία από τις πιο εύκολες συνταγές για υπέροχα μελομακάρονα και μάλιστα, την καλύτερη παραδοσιακή συνταγή για μελομακάρονα με μοσχοκάρυδο, που θα απογειώσουν το χριστουγεννιάτικο τραπέζι και που όλοι αναζητούν να απολαύσουν τις μέρες αυτές!

Δες παρακάτω πώς θα πλάσεις με τα δυο σου τα χεράκια πεντανόστιμα μελομακάρονα με μοσχοκάρυδο, έτσι για να μην μπορεί αν αντισταθεί ούτε ο πιο εγκρατής της παρέας.

Υλικά συνταγής

400 γρ. χυμό πορτοκαλιού

400 γρ. σπορέλαιο

180 γρ. ελαιόλαδο

50 γρ. ζάχαρη άχνη

1/2 κ.γ. γαρύφαλο

3 κ.γ. κανέλα

1/4 κ.γ. μοσχοκάρυδο

1 κ.γ. σόδα

ξύσμα από 2 πορτοκάλια

1 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις

200 γρ. σιμιγδάλι ψιλό

καρύδια για πασπάλισμα

Για το σιρόπι:

500 γρ. νερό

800 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική

150 γρ. μέλι

2-3 στικ κανέλας

4-5 ολόκληρα γαρύφαλα

1 πορτοκάλι κομμένο στη μέση

Εκτέλεση συνταγής

Για το σιρόπι:

Ρίχνουμε σε ένα κατσαρολάκι τη ζάχαρη, το νερό, τα γαρύφαλλα, την κανέλα και το πορτοκάλι.

-Ζεσταίνουμε το μέλι στον φούρνο μικροκυμάτων.

-Μόλις πάρει βράση το μείγμα, αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το μέλι και το αφήνουμε στην άκρη, να κρυώσει.

Για τα μελομακάρονα:

-Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 190 βαθμούς.

-Σε ένα μπολ ρίχνουμε τον χυμό πορτοκαλιού, το ξύσμα, την κανέλα, το μοσχοκάρυδο, τα γαρύφαλλα και την άχνη και ανακατεύουμε.

-Προσθέτουμε σπορέλαιο και ελαιόλαδο και συνεχίζουμε το ανακάτεμα.

-Σε ένα άλλο μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι και το σιμιγδάλι. Ενώνουμε τα 2 μείγματα και προσθέτουμετη σόδα. Ανακατεύουμε για λίγο με τα χέρια.

-Απλώνουμε λαδόκολλα σε 2 ταψιά.

-Πλάθουμε τα μελομακάρονα σε ομοιόμορφο σχήμα (3-4 εκ. διάμετρο, 30 γρ. το κάθε ένα) και τα τρυπάμε από πάνω με ένα πηρούνι.

-Ψήνουμε στους 190 βαθμούς, για περίπου 20-25 λεπτά, μέχρι να τραγανίσουν.

-Μόλις είναι έτοιμα, ρίχνουμε τα καυτά μελομακάρονα στο κρύο σιρόπι και αφήνουμε για 10 δευτερόλεπτα.

-Στη συνέχεια τα σουρώνουμε και τα πασπαλίζουμε με μέλι και καρύδια.

Πηγή: sintayes.gr

Δείτε ακόμα: Εύκολες συνταγές: Κορμός με σοκολάτα και κρέμα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Πωλήσεις

Πλήρης Απασχόληση

05-02-2024

Αθήνα

Στελέχη Ξενοδοχειακών Μονάδων

Εποχιακή Εργασία

21-12-2023

Μυκονος

⚽🏀 LIVE SCORES
25 Απρ. 2024
ΠΑΟ
21:15
-
ΜΑΚ
25 Απρ. 2024
Ρεάλ
22:00
-
ΜΠΑ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

 0 
 1