Mr. Robot: Παίζει η Whiterose να ετοιμάζει χρονομηχανή;
Η θεωρία πολλών φαν για τη χρονομηχανή που ενδέχεται να σχεδιάζει η leader του Dark Army στο "Mr. Robot" μας έχει τινάξει τα μυαλά στον αέρα. Sam Esmail μη μας λυπηθείς καθόλου.

Η αγαπημένη hacker δραματική σειρά, Mr.Robot, που χάρισε στον Rami Malek το βραβείο του Α’ Ανδρικού Ρόλου, φτάνει στο τέλος της με τον 4ο και τελευταίο κύκλο, όπως άλλωστε έχει ανακοινώσει από πέρυσι ο ευφυέστατος δημιουργός της, Sam Esmail, μέσω Twitter.

Αφού παρακολουθήσαμε, λοιπόν, τα 10 επεισόδια της τέταρτης σεζόν, που έκανε πρεμιέρα στις 6 Οκτωβρίου, αφενός μεν περιμένουμε και τα υπόλοιπα, αφετέρου πάθαμε την πλάκα μας, γιατί χωρίς πολλά λόγια, αρκεί απλά να φτάσεις μέχρι το 7ο επεισόδιο της σειράς (“Proxy Authentification Required”), το πιο αποκαλυπτικό, απίστευτα σκηνοθετημένο επεισόδιο που θυμίζει ταινία Tarantino τύπου και χωρίζεται σε θεατρικές πράξεις, αντίστοιχες με τα στάδια του πένθους.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Running away was never Elliot’s intention. A new #MrRobot starts TONIGHT. 10/9c. @USA_Network. . . . . . #tv #television #tvshow #USANetwork #thriller #drama #cybersecurity #dark #hack #hacking #tech #technology #TheFinalSeason #fsociety #WeArefsociety #RamiMalek #Elliot #ElliotAlderson #tonight

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Mr. Robot (@whoismrrobot) στις

Στο 7ο επεισόδιο της 4ης σεζόν, μαθαίνουμε επιτέλους τι προκάλεσε το θεμελιώδες τραύμα στον χαρακτήρα του Elliot και απαντάται το επίμαχο ερώτημα που διατρέχει όλη τη σειρά σχετικά με τον λόγο ύπαρξης του Mr Robot, o οποίος και καθιστά τον Elliot έναν διπολικό, anti-social χάκερ.

Ακολουθεί επεξήγηση χωρίς spoilers:

Πράξη 1η – Άρνηση: Η άρνηση του Elliot για το περιστατικό που τον τραυμάτισε όσο ήταν παιδί και που αυτόματα είχε απωθήσει η μνήμη του.

Πράξη 2η- Θυμός: Ο Mr Robot αναλαμβάνει δράση για να προστατεύσει τον Elliot

Πράξη 3η – Διαπραγμάτευση: O Elliot διαπραγματεύεται για να σώσει τη ζωή της ψυχολόγου του, Krista.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Everything is about to change, friend. A new, commercial-free #MrRobot begins SUNDAY. 10/9c. @USA_Network. . . . . #tv #television #tvshow #USANetwork #thriller #drama #cybersecurity #dark #hacking #technology #TheFinalSeason #fsociety #WeArefsociety #RamiMalek #Elliot #ElliotAlderson #GloriaReuben #Krista #ElliotVillar #Vera #ChristianSlater

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Mr. Robot (@whoismrrobot) στις

Πράξη 4η – Κατάθλιψη: Το plot twist που θα σε πωρώσει ως εκεί που δεν πάει.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

“What were you scared of?” #MrRobot . . . . #tv #television #tvshow #USANetwork #thriller #drama #cybersecurity #dark #hack #hacking #tech #technology #TheFinalSeason #fsociety #WeArefsociety #RamiMalek #Elliot #ElliotAlderson

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Mr. Robot (@whoismrrobot) στις

Πράξη 5η – Αποδοχή: O Elliot αρχίζει να συνειδητοποιεί και να αποδέχεται τι του συνέβη.

Ένα γρήγορο recap να κάνεις, συνειδητοποιείς πόσα ζητήματα πραγματεύεται το Mr Robot και πραγματικά όποιος λέει το αντίθετο, η απάντηση είναι “Κάνε μας τη χάρη κουκλίτσα μου”.

Κοινωνικό άγχος, κατάθλιψη, τοξικοεξαρτήσεις, ομοφυλοφιλία, διπολική ταυτότητα, πολιτική και οικονομική διαφθορά, κακοποίηση, μετά-τραυματικό στρες.

Rami Malek ως “Elliot”

Για να μη μακρηγορούμε άλλο, όμως, πάμε λίγο στη θεωρία που μας έχει κάψει κάθε εναπομείναν εγκεφαλικό κύτταρο.

Παίζει το μυστήριο project της Whiterose να είναι μια χρονομηχανή;

Όποιος παρακολουθεί τη σειρά και πόσο μάλλον τις δύο τελευταίες σεζόν, ξέρει αρχικά ποια είναι η Whiterose και κατά δεύτερον, ότι εκείνη έχει μια εμμονή με τον χρόνο, πράγμα που κάνει πολλούς φαν της σειράς να πιστεύουν ότι ενδέχεται να σχεδιάζει τη δημιουργία χρονομηχανής ή κάτι παρόμοια ακραίο τέλος πάντων.

Δε διαφωνούμε καθόλου ότι η θεωρία από μόνη της είναι αρκετά τραβηγμένη, δεδομένου ότι το Mr.Robot βασίζεται στην πραγματικότητα, οπότε, εντάξει, έχουμε αντέξει κυβερνοεπιθέσεις, εξαγορά προσώπων, μεγαλοηγέτες και επιχειρηματίες στην κορυφή της ιεραρχίας να κάνουν τσίτι τσατ για την παγκόσμια κυριαρχία, μέχρι εκεί ΟΚ. Μηχανή του χρόνου, όμως; Δεν είναι λίγο ακραίο, βρε Sam Esmail μου;

Με βάση τη θεωρία της χρονοκάψουλας, δεν είναι καθόλου τυχαίο ότι η Whiterose κάνει διαρκείς αναφορές σε ένα (μυστηριώδες) project, το οποίο δουλεύει και κάθε κίνηση που εκείνη κάνει στο χρονοδιάγραμμα που εμείς παρακολουθούμε, φαίνεται να κινείται προς την κατεύθυνση αυτή, σε συνδυασμό με το κομβικό για την υπόθεση flashback, όπου τη βλέπουμε να χάνει μπροστά στα μάτια της τον αγαπημένο της από αυτοχειρία.

BD Wong ως “Whiterose”

Χρονομηχανή εν όψει; Μήπως σχεδιάζει το όλο project με αρχικό σκοπό να φέρει πίσω τον εκλεκτό της καρδιάς της;

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

The clock is ticking. The Deus Group meeting is growing near. A new #MrRobot starts SUNDAY. 10/9c. @USA_Network. . . . . . #tv #television #tvshow #USANetwork #thriller #drama #cybersecurity #dark #hack #hacking #tech #technology #TheFinalSeason #fsociety #WeArefsociety #RamiMalek #Elliot #ElliotAlderson #ChristianSlater #CarlyChaikin #BDWong

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Mr. Robot (@whoismrrobot) στις

Μιλάμε για το πρόσωπο στην κορυφή του Dark Army, που κινεί τα νήματα υπογείως, που χρησιμοποιεί άριστα τα συναισθήματα των άλλων για να τους μανιπιουλάρει αργότερα κατά το δοκούν, εν ολίγοις ξέρει καλά πώς να κάνει να περνάει το δικό της.

Τίποτα δεν αποκλείεται, αλλά ας μην βγάζουμε βιαστικά συμπεράσματα.

Τα hints που μας έχει πετάξει η σειρά, κλείνοντας το μάτι στην θεωρία της χρονομηχανής:

1. “You hack people, i hack time” – Η Whiterose στον Elliot

2. “She infected me with the time paranoia”. – O Elliot για την Whiterose

3. Η σκηνή με την Angela (αφού έχει υποβληθεί σε κανονική πλύση εγκεφάλου από τη Whiterose) να λέει στον Elliot: “Κι αν μπορούσα να σου πω ότι μπορούμε να κάνουμε λες και τίποτα από αυτά δεν έχει συμβεί; Συμπεριλαμβανομένων και όσων συνέβησαν στους γονείς μας;”

4. Η σκηνή με την Angela που κοιτά με τρομακτικά κενό βλέμμα την τηλεόραση μετά το μαζικό τρομοκρατικό χτύπημα και πατάει pause στο βίντεο, ψελλίζοντας “Όλα θα πάνε καλά”.

Portia Doubleday ως “Angela” & Carly Chaikin ως “Darlene”

Η Whiterose έκανε για ακόμη μια φορά άψογα τη δουλειά της, πείθοντας την Angela ότι μπορεί να φέρει τη μητέρα της πίσω στη ζωή. Ε, δε γίνεται να τρελάθηκε η τύπισσα στα καλά καθούμενα.

Ακόμα και να μην αληθεύει η θεωρία, γιατί ο Sam Esmail θέλει να μας κάνει να αναρωτηθούμε;

Δείτε ακόμα: «American Horror Story»: Θα δούμε και 10η σεζόν από τη σειρά;
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Marketing

Πλήρης Απασχόληση

19-12-2023

Χαλάνδρι

Επιστήμες

Μερική Απασχόληση

31-01-2024

Ξηροκρηνη

400

⚽🏀 LIVE SCORES
20 Απρ. 2024
ΟΦΗ
18:30
-
Βόλ
20 Απρ. 2024
Αστ
19:30
-
Παν
20 Απρ. 2024
ΑΡΗΣ
17:15
-
ΚΟΛ
21 Απρ. 2024
ΑΕΚ
17:15
-
ΠΑΟΚ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;