Πανελλήνιες: Η Νίκη Κεραμέως μίλησε για ριζικές αλλαγές
Σε συνέντευξή της η Υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, μίλησε για ριζικές αλλαγές στις Πανελλήνιες και στην εκπαίδευση που δρομολογούνται ήδη από το Υπουργείο.

Οι Πανελλήνιες εξετάσεις ετοιμάζονται για ριζικές αλλαγές από το 2021. Οι αλλαγές αυτές θα αφορούν το απολυτήριο Λυκείου και το εξεταστικό σύστημα και έχουν αρχίσει να δρομολογούνται από το Υπουργείο Παιδείας.

Πιο συγκεκριμένα, η Υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, σε συνέντευξή της στην εφημερίδα “Καθημερινή”, μίλησε για τις αλλαγές αυτές. Η Υπουργός δήλωσε ότι ταυτόχρονα, από το ίδιο σχολικό έτος για τους μαθητές που θα εισαχθούν στην Α’ Λυκείου, θα συνυπολογίζονται με αυξανόμενη διαβάθμιση ανά τάξη, οι επιδόσεις των τριών τάξεων του λυκείου για την απόκτηση του εθνικού απολυτηρίου.

Οι υποψήφιοι θα εξετάζονται στα τέσσερα μαθήματα στο τέλος της Γ’ Λυκείου για να λάβουν το απολυτήριο τους. Το σύστημα αυτό, όπως σημειώνει η Υπουργός Παιδείας, προϋποθέτει την επαναφορά της βάσης του 10 για τη λήψη του απολυτηρίου. Όσον αφορά, τα πανελλαδικώς εξεταζόμενα μαθήματα θα συνεχίσουν να είναι τέσσερα.

Στη συνέντευξή τη αυτή, η κ. Νίκη Κεραμέως προανήγγειλε την επαναφορά της Τράπεζας Θεμάτων από το ερχόμενο σχολικό έτος, με ορισμένες προσαρμογές. Κι αυτό για “να αξιοποιηθεί η εμπειρία από την προηγούμενη εφαρμογή της”, όπως ανέφερε χαρακτηριστικά.

Παράλληλα, δρομολογούνται αλλαγές στα προγράμματα σπουδών των δύο βαθμίδων, ξεκινώντας από το νηπιαγωγείο. Στόχος, σύμφωνα με τη Νίκη Κεραμέως, είναι οι μαθητές να αποκτούν κρίσιμες δεξιότητες όπως η κριτική σκέψη και η συνεργατικότητα. Χαρακτηριστικά ανέφερε:

“Αλλά και ουσιαστική γνώση των τεχνολογιών και της χρήσης του Διαδικτύου.”

Το υπουργείο Παιδείας, για την επίτευξη των στόχων, θέλει να εμπλουτιστεί το σχολικό πρόγραμμα με νέες θεματικές, όπως είναι οι εθελοντισμός, επιχειρηματικότητα, σεξουαλική αγωγή, καταπολέμηση των εξαρτήσεων. Μάλιστα, θα αναμορφωθούν τα υπάρχοντα προγράμματα και βιβλία καθώς και πιθανόν οι ώρες διδασκαλίας των μαθημάτων.

Δες ακόμα: Πανελλήνιες 2020: Αυτός θα είναι ο τρόπος εξέτασης των μαθημάτων – Υπεγράφη η Υπουργική απόφαση

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Πρόσθετες Υπηρεσίες Τουρισμού

Εποχιακή Εργασία

04-03-2024

Αγιος Γορδιος

Marketing

Πλήρης Απασχόληση

18-12-2023

Νέα Ιωνία Αττικής

⚽🏀 LIVE SCORES
20 Απρ. 2024
ΟΦΗ
18:30
-
Βόλ
20 Απρ. 2024
Αστ
19:30
-
Παν
20 Απρ. 2024
ΑΡΗΣ
17:15
-
ΚΟΛ
21 Απρ. 2024
ΑΕΚ
17:15
-
ΠΑΟΚ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;