Μονομελές Πρωτοδικείο Ναυπλίου: Απαγόρευση ενοικίασης διαμερίσματος μέσω Airbnb
Δείτε περισσότερα σχετικά με την απόφαση που λήφθηκε από το Μονομελές Πρωτοδικείο Ναυπλίου κατά της εκμίσθωσης διαμερίσματος μέσω Airbnb!

Πρώτη φορά στα ελληνικά δεδομένα λήφθηκε απόφαση κατά την οποία απαγορεύεται η βραχυπρόθεσμη εκμίσθωση διαμερίσματος μέσω της πλατφόρμας του Airbnb. Πιο συγκεκριμένα η απόφαση λήφθηκε από το Μονομελές Πρωτοδικείο Ναυπλίου και απαγορεύει την ενοικίαση διαμερίσματος μέσω της πλατφόρμας Airbnb σε ιδιοκτήτρια διαμερίσματος του Ναυπλίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες από “Τα Νέα”, η ιδιοκτήτρια ξεκίνησε να εκμισθώνει μέσω Airbnb το διαμέρισμά της τον Αύγουστο του 2019, το οποίο όντας εμβαδού 103 τ.μ. μπορεί να φιλοξενήσει ως και 10 άτομα. Σύμφωνα όμως με τους υπόλοιπους ένοικους της πολυκατοικίας στο συγκεκριμένο διαμέρισμα είθισται να μένουν περισσότερα άτομα, τα οποία εναλλάσσονται κάθε 2-3 ημέρες.

Τα προβλήματα των ενοίκων αφορούν κυρίως την φασαρία που προκαλείται από τους φιλοξενούμενους, ακόμη και τις ώρες κοινής ησυχίας, και την κατάληψη θέσεων στάθμευσης με αποτέλεσμα να δημιουργείται πρόβλημα για τους μόνιμους κατοίκους του κτιρίου. Επιπλέον προβλήματα είναι η πολύωρη χρήση της πισίνας από τους φιλοξενούμενους, καθώς και το γεγονός του ότι η ιδιοκτήτρια έδινε τους κωδικούς των δύο κεντρικών εισόδων στους φιλοξενούμενους, κάτι που αύξανε το αίσθημα ανασφάλειας στους υπόλοιπους κατοίκους της πολυκατοικίας.

Για αυτό τον λόγο το δικαστήριο δέχτηκε την αίτηση των ασφαλιστικών μέτρων των υπόλοιπων ιδιοκτητών διαμερισμάτων της πολυκατοικίας και καλεί την ιδιοκτήτρια “να μην επαναλάβει στο μέλλον την επαγγελματική χρήση ως τουριστικού καταλύματος και να περιοριστεί στη χρήση αυτής ως κατοικίας”.

Επιπλέον, απειλεί εις βάρος της “προσωπική κράτηση ενός μηνός και χρηματική ποινή 1.000 ευρώ για κάθε παράβαση”.

Δείτε επίσης: 5 νύχτες σε Airbnb που άφησαν ιστορία!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Πληροφορική

Πλήρης Απασχόληση

22-01-2024

Αιγάλεω

Παραγωγή

Πλήρης Απασχόληση

09-01-2024

Κηφισιά

⚽🏀 LIVE SCORES
30 Μαρ. 2024
Παν
15:00
-
Αστ
30 Μαρ. 2024
Βόλ
17:30
-
Κηφ
28 Μαρ. 2024
ΒΙΛ
ΤΕΛ
74 - 85
ΜΟΝ
29 Μαρ. 2024
ΦΕΝ
19:45
-
ΑΛΜΠ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;