Soft skills: 5 απαραίτητες κοινωνικές δεξιότητες για την αγορά εργασίας!
Τα σημαντικότερα soft skills και πώς θα τα προσθέσετε στο βιογραφικό σας!

Τα soft skills ή αλλιώς οι κοινωνικές δεξιότητες είναι απαραίτητα προσόντα για την σύγχρονη αγορά εργασίας, οι ανάγκες της οποίας αλλάζουν ταχύρρυθμα. Η αλήθεια είναι βέβαια πως τα soft skills δεν μπορούν να διδαχθούν ως μία αυτόνομη διδακτική ενότητα στα πλαίσια ενός μαθήματος, αλλά είναι εφικτό να αποκτηθούν μέσα από προσωπική προσπάθεια.

Ποια είναι όμως τα σημαντικότερα soft skills και πώς μπορούμε να τα τοποθετήσουμε στο βιογραφικό μας τεκμηριωμένα, ώστε να μην φαίνονται ψεύτικα;

Ας δούμε παρακάτω…

1. Επικοινωνιακές δεξιότητες

Σίγουρα έχεις δει σε κάποια αίτηση για δουλειά στην στήλη με τα επιθυμητά προσόντα τις λέξεις επικοινωνιακές δεξιότητες και ενδεχομένως να αναρωτήθηκες τι μπορεί να εννοεί ο πιθανός εργοδότης. Αυτό που εννοεί λοιπόν είναι ότι θα πρέπει να έχεις ένα επίπεδο λόγου τόσο σε γραπτό, όσο και προφορικό επίπεδο, ώστε να επικοινωνείς με σαφήνεια με τον περίγυρό σου. Με αυτό τον τρόπο θα είσαι σε θέση να χτίζεις καλύτερες σχέσεις με τους συναδέλφους σου, αλλά και με τους πελάτες.

Τεκμηρίωση στο βιογραφικό σου: Αν έχεις παρουσιάσει οτιδήποτε μπροστά σε κοινό ή αν έχεις παρακολουθήσει κάποιο σεμινάριο σχετικό με το public speaking, τότε είσαι καλυμμένος.

2.Προσαρμοστικότητα

Ο 21ος αιώνας, αν μη τι άλλο χαρακτηρίζεται από διαρκείς μεταβολές σε κάθε τομέα και ιδιαίτερα στον τεχνολογικό. Για αυτό το λόγο οι εργοδότες αναζητούν εργαζόμενους, οι οποίοι είναι ικανοί να προσαρμοστούν σε νέες συνθήκες και νέα δεδομένα όσο το δυνατόν γρηγορότερα- είτε αυτό συνεπάγεται αλλαγή πόστου, είτε αυτό συνεπάγεται αλλαγή ενός λογισμικού που χρησιμοποιεί μία εταιρεία.

Τεκμηρίωση στο βιογραφικό σου: Αν συμμετείχες σε κάποιο πρόγραμμα ανταλλαγής ή ακόμη κι αν σπούδασες σε άλλη πόλη μετακομίζοντας κάπου μακριά , τότε μην παραλείψεις να το προσθέσεις στο βιογραφικό σου!

Επόμενο

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Marketing

Πλήρης Απασχόληση

19-12-2023

Νέα Ιωνία Αττικής

Πρόσθετες Υπηρεσίες Τουρισμού

Εποχιακή Εργασία

04-03-2024

Αγιος Γορδιος

⚽🏀 LIVE SCORES
19 Μαρ. 2024
ΕΦΕΣ
19:30
-
ΟΣΦΠ
19 Μαρ. 2024
ΖΑΛΓΚ
20:00
-
ΒΙΡ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  
 1