Μαρί Φρέντρικσον: Οι Roxette λένε τελευταίο
Το συγκρότημα αποχαιρετά τη μουσική συνοδοιπόρο, Μαρί Φρέντρικσον, με ένα συγκινητικό μήνυμα μέσω Twitter

Η δημοφιλής τραγουδίστρια των Roxette, Μαρί Φρέντρικσον (Marie Fredriksson), που ήρθε και στην Αθήνα για συναυλία το 2011, δυστυχώς απεβίωσε εχθές, Δευτέρα 9 Δεκεμβρίου, όπως μεταδίδουν τα τοπικά μέσα ενημέρωσης στη Σουηδία.

Η θρυλική τραγουδίστρια του Σουηδικού συγκροτήματος, RoxetteΜαρί Φρέντρικσον, έφυγε από τη ζωή ηλικία 61 ετών, μετά από χρόνια μάχη που έδινε με τον καρκίνο.

Οι Roxette είναι το θρυλικό ποπ-ροκ δίδυμο από τη Σουηδία, που δημιουργήθηκε το 1986 και αποτελείτο από τον Περ Γκέσλε (Per Gessle) και την προσφάτως εκλιπούσα, Μάρι Φρέντρικσον.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Message from Marie: “I am so touched by your thoughts, your words and your endless love that you have shared since the cancelling of Roxette’s summer tour was announced. Eventually all good things must come to an end, and though I love being on stage, meeting our fans, I don’t have the strength for the touring life any more. It’s as simple as that. Per and I now look forward to the release of our new album “Good Karma”. We really love it – hope you will too! Love from Marie.” #roxette #itjusthappens #goodkarma

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Roxette (@realroxette) στις

Το συγκρότημα κατάφερε να πουλήσει πάνω από 75 εκατομμύρια δίσκους παγκοσμίως και συνδέθηκε με κορυφαίες επιτυχίες των μουσικών δεκαετιών ’80 και ’90, βλέπε «The Look», «Listen to your Heart», «It must have been Love» και «Joyride».

Συνολικά, οι Roxette αποτέλεσαν το δεύτερο πιο επιτυχημένο σουηδικό καλλιτεχνικό σχήμα, μετά τους ABBA.

Μόλις γνωστοποιήθηκε, λοιπόν, η δυσάρεστη είδηση του θανάτου της 61χρονης τραγουδίστριας, Μαρί Φρέντρικσον, ο επίσημος λογαριασμός των Roxette στο Instagram ανάρτησε το όνομά της με χρυσά γράμματα, αλλά και τις χρονολογίες της γέννησης και του θανάτου της.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Roxette (@realroxette) στις

Λίγο αργότερα, ήρθε και το τελευταίο “αντίο” στην αγαπημένη τραγουδίστρια, μέσα από ένα συγκινητικό μήνυμα στο Twitter:

Ο Περ Γκέσλε, το μουσικό δίδυμο της εκλιπούσας καλλιτέχνιδας, έγραψε στην ανάρτηση τα εξής:

«Ο χρόνος περνά τόσο γρήγορα. Δεν ήταν τόσο παλιά που περνούσαμε μέρες και νύχτες στο μικροσκοπικό διαμέρισμά μου και κάναμε απίθανα όνειρα. Και τι όνειρο καταφέραμε τελικά να μοιραστούμε! Θεωρώ τιμή μου που γνώρισα το ταλέντο σου και την γενναιοδωρία σου. Όλη μου η αγάπη σε σένα και την οικογένειά σου. Τα πράγματα δεν θα είναι ποτέ ίδια».

Το συγκρότημα των Roxette αποτέλεσε «σταθμό» στο παγκόσμιο καλλιτεχνικό στερέωμα της ποπ-ροκ και απέκτησε φανατικό κοινό σε όλο τον κόσμο, κυρίως στις αρχές της δεκαετίας του 1990.

Tο 2011 μάλιστα ήταν η χρονιά που ήρθαν και στην Αθήνα για μια συναυλία.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Πληροφορική

Πλήρης Απασχόληση

22-01-2024

Αιγάλεω

Πωλήσεις

Πλήρης Απασχόληση

06-03-2024

Αθήνα

1.000

⚽🏀 LIVE SCORES
25 Απρ. 2024
ΠΑΟ
21:15
-
ΜΑΚ
25 Απρ. 2024
Ρεάλ
22:00
-
ΜΠΑ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;